DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TRUFE TIRAMISU (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

TRUFE TIRAMISU (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Daca sunteti indragostiti de cafeaua amara si sunt convinsa ca multi dintre voi, mai ales cei care tineti dieta o preferati amara, atunci sigur va veti indragosti de aceste trufe delcios de aromate. Trufele tiramisu se prepara foarte usor si cu ingrediente accesibile oricui.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Dupa cum v-am mai aratat, tinem dieta, dorim sa ne mentinem kilogramele, atunci speculam ce am invatat! Incercam retete noi dietetice folosind ingrediente permise sau tolerate. Pentru ca baza la cheesecake-urilor pe care le-am facut in mare parte sunt cu feliile de wasa integrala, am incercat si de data aceasta sa nu recurg la a folosi piscoturile clasicede sampanie din faina alba de grau si pline de zahar. Evident nici biscuiti, chiar daca din acestia mai gasim in comert preparati cu faina integrala si fara zahar adaugat. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele, sunt grozav de gustoase aceste trufe, sunt aromate si ai senzatia ca mananci un tiramisu! Aromele folosite fac diferenta si sunt foarte importante.

Pentru cei care-si pun intrebarea: ce fel de wasa ai folosit? Voila!

Feliile de wasa le rupem bucati si le maruntim in robotul de bucatarie destul de fin. Amintiti-va ca la baza cheesecake-urilor le-am maruntit mai grunjos, fix pentru a da consitenta aceea crocanta. Acum nu ne dorim o consistenta crocanta, iar ca sa ma intelegeti, ganditi-va la retele clasice de trufe care se fac cu piscoturile de sampanie si cum bine stiti acele piscoturi se maruntesc foarte repede si foarte fin.

Alegem un bol incapator pentru ca, pornind cu el, cu el vom termina, toate ingredientele ajung in acel bol.

Punem in bolul incapator crema de branza si indulcitorul si mixam pana il incorporam. Daca folositi biscuiti sau piscoturi tineti cont ca sunt si acestea dulci si ajustati dupa gustul vostru cu indulcitor in functie si de puterea de indulcire a indulcitorului pe care-l folositi. Cel mai indicat este sa gustati!

Intr-o ceasca adaugam lingura de ness si o dizolvam cu cei 50 ml. apa rece. Adaugam si aromele si amestecam.

Turnam lichidul de ness aromat peste crema de branza indulcita si amestecam cu o spatula pana il incorporam.

Adaugam feliile de wasa maruntite si amestecam cu spatula pana obtinem o pasta destul de compacta.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 minute. Daca crema de branza folosita este deja rece,  se pot forma bilute cu mare usurinta si fara sa mai dam compozitia frigider. Nu lasati compozitia prea mult la figider pentru ca feliile de wassa trag toata umezeala din ingrediente si le modelati greu.

Scoatem bolul de la rece, indepartam folia alimentara si cu ajutorul unei linguri sau o ustensile de inghetata, pentru a tine cat de cat masura, luam din compozitie si formam bilute rotind in podul palmelor. Mai mici sau mai mari, dupa cum doriti voi. Strangem mai intai bine in pumn pentru a forma o masa cat mai compacta si apoi rotim energic.

Asezam bilutele pe o farfurie, rand pe rand pana le terminam. Nu le-am facut eu chiar egale pe toate, caci ma grabeam, insa nu-i bai. Basca ca mai si mancam in timp ce modelam. 😂 Asa ca, fix cate au iesit in total nu mai stiu caci am mai si mancat, in farfurie cred ca sunt 25 buc.

Tavalim fiecare biluta prin cacao si le asezam pe farfuria de servit.

Eu am incercat sa va impresionez si pentru ca tot aveam aceste hartii speciale pentru invelit bomboane am pus in ele pentru o frumoasa prezentare. Sper sa va placa si voua cum arata. 🤗

Sfatul meu este sa tavaliti prin cacao trufele formate ata cat mancati, iar restul de trufe modelate sa le tineti la rece intr-o cutie alimentara ermetic inchisa. Astfel trufele vor fi foarte apetisante dimineata langa o cafea amara. Altfel, pregatite (tavalite) cu cateva zile inainte de a le manca, cacaoa se poate umezi, iar aspectul lor estetic sa nu mai fie atat de deosebit.

Fie ca tavaliti toate trufele prin cacao sau ca le pastrati la frigider modelate intr-o cutie alimentara ermetic inchisa, ambele vaiante le puteti manca in siguranta in termen de valabilitate pana la o saptamana.

Trufele Tiramisu se pot consuma in dieta dukan de catre o singura persoana, incepand cu etapa croaziera. Folosind feliile de wasa integrala si cacao degresata 1%, veti avea doar un ingredient tolerat – feliile de wasa ce se pot consuma in 6 zile. Chiar daca folositi cacao semi-degresata va puteti bucura de acest desert delicios tot din etapa croaziera, avand astfel 2 ingrediente tolerate si le impartiti tot pentru 6 zile.

Daca esti in etapa Consolidare si deja ai folosit 2 ingrediente tolerate (wasa si cacao 10-12% grasime), etapa unde dupa cum bine stii ai voie sa consumi 3 ingrediente tolerate, adauga in interiorul fiecarei trufe o surpiza. Ce-ti place tie mai mult:  un fruct mic sau chiar ciocolata neagra topita pe post de nutella. Sau poti adauga lejer ca aliment permis : o jumatate de nuca, o aluna, o migdala nesarata sau o nuca de fistic.

Si ca sa va spun un secret, bun tot pentru cei ce sunt in etapa croaziera, am adaugat in compozitie si 2 linguri unt de migdale fara zahar adaugat in el, pentru ca eu am folosit cacao degresata 1%. Delicioase si sanatoase, ca doar nu le mananc pe toate odata. Mai intai ma gandeam sa bag in interiorul lor o migdala dar mi s-a parut migalos procedeul si pentru ca nu aveam niciun desert preparat am zis sa nu-mi incurc viata cu migala. Desi repet, trufele se fac foarte usor, nu ezitati sa le incercati!

Si pentru ca v-am explicat ca de fiecare data mecanismul de folosire al ingredientelor tolerate, iar pentru reamprospatarea memoriei va trimit la citit 👉 AICI 😃 Poftiti de gustati!

Enjoy and don’t regret it! 

Nu conteaza daca imi cititi blogul de la inceputuri sau l-ati descoperit pe parcurs, nici daca mi-ati lasat un comentariu si ne-am imprietenit pe Facebook / Instagram sau, dimpotriva, ati stat in umbra in tot acest timp. Tot ce conteaza este sa incercati sa preparati aceste trufe. Un amestec de textura si aroma, un desert concentrat as spune de gustat in portii mici. Insa, voi puteti sa va bucurati de el in asa fel incat sa nu depasiti portia admisa.

Feedback-ul este partea cea mai placuta in relatia cu oamenii. Va multumesc de fiecare data cand imi scrieti sau incercati retetele, dar cel mai mult ma bucur ca-mi trimiteti foto cu preparatele incercate si ca sunteti placut surprinsi de ce putem realiza. 😘

Si tot pentru un feedback asigurat 😉 ca de fiecare data cand fac o reteta noua, inainte sa o impartasesc cu voi, cutia cu toate trufele tiramisu (cu exceptia razletei care nu a mai incaput in cutie 😜) a mers catre dragii mei colgi de serviciu. Ei sunt garantia mea pentru o reteta ce merita impartasita cu tuturor si asteapta cuminti si cu nerabdare cand am o noua reteta in lucru. Incantarea a fost pe masura 😋 caci am apucat doar o trufa sa mananc din cutia pe care o vedeti (adica din toate). Asa imi rasfat eu colegii cu cate un cadou mai special, pentru ca ei stiu sa aprecieze si mai stiu ca nu mananc fara ei. 🥰 Si voi puteti face astfel de cadouri si fara prea mare efort!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Trufele tiramsu sunt perfecte pentru a le gusta dupa o masa sau in acompaniamentul cafelei.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *