Carnea de pui ne hraneste, nu are grasime incorporata in fibre si de aceea e pretabila consumului frecvent. Nu trebuie sa evitati sa consumati si grasimea unui pui crescut natural, utila pentru sistemul imunitar care trebuie sustinut printr-o dieta cat mai echilibrata, bogata in vitamine, minerale si lipide sanatoase.
Gust bun, accesibil tuturor, usor de digerat dar mai usor si de preparat, cam toata lumea mananca pui cunoscand faptul ca intr-o dieta este pe primul loc.
Combinati-l cu legume, condimente si garnituri variate si nu va veti plictisi plictisiti 😏
Azi, pentru ca am facut piata, iar legumele nu au lipsit din lista de cumparaturi, m-am gandit sa fac asa:
Ingrediente:
- 10 pulpe superioare de pui, fara piele
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de vin alb
- 1 lingurita de boia dulce
- ½ lingurita de boia iute
- 1 lingurita rosii uscate cu busuioc si usturoi (sau 2-3 catei de usturoi pisati)
- sucul de la ½ lamaie
- sare
- piper
- 1 tija mare de praz
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei capia rosu
- 500 grame de passata di pomodoro (fara zahar adaugat, daca cumparati din comert)
- cca. 200 ml. stock pui (sau apa)
Mod de preparare:
Mai intai pregatim o marinada: amestecam intr-un castron cele 2 linguri de ulei de masline cu vin, boia iute si dulce, rosii uscate cu busuioc si usturoi (sau usturoi pisat), sucul de la ½ lamaie, sare si piper.
Adaugam pulpele de pui si le lasam in marinada, la temperatura camerei cca. 60 minute sau cca. 2 ore in frigider. Puteti foarte bine sa folositi si piept de pui sau curcan.
Cand gatim carne, este foarte indicat sa o marinam, avantajul fiind timpul mai scurt de gatire si un plus de gust, culoare si aroma. Carnea devine mai suculenta avand si o textura deosebita. Gatind clasic, suntem tentati sa dam gust prin adaos de sosuri preparate cu unt, smantana, oua si evident mancarea iese mai grea si contine multe grasimi si calorii. Uleiul, acidul, vinul (in cazul nostru de fata – sucul de lamaie si vinul) si condimentele din marinada pastreaza carnea proaspata si o fragezesc rupand fibrele. Daca nu reusim sa gatim in 2-3 ore carnea nu trebuie sa ne temem caci lasata la frigider chiar si peste noapte, este mult mai gustoasa si frageda.
Timpul de asteptare nu-l isosim si spalam legumele, dupa care le taiem rondele mari.
Nu trebuie sa le taiem subtiri, caci le vom inabusi, iar acestea se vor topi repede.
Incingem bine un gril teflonat si gatim pulpele scoase din marinada si pe-o parte si pe alta.
Intr-o cratita antiaderenta punem legumele taiate, marinada care a ramas de la carne, passata di pomodoro (sau bullion diluat / rosii – conserva taiate cubulete) si stock de pui sau apa.
Gatim la foc moderat fara capac pentru a se evapora alcoolul din marinada, apoi cu capacul, cca. 15 min. pana ce legumele se inmoaie si adaugam sare dupa gust.
Intr-un vas de yena sau o tava, turnam legumele gatite si asezam pulpele de pui.
Dam la cuptor la 200 grade cca. 30 min.
O mancare simpla, hranitoare, gustoasa, cu sos, tocmai pe gustul meu, ce sper sa va placa si voua 😋
Eu am mancat cu un piure de cartofi, insa la fel de gustoasa poate fi mancata cu un orez de buna calitate (orez basmati, salbatic, brun sau rosu), ceea ce pot face si cei care tin dieta dukan incepand cu etapa Consolidare.
Toate tipurile de orez integral (adica nedecorticat, bob intreg, cu coaja si germen) sunt utile in alimentatie, prin aportul mare de fibre care favorizeaza tranzitul intestinal, regleaza nivelul colesterolului si reduc riscul de cancer la nivelul colonului.
In dieta dukan, mancarea servita ca atare sau cu orez konjac poate fi consumata incepand cu etapa Croaziera in zilele de proteina pura & legume.
Potrivita ca fel principal la masa de pranz, este usoara si satioasa.
Asa ca, spor la gatit!
Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Chiar si aici in comentarii la reteta stam de vorba despre ce doresti tu si poti atasa o fotografie daca ai incercat vreo reteta si ti-a placut. Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii