Stiu ca vara nu-i ca iarna, deci cuptoarele incinse aduc si mai mult disconfort termic 🥵 😁 Motiv pentru care azi vom preara o prajitura fara coacere delicioasa si racoroasa!
Ingrediente:
- 12 felii wassa
- 500 grame mere (cantarite – curatate de coaja, casuta de seminte scoasa si taiate cuburi)
- 500 grame branza degresata
- indulcitor dupa gust
Eu am folosit 130 grame Indulcitor cu Stevia 1:1 – Green Sugar Premium (indulcitor natural), daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust.
- suc de la ½ lamaie
- 100 grame nuci
- 2 plicuri Zahar de mesteacan vanilat (sau esenta vanilie)
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita scortisoara pudra
- 9 foi de gelatina
- 100 ml apa
Mod depreparare:
Feliile de wassa le rupem bucati si le maruntim in robotul de bucatarie 3-4 minute, nu foarte marunt caci nu ne dorim sa obtinem o pudra.
Nuca o macinam in masina de rasnit cafea. Veti observa ca devine o pasta cremoasa datorita grasimii naturale si sanatoase. In dieta dukan nuca inlocuieste uleiul de masline si astfel devine un ingredient permis ci nu tolerat incepand cu etapa croaziera.
Eu nu am mai avut in casa decat 70 grame miez de nuca si am completat cu 2 linguri unt de nuci. Evident daca aveam toata cantitatea de nuca nu era necesar sa folosesc untul de nuca.
Puteti folosi si alt unt sau grasime ca alternativa sanatoasa cum ar fi: avocado, ulei de masline extravirgin, ulei de cocos, unt de arahide sau unt de migdale.
Untul din nuca adauga grasimi si nutrienti sanatosi la retete, poate creste densitatea anumitor produse coapte si le poate schimba aroma.
Acesta este untul din nuci pe care l-am folosit eu:
Si aici valorile nutritionale:
L-am mai folosit si la reteta de BROWNIES proteice.
Curatam merele de coaja, scoatem casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie, adaugam 80 grame din indulcitor si cei 100 ml apa, apoi le punem la fiert. Am avut 3 mere mari, din care curatate si cu casuta semintelor scoasa am obtinut 500 grame net.
Dupa ce merele se inmoaie bine si apa scade, aromatizam cu scortisoara, nucsoara, anason sau cuisoare pudra. Eu am pus scortisoara si cuisoare, voi alegeti ce aroma preferati.
Pasam cu blenderul pana obtinem un piure fin.
Daca vrem sa preparam mai mult piure, fiind un deliciu pentru clatite, gris cu lapte sau pe post de sos pentru prajituri, il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l servi. Daca il punem in borcanale in frigider, putem sa il pastram in jur de 5 zile.
In timp ce se racoreste piureul de mere hidratam foile de gelatina in apa rece.
Lasam sa se racoareasca piureul (nu trebuie sa fie rece) si adaugam gelatina hidratata si scursa bine de apa, amestecand bine pana se dizolva. Nu adaugam gelatina imediat dupa ce am obtinut piureul, pentru ca este inca fierbinte si distruge proprietatea de inchegare a acesteia.
Branza o mixam cu cele 50 grame de indulcitor ramase, apoi adaugam aroma de vanilie.
Eu am folosit o branza grunjoasa cu 0,5% grasime, cumparata din Metro. V-o recomand, este foarte gustoasa si nu este apoasa. Desi cantitatea este mare (5 kg), raportul calitate – pret este convenabil, si se poate congela in portii de 500 gr. in casolete ermetic inchise, pentru ca evident nu o consumam pe toata o singura data.
Incorporam compozitia de branza in piureul de mere treptat, la inceput cca. 3 linguri, amestecam si apoi adaugam toata branza.
Compozitia capata consistenta unei smantani mai groase ce poate fi turnata cu usurinta.
In bolul in care am pus wassa maruntita adaugam pasta de nuci si 3-4 linguri din compozitia de branza si piure de mere.
Amestecam bine cu o spatula sau lingura pentru a omogeniza, trebuie sa aiba consitenta in asa fel incat sa putem forma gramajoara stransa in pumn.
Tapetam cu hartie de copt baza formei ( 18 cm.) cu pereti detasabili, rasturnam wassa pregatita si presam intr-un strat de grosime uniforma. Eu m-am ajutat de presa pentru hamburger, dar foarte simplu puteti folosi un pahar sau o cana.
Peste baza astfel tasata turnam compozitia ornam dupa preferinta si imaginatie.
Decorati cu ce vreti (daca mai vreti decor). Eu am pus cateva felii de mar deshidratate.
Dam la rece pentru cateva ore si asteptarea va fi rasplatita cu un desert delicios si racoros
Mai ramane doar sa treceti cu un cutit fin si ascutit de jur imprejurul formei pentru a desprinde la suprafata prajitura. Se desprinde foarte usor si doar deschideti si indepartati inelul detasabil.
Enjoy! 😋
Merele cu branza de vaci se combina perfect, formand un desert absolut irezistibil. Pasta de nuca leaga baza cheesecakeului foarte bine, putand fi transferat pe un platou cu mare usurinta.
In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, o felie/zi (1/6 = portie).
Tineti cont, in dieta dukan – blatul nu contine decat 6 portii de ingrediente tolerate – 2 felii de wassa =1 portie de tolerat. Nucile inlocuiesc uleiul de masline care este permis in aceasta dieta ci nu un aliment tolerat. Merele sunt al doilea ingredient tolerat in prajitura noastra – 1 mar = 1 tolerat.
Cheesecakeul nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.
Merele si branza, impreuna cu stratul de wassa imi aduc aminte de copilarie. Cu siguranta ati mancat sau ati facut si voi copiilor combinatia de mere, branza si biscuiti.
Il voi repeta si cu piureuri din alte fructe, caci cu siguranta o sa fie delicios.
Il puteti servi simplu ca atare sau cu toping de ciocolata, caramel sau fructe, fara zahar adaugat.
O prăjitura fina si aromata, ce se combina perfect cu un ceai proaspat sau o ceasca de cafea, fara sa incingeti cuptorul intr-o zi caniculara de vara.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pofta buna s-aveti si-o dimineata cu aroma de mar, la cafea !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Cheesecake cu piure de dovleac 🙂
0 Comentarii