Dukan CROAZIERAGUSTARIPAINE/PIZZA/PASTE

EMPANADAS cu branza (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

EMPANADAS cu branza (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

 

Pentru ca ma bucur nespus de mult de aluatul pe care-l obtin la programul masinii de paine, pentru ca este un aluat care se preteaza foarte bine la intinderea cu sucitorul avand in vedere adaptarea cu ingredientele ce sunt acceptate in dieta dukan si nu in ultimul rand pentru ca am vrut sa incerc noua achizitie (foarte ieftina asi putea spune) destul de practica, forma de ravioli.

Nu trebuie sa va sperie denumirea desi poate pentru unii inseamna o adevarata inginerie, nu-s decat niste simple placinte mai micute care in varianta dietetica este musai sa le coaceti la cuptor, uitand de prajitul in baia de ulei, chiar daca asa ar fi indicat ca sa obtinem originalitatea retetei clasice.

Placintelele populare in Argentina dar care s-au raspandit peste tot in Europa, se pot umple cu o varietate de combinatii duba bunul plac al fiecaruia, pornind de la amestecuri de branza/cascaval si diferite condimente si ajungand la combinatii de carnuri/peste si legume.

Din convingerea ca macar o data ati preparat o reteta clasica de empanadas si v-a placut, hai sa incercam si aceasta reteta dietetica 😉

Ingrediente aluat:

Ingrediente umplutura:

  • branza dulce grunjoasa degresata (nu cremoasa)
  • ou
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

In ordinea enumerata se pun ingredientele in masina de paine, se seteaza programul special de aluat, cel fara coacere (se poate prepara aluatul si manual, dar trebuie lasat la dospit o perioada mai mare de timp) si asteptam pana masina isi face programul.

Pe blatul de lucru pe care l-ati uns in pealabil cu ulei de masline extravirgin scoateti aluatul gata crescut si fara sa-l mai framantati, intindeti cu sucitorul (uns si acesta foarte putin, tot cu ulei de masline pentru a preveni lipirea) o foaie subtire de cca. 0,5 cm.

Cu forma speciala de ansamblat (improvizati daca nu aveti forma, cu un pahar/ bol, depinde ce dimensiune doriti) decupati discuri in aluat.

Daca doriti o astfel de forma pentru empanadas (ravioli) o gasiti  AICI, precum si multe alte forme din silicon, ideale si de foarte buna calitate pentru aceste retete dietetice la Magazin Web Pandortex.

Amestecati branza cu ou si sare.

In fiecare disc decupat adaugati 1 lingurita/lingura umplutura (aici tot de dimensiunea decupata a aluatului depinde).

Ungeti marginile aluatului cu galbenus de ou pentru a se lipi mai bine si sigilati cu forma prin inchidere sau pur si simplu cu o furculita prin presare din loc in loc.

La final cand ati terminat de umplut toate discurile asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon si ungeti-le cu ou batut, presarati seminte dupa preferinta (eu am pus seminte de chia) sau condimente in functie de ce umplutura alegeti.

Coaceti-le la cuptor preincalzit 180 – 200 grade cca. 30-45 min. pana se rumenesc.

Foarte bune atat simple cu un pahar de chefir, sana, iaurt degresat, cat si cu o salata de rosii, iar la combinatia de umpluturi cu carnuri/peste si legume adaugati cu inspiratie un sos la alegere 😉

In dieta dukan preparatul se poate consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina pura (PP).

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *