Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

CASCAVAL afumat (Low carb/ Low Fat)

CASCAVAL afumat (Low carb/ Low Fat)

Reteta adaptata pentru dieta o am de la Mamy Vio, o gospodina foarte priceputa in preparate conforme cu dieta dukan si nu numai, o doamna foarte draga mie.

Se poate asezona cu diferite condimente caci idei pentru toate gusturile se gasesc.

Puteti astfel sa-i adaugati: seminte de chimen, busuioc, pudra/fulgi de usturoi sau ceapa,  boia de ardei, rosii uscate, piper.

Adaptand cantitatile dupa necesitati, este alimentul care nu lipseste din frigider de cand l-am descoperit.

A rezultat un cascaval cu textura neteda, fara conservanti sau aditivi alimentari.

1

Ingrediente:

  • 500 grame branza grunjoasa degresata
  • 1 litru lapte semidegresat 1,5%

ATT ! Lapte proaspat nu lapte UHT !

Mod de preparare:

  • radem tofu pe razatoarea mica

2

 

  • faramitam branza, o amestecam cu tofu ras si punem totul intr-o oala peste care adaugam laptele
  • punem oala pe foc si aducem in punctul de fierbere observand la aparitia primelor clocote cum se alege branza de zer

3

  • luam vasul de pe foc si intr-o sita peste care punem un tifon umezit si stors (pentru a nu se lipi de el compozita) strecuram continutul
  • strangem tifonul si lasam la scurs

4

  • bulgarele de branza astfel scurs il dam pe razatoare, il punem intr-un vas antiaderent, adaugam galbenusurile si sarea, il punem la foc mic amestecand pentru a nu se prinde cand incepe a se topi

5

  • cand compozitia se topeste si devine omogena, luam vasul de pe foc si adaugam bicarbonatul de sodiu alimentar (stins in zeama de lamaie)

6

  • acum este momentul daca nu doriti un produs simplu, sa-l asezonati cu diferite condimente la alegere: seminte de chimen, busuioc, pudra/fulgi de usturoi sau ceapa, boia de ardei, rosii uscate, piper
  • puneti compozitia in forme (boluri, caserole, ce dimensiuni doriti) cu conditia ca acestea sa le acoperiti cu capac sau cu folie de plastic alimentara pentru a nu se usca cascavalul si dati-le la racit in frigider

TIPS !

De cate ori am facut cascaval dietetic am intampinat problema la momentul in care am topit compozitia, intrucat aceasta se lipea (desi am vase foarte bune antiaderente). Astfel am incercat si am gasit varianta cu reusita deplina, ca in momentul in care am topit compozitia pe foc sa adaug cca. 50-100ml lapte (pentru cantitatile de mai sus). Nu va fie teama caci cascavalul tot se leaga dar asa nu va mai chinuiti cu topitul si nici nu riscati sa se lipeasca.

Compozitia rezultata este normal sa fie omogena, 7vascoasa, cremoasa, iar pentru aceasta, de fiecare data dupa ce o topesc pe foc, o malaxez la robotul de bucatarie cateva minute. Daca consider ca e prea tare de asezat in caserole mai adaug si aici in robot putin lapte.

In momentul in care asez cascavalul in caserole imi ung podul palmelor cu ulei de masline extravirgin, la fel si vasele in care-l depozitez. In felul acesta se poate modela si cascaval impletit, iar din vase se poate extrage cu multa usurinta cand dorim sa-l consumam.

Daca va place, puteti pe viitor sa dublati cantitatile.Simplu sau aromat, un deliciu pentru gustarile cu platouri reci dar si pentru alte retete sanatoase si dietetice la care poate fi folosit.

8

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *