Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALERETETE FARA TARATE DE OVAZ

TOCHITURA din PIEPT si MARUNTAIE de CURCAN (Low carb/ Low fat/ dietetica)

TOCHITURA din PIEPT si MARUNTAIE de CURCAN (Low carb/ Low fat/ dietetica)

Ziua nationala a Romaniei, aduce tuturor romanilor de pretutindeni voie buna si moment prielnic de desfatare culinara.

Fie ca ati participat la parada militara sau toate surprizele placute, sau ati gustat din bucatele traditionale pe la targurile deja organizate, mergeti la concerte sau spectacole in aer liber sau v-ati propus sa achizitionati amintiri frumoase din targurile cu obiectele traditionale; cand va retrageti spre casa chiar daca sunteti obositi,  incercati acest preparat foarte usor si rapid care cu siguranta o sa va placa 😉

La multi ani, romani de pretutindeni !

La multi ani, Romania !

 

Tochitura din piept si maruntaie de curcan, varianta dietetica, este usoara, foarte satioasa si extrem de gustoasa.

Ingrediente:

  • 500 grame curcan: ficatei, pipote si inimi si piept (evident puteti alege pulpa)
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin (optional pentru ca isi lasa carnea zeama si grasimea naturala)
  • o capatana de usturoi tocat marunt (sau 3-4 catei dupa gust sau usturoi granulat)
  • 50 ml. vin rosu (in dieta dukan aliment tolerat pentru etapele de croaziera, consolidare si stabilizare definitiva – 3 lg/zi)
  • 150 – 200 ml/grame sos de rosii proaspete preparat in casa ( sau suc de rosii, pasta de tomate)
  • condimente dupa gust: sare, piper proaspat macinat, cimbru si tarhon uscat, 1-2 foi de dafin
  • patrunjel sau marar proaspat (optional)
  • un ardei iute verde/rosu sau 1 lingurita pasta de ardei (optional)

Mod de preparare:

Curatam bine si spalam maruntaiele de curcan in apa rece, dupa care le taiem bucatele. Procedam la fel si cu carnea de curcan. Proportia dintre ele variaza in functie de gustul fiecaruia.

Intr-un vas antiaderent (wok) punem ulei de masline extravirgin si adaugam maruntaiele si carnea de curcan.

Eu am preparat de multe ori tochitura si fara ulei, cu putina grasime naturala de la curcan, este delicioasa si sanatoasa.

Le inabusim bine la foc domol, acoperind vasul cu un capac.

Isi vor lasa sucul propriu si fierbem pana sunt aproape gata.

Adaugam condimentele dorite, dupa gust, si acoperim cu capacul din nou pentru a se intrepatrunde aromele. Mai lasam pe foc cca. 5 minute.

Adaugam apoi vinul rosu, sos de rosii proaspete preparat in casa (sau suc de rosii, pasta de tomate) si ardei iute sau pasta de ardei.

Lasam sa fiarba la foc domol fara capac pana se evapora vinul, moment in care putem adauga usturoiul.

Mai lasam putin pe foc pana cand sosul format mai scade si devine mai dens.

Daca doriti asezonati cu verdeata si serviti cu o mamaliguta, putina branza rasa si un ou !

Numai buna pentru o seara linistita dupa o zi de umblat prin febra sarbatorii 🙂

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, zilele de proteina & legume (PL), insa renuntati in aceasta etapa sa adaugati grasimea de la curcan, folositi ulei de masline.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Vino in grupul de suport pentru dieta dukan << Dukan Life Style >> si vei vedea harnicia si priceperea noastra 🤗Acolo oamenii se sustin, invata unii de la altii si impartasesc acest stil de viata, basca ca sunt inventivi si ne arata o multime de retete grozave si apetisante.

Pofta buna s-aveti !

 

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *