Pentru ca de multe ori ne punem intrebarea “Cat dam pe mancare zilnic?”, insa multi dintre noi desi constienti uneori, nu facem nimic in sensul de a socoti, ci doar nesocotim risipa pe care o facem zi de zi, citeam deunazi un articol foarte fain pe blogul lui Chef Adi Hadean si vi-l recomand cu mare drag „cat te costa sa mananci in fiecare zi” – click pe link.
Asadar am cumparat un pui rotisat si bineinteles ca nu l-am mancat pe tot intr-o zi, iar a doua zi deja il plimbam de colo colo.
Am zis ca bine ar fi sa-i gasesc o trebuinta intr-unul din meniurile dietetice caci bine si corespunzator era pregatit, iar proteina pura era pacat sa ajunga la pubela de gunoi.
Ingrediente:
- felii de paine la masina
- 4 oua intregi
- piept de pui rotisat(gratar) caci pulpele s-au mancat de graba
- 100 ml lapte degresat
- 2 linguri iaurt degresat
- 2 linguri branza cremoasa degresata
- 150 grame cascaval afumat dietetic (optional)
- sare, piper, oregoano, busuioc (optional ce condimente va plac)
Mod de preparare:
- Tapetam un vas termorezistent cu feliile de paine
- Intr-un bol amestecam oualele, iaurtul, branza, laptele si cascavalul, asezonand dupa gust cu sare si condimente
- Adaugam in compozitia rezultata si pieptul de pui taiat cubulete
- Turnam compozitia rezultata in vasul tapetat cu felii de paine
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 1h
Daca doriti serviti caserola cu o salata si cu siguranta acoperiti un pranz delicios, posibil sa sariti peste cina 😉
In dieta dukan, perfecta pentru zilele de proteina pura (PP) din Croaziera.
Pofta buna s-aveti!
0 Comentarii