Delicios, o adevarata incantare pentru intreaga familie si cu siguranta ati mai preparat acest tort in varianta clasica cu faina alba de grau si zahar.
Asadar sa reinterpretam in varianta dietetica, caci se poate. Si cum nu o sa reinventam noi roata, asa si cu retelele. Aminteste-ti cum facea mama sau bunica si bucura-te ca poti sa faci si tu adaptare la situatie, fara sa pierzi gustul sau aroma de nedescris.
Ingrediente :
- 4 mere (daca folositi o tava in care coaceti mai larga ca a mea, puteti folosi mai multe mere)
- 2 linguri indulcitor tagatoza
- 1 lingura scortisoara pudra
- 1/2 lingurita ghimbir pudra (optional – imi place un gust usor spicy)
- 5 oua marime medie 63-65 gr. (6 daca sunt mici)
- 100 ml lapte degresat sau semi-degresat
- 40 grame amidon alimentar din porumb
- 30 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 30 grame Proteina de soia
- 40 grame (4 linguri) tarate de ovaz
- 1 lingura ulei de masline extra virgin sau ulei de cocos (optional)
- indulcitor – dozati dupa gust, eu am folosit 80 grame indulcitor natural cu Stevia pulbere – Green Sugar
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar de mesteacan finlandez fin vanilat sau esenta vanilie
- aroma de cozonac
- un praf de sare
Mod de preparare :
Spalam merele, scotem cotorul cu seminte si le curatam de coaja.
Amestecam indulcitorul tagatoza (singurul indulcitor rezistent la temperaturi ridicate ce poate fi caramelizat) cu scortisoara si ghimbirul.
Pulverizam ulei cu sprayul (daca nu aveti ungeti cu o pensula) in vasul in care coacem. Mie imi place sa folosesc uleiul de cocos fara gust, fara miros.
Tavalim merele prin amestecul cu indulcitor.
Le asezam in tava si adaugam cu lingurita si restul de indulcitor amestecat cu mirodenii, inclusiv in mijlocul merelor.
Dam merele la cuptorul preincalzit si le lasam la inmuiat cca. o ora.
Cand merele s-au inmuiat, preparam blatul.
Amestecam ingredientele uscate : amidonul, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati, Proteina de soia, taratele de ovaz si praful de copt.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare ouale , sarea, indulcitorul, aroma de cozonac si zaharul de mesteacan vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi adaugam uleiul (optional). Puteti alege orice aroma doriti. Gasiti foarte multe sortimente arome si esente AICI.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate si omogenizam bine, utilizand viteza mica a mixerului. Subtiem compozitia cu 100 ml lapte degresat sau semi-degresat.
Umplem cu aceasta compozitie forma in care am caramelizat merele, turnam inclusiv in mijlocul lor.
Compozitia trebuie sa acopere merele din forma in care coacem tortul. Daca puneti mai multe mere, iar vasul este mai larg, mariti si cantitatea ingredientelor de la blat.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 – 60 min. in functie de cuptor. Creste foarte frumos si dupa cum stiti ca la orice prajitura, nu trebuie sa deschideti cuptorul in primele 20 min.
Intoarce-te in copilarie la mirosurile ce pluteau in bucatarie, asta-ti spune cuptorul cand il deschizi! Aroma scortisoarei intampina placut nasucul si sigur nu veti stamba din el 😉
Putem observa cum indulcitorul topit/caramelizat, musteste in centrul formei si nu pot sa va demonstrez in scris si in imagini cum miroase 🥰
Nu ne mai ramane decat sa-l lasam putin sa se racoreasca ca sa nu ne frigem cand il scoatem din forma cu grija.
Aseaza-l pe un platou si pudreaza-l cu indulcitor sau lapte praf degresat.
Cald sau rece, ne aduce gustul copilariei, minunea asta parfumata este delicioasa!🤗
Portia mea, pe care am mancat-o cu multa placere 😋
Vrei sa transformi desertul intr-un adevarat festin, serveste cu un topping de caramel sau ciocolata fara zahar adaugat 😋
Eu am avut acest Sirop de ciocolata cu Stevia delicios, pe care il gasiti AICI.
In dieta Dukan se poat consuma incepand cu etapa Croaziera.
O singura persoana se poate bucura in aceasta dieta de 1 mar/zi ca aliment tolerat.
Blatul nu contine decat un aliment tolerat – amidon alimentar din porumb, cantitate ce poate fi consumata in 2 zile de catre o singura persoana.
Tineti cont de cele 4 mere, taiati tortul in patru si va bucurati 4 zile de un deliciu 😊
Cele 4 linguri tarate de ovaz va asigura consumul obligatoriu pentru 2 zile din etapa Croaziera. In Cele 4 zile (imprartind tortul in 4) daca consumati o portie de tort (1/4) mai suplimentati zilnic in alte preparate cu o lingura tarate de ovaz.
Enjoy !🤗
Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Chiar si aici in comentarii la reteta stam de vorba despre ce doresti tu si poti atasa o fotografie daca ai incercat vreo reteta si ti-a placut. Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii