Reteta initiala este cu spanac insa eu am facut-o cu urzici si evident am reinterpretat-o in stil dietetic, folosind ingrediente semi-degresate si renuntand la faina alba de grau, pentru ca avem si alte variante sanatoase 😉 Pentru mai multa culoare am pus si ardei rosu capia – copt.
M-au inspirat „ Culorile din farfurie ”, multumesc Sara&Miki pentru aceasta idee colorata si gustoasa !
Asadar, zic sa “dukanim” 😀
Ingrediente:
Pentru o tava de aragaz
Blat
- 6 oua
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 300 grame urzici (piure)
- 100 grame iaurt grecesc semi-degresat
- 50 grame Faina Mix de fibre pentru chifle NoCarb
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
Umplutura
- 250 grame branza cremoasa degresata
- 150 grame iaurt grecesc semi-degresat
- 200 grame tofu natur
- 100 grame ciuperci din conserva
- 100 grame ardei rosu capia – copt
- 1/2 lingurita gelatina vegetala ( sau 2 folii sau 5 grame gelatina granulata )
- 1 legatura marar verde
- sare dupa gust
Puteti ajusta cantitatile ingredientelor la umplutura, dupa cat de bogata doriti sa va iasa gustarea, mie mi-au fost suficiente.
Mod de preparare:
Urzicile curatate le fierbem in apa cu sare, apoi le scurgem si le toacam marunt sau le blendam.
Eu am avut in congelator, asa ca doar le-am dezghetat, le-am scurs si le-am blendat.
Separam ouale. Intr-un vas galbenusurile, in alt vas albusurile.
Peste galbenusuri adaugam uleiul, sarea si omogenizam cca. 3 min.
Adaugam urzicile blendate si iaurtul, incorporam bine, apoi faina si praful de copt.
Albusurile le mixam spuma tare si le incorporam cu o spatula in compozitia cu urzici, treptat, cate 2 linguri de albus pentru a dezlega compozitia, cu miscari usoare pentru a pastra compozitia aerata.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam frumos.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 25 min.. Nu trebuie ca blatul sa se rumeneasca ca sa fie gata ci doar sa se intareasca.
Dupa ce blatul s-a racit il portionam in trei parti egale.
Ne ocupam de crema si intr-un vas punem branza cremoasa , tofu natur ras, iaurtul grecesc, sare dupa gust.
Amestecam bine si adaugam restul ingredientelor : ciupercile, ardeiul copt si mararul – tocate marunt.
La final pentru a avea o crema ferma si pentru a se lega frumos adaugam gelatina vegetala si amestecam .
Daca inca nu ati reusit sa va procurati aceasta gelatina vegetala care este grozav de buna si usor de utilizat, dizolvati foile sau gelatina granule in apa rece, dupa care topiti gelatina astfel hidratata pe baie de aburi dar atentie sa nu o fierbeti ca-si pierde proprietatea de inchegare.
Asamblarea este foarte simpla.Punem o foie de blat, jumatate din crema de branza, a doua foaie de blat, restul de crema si acoperim cu ultimul blat .
Cand terminam, infasuram intr-o folie din plastic alimentar si dam la rece pentru 3-4 ore.
Si cam asta a fost tot 😉
Gustarea se serveste rece, portionata si decorata dupa imaginatie.
Eu am decorat cu branza, rosie si seminte de susan negru 🙂
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, zilele de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii