Rabdare, cam cu asta ar trebui sa incep, caci daca sunteti la fel de indragostiti ca mine de peste si derivate din acesta, ori fructe de mare, trebuie sa va inhamati cu rabdare la curatatul midiilor nu la preparat 😀
Mare mirare pe mine ca mi-a luat atat de mult timp curatatul. Cred ca am fost eu ghinionista cand am cumparat plasa aceasta de midi (scoici mai simplu), caci pline de calcar si matase au mai fost 😛
Intr-un final dupa cca. o ora le-am dat de cap celor 3 kg. Prepararea a fost simpla, iar rezultatul delicios si gustos, venind la “pachet “ cu multe minerale si vitamine.
Scoicile si pestele sunt cele mai sanatoase tipuri de carne, putina lume stie ca atat midiile cat si rapanele contin o cantitate dubla de omega 3 si omega 6, fata de celebrul somon. Asa ca in curand trebuie sa gatesc si rapane 😉
Ingrediente:
- 3 kg midii de crescatorie proaspete (sau cca. 400 gr. carne midi congelate)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3-4 catei de usturoi
- zeama la o jumatate de lamaie
- 50 ml vin alb sec
- sare mare
- piper
- ptrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Alegem midiile mai intai pentru ca trebuie sa stim, acest aspect este foarte important.
Pastram doar midiile inchise, si le aruncam pe cele deja desfacute, caci alea sunt raposate 😀
Spre norocul meu am gasit doar 10 sau 12 si le-am aruncat.
Folosim un buretel de sarma sau o periuta cu care sa indepartam nisipul, calcarul si celelalte impuritati dar si matasea atasata de cochilii care uneori intra si in acestea.
Sub jet de apa rece facem acest procedeu care, sincer doar acesta mi s-a parut a fi mai greut cum va spuneam.
Le spalam apoi in cateva jeturi de apa rece si gata sunt bune de preparat.
Reteta este foarte simpla si dureaza foarte putin ca timp de pregatire.
Intr-un wok, sau o cratita mai adanca, la foc mare, punem midiile, adaugam ½ cana de apa si le acoperim cu un capac. In cca. 5 min, majoritatea ar trebui sa se deschida.
Cele care s-au deschis le soatem intr-un vas separat, iar cele care inca nu s-au deschis le mai tinem pe foc scuturand wokul din cand in cand sau amestecand in ele. Cu siguranta se vor deschide si acestea doar ca necesita putin mai mult timp. Citeam ca daca le tii prea mult pe foc carnea din ele se imputineaza 😉
Odata ce midiile s-au deschis sunt gata de folosit in orice reteta doriti, fie in cochilie fie ca scoateti carnea din ele.
Eu asta am facut, am scos carnea din midii si spre mirarea mea, din 3 kg in cochilie am reusit sa obtin doar cca. 400 grame 🙁 Deci daca vi se pare un raport inechitabil puteti prepara reteta cu carne de midii gata congelata pe care o gasiti in supermarket.
Marinam midiile turnand peste ele un amestec din zeama de lamaie, sarea grunjoasa si piperul dupa gust. Nu este necesar sa le lasam ceva timp in marinata ci putem sa le pregatim imediat dupa ce le-am amestecat.
Intr-o tigaie antiaderenta incinsa bine pe foc punem midiile cu tot cu marinata, le stropim cu uleiul de masline extravirgin, adaugam usturoiul pisat, vinul si le “perpelim” (frigem) cca. 10 min. amestecand din cand in cand si inabusindu-le cu un capac.
Uleiul de masline desi nu este din abundenta, le conserva extraordinar gustul si la final preparatul miroase extraordinar de bine. Adaugam patrunjel verde tocat si nu-mi ramane sa va spun decat …
Pofta buna s-aveti!
Ta-daa! E gata! 😛
In dieta dukan midiile astfel preparate se pot consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina pura (PP) dar si in zilele de proteina & legume (PL).
Se pot consuma si la Atac?
Ana, nu se pot consuma in Atac, deorece contin ulei de masline – ingredient permis incepand cu etapa Croaziera si vin – ingredient tolerat tot din Croaziera.
In dieta dukan midiile astfel preparate se pot consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina pura (PP) dar si in zilele de proteina & legume (PL).
Multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag si sper sa gasesti inspiratie 🙂