Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALEGUSTARI

PARMESAN ZUCCHINI CHIPS (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

PARMESAN ZUCCHINI CHIPS (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Nimeni nu spune ca e usor sa renunti la crocantele, cartofi prajiti, pungi de covrigei sau mai stiu eu ce chipsuri, insa daca vrei, poti descoperi o adevarata desfatare in alimentatia sanatoasa, caci asta nu inseamna sa mananci fad. Mie una, fara gust mi se pare a manca doar carne fiarta, frunze de salata sau diverse preparate pe care eviti sa le combini!

De regula chipsurile sunt gatite (prajite) in mult ulei ceea ce le face sa fie foarte bogate in calorii. Metoda de gatit chipsuri de dovlecei in cuptor este, fara indoiala, mult mai preferabila decat gatirea prajita.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei 
  • 4 linguri tarate de ovaz (2 Lg macinate in rasnita de cafea + 2 Lg intregi)
  • amestec de condimente : boia dulce/iute, piper, oregano, busuioc, usturoi granulat 
  • sare dupa gust
  • parmezan
  • ulei spray (rapita sau masline)

Mod de preparare:

Gasiti pe internet tot felul de retete pentru aceste felii de devlecei delicioase si sanatoase, coapte in cuptor, insa eu am vrut sa elimin pana si oul pe care-l consum in alte preparate aproape zilnic.

Taiem dovleceii in felii subtiri de cca. 3 mm.

Intr-un bol amestecam condimentele cu putina sare. Nu evitati sa folositi orice condiment va place voua, condimentele adauga un surplus incredibil de savoare.

Presaram amestecul de condimente peste feliile de dovlecei si amestecam.

Intr-o farfurie amestecam cele 4 linguri de tarate de ovaz si tavalim fiecare felie pe ambele parti. Am combinat tarata de ovaz macinata fin in rasnita de cafea cu cea intreaga pentru a obtine o aderenta mai buna.

In tava tapetata cu hartie de copt, asezam rand pe rand fiecare felie de dovlecel.

Pulverizam peste fiecare felie un puf de ulei. Am pulverizat cu sprayul meu preferat cu ulei de rapita, dar puteti folosi si ulei de masline.

Presaram parmezan pe fiecare felie in parte, atat cat luam intre degete este suficient. Parmezanul meu este un parmezan proteic degresat.

L-am primit de la prietena mea Luzi care locuieste in UK. 🥰 O tipa foarte faina, cu aceeasi pasiune ca si a mea, face niste retete dietetice super delicioase si rapide. Daca sunteti curiosi aruncati-va un ochi pe pagina ei de Facebook 👉 AICI

Coacem in cuptorul electric cu ventilatie, la 180-200 grade Celsius cca. 25 minute, apoi intoarcem feliile de dovlecei si continuam coacerea si pe cealalta parte inca 15 minute.

Super deliciosi si sanatosi, in dieta dukan, un mod interesant zic eu, sa-ti poti consuma portia de tarate de ovaz.

Textura este crocanta, iar gustul pe masura. Fie reci, fie calzi, cu sosuri sau ca o garnitura, merita sa le dati o sansa. Nu trebuiesc tinuti in vas acoperiti, pentru ca se vor inmuia. Oricum, se pot manca in 2 zile de catre o singura persoana in etapa croaziera a dietei dukan, la zilele de proteina+legume (PL). Deci nu ii veti pune la pastrare cu siguranta 😋.

Adaugati un sos preferat si dati drumul la un film bun! 🥰

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *