DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

CORNULETE umplute cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

CORNULETE umplute cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Dulceata sau gem fara zahar aveti cu siguranta prin casa, iar daca nu ati avut timp sa preparati in toamna, oricum se gaseste de cumparat. Asadar, decat sa va cuprinda o nostalgie privind la cornuletele mele 😀 cu drag va las un alt aluat conceput special pentru voi dragilor, fie ca tineti dieta fie ca ati ales din varii motive o alimentatie low carb, low fat, sugar free 😘

 

Ingrediente:

Mod de preparare :

Intr-un bol incapator amestecam  ingredientele uscate: fainurile, laptele praf, glutenul si sarea.

Adaugam peste acestea un ou intreg si drojdia dizolvata.

Incalzim laptele si dizolvam indulcitorul in el, apoi adaugam uleiul de cocos topit in prealabil si aromele.

Turnam laptele indulcit si aromat.

Amestecam cu o lingura pana il incorporam pe tot.

Aluatul nu prinde consistenta de la inceput pentru ca, inca nu sunt hidratate fainurile.

Lasam lingura si framantam cu mana.

Obtinem un aluat suficient cantitativ cat sa preparam o tava de dulciuri deliciose, pentru ca, intr-adevar nu doar la cornulete il putem folosi ci si la alte preparate precum: fursecuri, umplute, biscuiti si alte minunatii 🙂

Nu ne ramane decat sa pregatim umplutura pe care o dorim, timp in care lasam aluatul sa se odihneasca.

Ungem un vas cu putin ulei de cocos sau masline, asezam bila de aluat si infoliem cu folie de plastic alimentar pentru ca acesta sa nu se usuce.

Nu trebuie sa-l lasati ore intregi la odihnit, sunt suficiente 30-40 min. pentru ca fainurile sa se hidrateze bine. Aluatul isi mai mareste volumul dar nu va asteptati sa creasca foarte mult, precum cozonacul. Nici nu urmarim acest lucru si important este ca acest aluat este dietetic, foarte gustos si se poate intinde si modela usor.

Umplutura poate fi variata dupa pofta si imaginatie.

Eu am folosit gem de prune fara zahar facut de mama, in tuci de fonta fara sa adauge zahar si conservanti.

Am avut borcane din astfel de gem sau magiun cum vreti sa-i spuneti de-a lungul vremii si au tinut foarte bine in camara chiar daca nu au avut zahar adaugat.

Daca dulceata pe care o folositi la umplutul cornuletelor este prea moale, puteti adauga 1-2 linguri gris fara carbohidrati .

Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba!

Ungem blatul de lucru cu putin ulei de masline sau cocos si impartim aluatul in patru portii egale.

Luam din el o portie cat sa facem o bila pe care o intindem cu sucitorul.

Punem o farfurie (de 19 cm diametrul – am pus eu) peste aluatul intins si cu cutterul de pizza sau un cutit taiem de jur imprejur, iar excesul indepartat de la fiecare portie il vom folosi la final.

Taiem discul in 8 triunghiuri.

Asezam cate o lingurita de gem in fiecare triunghi si incepem sa rulam de la partea lata exterioara spre varful triunghiului. Procedam asa pana terminam aluatul.

Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

In functie de gemul folosit, acesta poate iesi putin la colturi datorita caldurii din cuptor, pentru ca se mai inmoaie. Nu-i un impediment ca sa renuntati, le puteti curata putin dupa ce se coc.

Coacem cornuletele in cuptorul preincaliz la 180 grade pana ce acestea se rumenesc usor. Se coc foarte repede cca. 25-30 min. in functie de cuptorul fiecaruia.

Voila! 😍

Acum sa nu va asteptati sa fie pufoase ca cele clasice cu faina alba din grau, zahar si grasimi, dar cu siguranta va zic ca sunt delicioase 😋

In dieta dukan cornuletele cu gem nu contin tarate de ovaz, deci va puteti bucura si le puteti consuma in alte preparate precum painea cea de toate zilele, focaccia, lipii etc. preparate de tot felul pe care le gasiti in blog.

Imi place „cocaraia” 😛 n-am ce face 😉 Daca ma opresc in fiecare patiserie zilnic desi stiu ca nu-i sanatos caci gustul pacaleste creierul 😉 inseamna ca acumulez kilograme nedorite si nu este bine!

Daca si tu gandesti ca mine, incearca provocarea si da-mi de veste! Eu le-am pus in cutie ermetic inchisa la frigider sau in camara la racoare si imi satisfac poftele cateva zile 👌✌😉

Ahaaaa si sa nu uit, pentru incepatori in dieta dukan 😉 asa cum v-am obisnuit in fiecare reteta de-a mea va las detalii despre cum se pot consuma preparatele obtinute.

Yum! Yum!

Aluatul, daca folositi ulei de masline (nu de cocos) veti avea doar un ingredient tolerat – faina integrala, cantitate ce se poate consuma in 3 zile din etapa Croaziera.

Pentru doua tolerate, acceptate tot in etapa Croaziera, umpleti cornuletele cu gem din fructe acceptate ca tolerate in dieta. Vezi Lista alimente tolerate actualizata AICI.

Asta-i tot ❗ A fost greu ❓

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *