DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

BROWNIES proteice (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

BROWNIES proteice (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Imbogatita proteic, fara gluten 100% si evident fara zahar, cu un continut scazut de grasimi, aceasta negresa  constituie o alternativa sanatoasa la desertul obisnuit.

Nu o sa rezistati aromei de ciocolata pana se raceste 😋 Mie, imi plac negresele foarte mult, daca si voua, cu siguranta  veti incerca reteta! In mod paradoxal poate nu o sa vi se para ceva foarte autentic, la prima vedere a ingredientelor  dar credeti-ma, va veti indragosti de gustul sanatos, nutritiv si delicios  🤗

Ingrediente:

  • 2 oua intregi
  • 4 albusuri

Puteti pune 6 oua intregi, insa eu am vrut sa scad continutul de grasime.

Eu am folosit 100 grame  Indulcitor natural cu Stevia Pudra   Green Sugar (daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)

Puteti folosi si alt unt sau grasime ca alternativa sanatoasa cum ar fi: avocado, ulei de masline extravirgin, ulei de cocos, unt de arahide  sau unt de migdale.

Untul din nuca adauga grasimi si nutrienti sanatosi la retete, poate creste densitatea anumitor produse coapte si le poate schimba aroma. Din acest motiv am ales acest unt sanatos, caci o negresa nu are cum sa nu fie delicioasa cu aroma si gustul nucilor.

Mod de preparare :

Amestecam  ingredientele uscate :  Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer, faina de migdale, cacaoa si praful de copt.

Mixam ouale si albusurile cu un praf de sare pana cresc in volum, se albesc, iar indulcitorul se dizolva cat mai bine.

Adaugam aromele si untul din nuca (sau alternativele de care va spuneam la ingrediente) si mixam inca putin.

Acesta este untul din nuci pe care l-am folosit eu.

Si aici valorile nutritionale.

Topim ciocolata rupta in bucatele cu cei 50 ml. lapte. O puteti topi  la bain marie, sau pur si simplu incalziti laptele si il turnati peste ciocolata, lasati 3-4 minunte vasul acoperit cu o farfurie dupa care amestecati cu un tel.

Adaugam iaurtul grecesc si ciocolata topita, mixam inca 2-3 minute pentru a le incorpora.

Adaugam si amestecul de ingrediente uscate, le incorporam mixand la viteza mica.

Compozitia este gata si are consistenta unei smantani mai groase.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara cu baza detasabila si dimensiuni de 29/19 cm.

Turnam compozitia in tava, iar daca vreti sa va rasfatati, presarati deasupra cateva migdale crude blansate 😜

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii. Observati ce frumos a crescut, si-a dublat volumul!

Nu ne mai ramane decat sa asteptam putin sa se racoareasca tava si sa putem scoate prajitura.

Cu greu am rezistat, nu am reusit pana la final incat sa se raceasca si prajitura in totalitate, nu doar tava 😅 asa ca am taiat-o calduta 😋

Aromata, pufoasa, cu gust de ciocolata, negresa noastra sanatoasa a fost devorata!

In dieta dukan pentru etapa Croaziera, folositi cacao degresata 1% grasime, adaugati ulei de cocos topit (1 lingura) si veti avea doar 2 ingrediente tolerate – uleiul de cocos si ciocolata neagra. In acest mod prajitura toata se poate consuma de o singura persoana in 2 zile.

Probabil ca, va veti mira, dar este foarte logic. Dupa ultimele actualizari, in dieta dukan, daca nu utilizezi zilnic 1 lingura ulei de masline, poti sa o inlocuiesti cu 18 grame migdale. Ce este faina de migdale? Migdale macinate 😉Asadar, inlocuid un ingredient permis (ATT! nu tolerat) vei avea tot un ingredient permis.

Si pe drept cuvant, faina de migdale face minuni in blaturi si aduce grasimi sanatoase la pachet. Evident ca aici nu vom avea un continut ridicat de grasimi dat fiind faptul ca folosim o cantitate destul de mica dar insemnata pentru a da blatului o textura grozava.

Enjoy! 👌

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Ei! Vedeti de ce aleg eu fainurile fara carbohidrati? Intrebare ce vine in nenumarate randuri de la cititori si prietenele dukanite din grupul meu de suport al dietei dukan, grup pe care va invit sa-l vizitati daca nu ati facut-o deja  – Dukan Life Style.

Altfel, ar insemna sa consumati doar tarate si ingrediente tolerate si cu siguranta ca nu este bine acest lucru, pentru ca nu ati reusi sa eliminati in proportie adecvata carbohidratii. Aceste fainuri, asa cum sunt numite – NoCarb, nu contin carbohidrati.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Pentru etapa Consolidare puteti folosi untul din nuci fara procese de constiinta caci puteti consuma 3 ingrediente tolerate.

Pofta buna s-aveti ! si spor la copt 😉


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

    1. Mihaela, multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag si sper sa gasesti inspiratie 🙂
      Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb are rolul lui in aceasta reteta. Mi-am dorit sa elimin taratele de ovaz (implicit am eliminat astfel si carbohidratii) pentru a obtine un preparat fara gluten 100%. Tu poti incerca sa il inlocuiesti cu tarate de ovaz macinate fin in rasnita de cafea. Succes si te astept sa-mi spui cum ti-a iesit si daca iti place 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *