DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAINGHETATARETETE FARA TARATE DE OVAZ

INGHETATA cu ZMEURA si UNT de MIGDALE (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

INGHETATA cu ZMEURA si UNT de MIGDALE (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Summer is not over yet! 🍨 Pentru mine … 😅 Inghetata se asociaza in opinia multor persoane cu zilele aride de vara. Insa, adevarul este ca niciodata nu este prea frig pentru o astfel de inghetata delicioasa, aromata si sanatoasa. 😋

Inca ma bucur de ea cu acest parfum si gust minunat de zmeura. Stiati ca, placerea si fericirea se simt si se vad?!

Cercetatorii au demonstrat ca inghetata actioneaza asupra centrilor placerii din creier intr-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate. 

Ingrediente:

Mod de preparare:

Va spun mai intai ca nu-i musai sa preparati cu zmeura ci orice fructe va plac voua (capsuni, mure, afine, coacaze, catina), dar musai sa le congelati inainte.

Cand m-am trezit ca vreau sa fac inghetata cu zmeura, mai intai m-am gandit ca vreau sa renunt la oua in aceasta reteta, pentru ca stiti si voi multe retete de inghetata contin oua si chiar vroiam sa incerc si cu iaurt grecesc, in loc de smantana. Mai ales ca in dieta dukan si intr-o alimentatie low fat, exclus sa folosim smantana. Dar, ca sa vezi si sa nu crezi, cum spune o vorba … zmeura ce o aveam congelata, cca. 500 grame, mai preparasem din ea zilele trecute un delicios cheesecake cu zmeura (pe care l-am si mancat intre timp 😁) si a carui reteta promit solemn ca o sa v-o scriu in curand. Aspect important, pe care-l si uitasem. Deci, cu ce am pus la cheesecake cu ce am mai mancat 😂 cand am cantarit … ba sa crezi … mai aveam doar 150 grame. Asadar, am salvat onoarea mintii mele 🤦‍♀️ si am completat cu ce aveam prin congelator in materie de fructe (fara sa stric culoarea naturala), cu 150 grame coacaze rosii.  In bucatarie, orice este permis! Importanta este placerea sa fii acolo, sa-ti joace mintea in momente de cumpana. Fi mai versatil ca ingredientele!

Punem in robotul de bucatarie fructele congelate cu indulcitorul si mixam energic pana se zdrobesc bine. Se poate face asta si cu un blender vertical.

Adaugam untul de migdale (puteti adauga orice unt vegetal va place voua: de arahide, nuci, caju – doar sa fie fara zahar adaugat in el), iaurtul si sucul de lime (lamaie) si mixam din nou pentru a le incorpora.

Adaugam izolatul proteic din zer si laptele praf si amestecam putin cu o spatula (ca sa nu se ridice pe peretii vasului cand pornim robotul din nou) si mai pulsam cateva secunde. In opinia mea si v-am mai spus asta, izolatul proteic din zer si laptele praf ajuta la consitenta aerata si cremoasa a inghetatei.

Scoatem compozitia din vasul robotului si o punem intr-o caserola alimentara sau in bolul aparatului de inghetata cum am facut eu. Bolul gol, a stat la congelator, asa ca va sfatuiesc si pe voi daca nu aveti aparat de inghetata sa tineti in congelator vasul in care veti transfera compozitia.

Trebuie sa stiti, desi sunt convinsa ca multi ati mai folosit un aparat de inghetata. Bolul interior trebuie tinut in congelator cca. 24 ore conform instructiunilor date in carte. Eu nu am avut rabdare sa-l tin atat de mult, cred ca bolul aparatului de inghetata, in situatia mea, a stat undeva la 12 ore in congelator. Dar, repet, am folosit doar bolul nu si aparatul de inghetata, pentru ca am avut o experienta neplacuta cu el cand am preparat inghetata cu goji berries, reteta pe care o gasiti 👉 AICI. Daca  aveti aparat de inghetata, lasati-l sa-si faca treaba pana ce inghetata este gata, dar tot trebuie sa o mai bagati in congelator 3-4 ore. Se poate prepara orice fel de inghetata si fara aparat si fara bol, doar congelator sa ai! 😜

Acum e momentul daca doresti sa adaugi ciocolata neagra, taiata bucatele mici si sa le amesteci in compozitie.

Punem bolul la congelator pana ce inghetata se intareste, eu l-am lasat peste noapte ca de obicei. Timp in care m-am trezit fara sa vreau la vreo 2 ore si am mai amestecat cu paleta din silicon in inghetata ce incepuse sa se inghege. Dar asta nu ca mi-am propus, ci pur si simplu m-am trezit de sete sa beau apa. 😜

Ta-Daaaaam!

Ne pregatim sa montam o cupa delicioasa. 🍨

Inghetata este gata si are o culoare naturala deosebit de frumoasa, iar gustul este divin. 😋

Summer is not over yet! 🍨

Untul de migdale Secretele Ramonei, la fel si cel de arahide, este unt vegetal de o calitate exceptionala, hranitor, bun la gust si sanatos. Usor indulcit cu green sugar indulcitor natural cu ZERO calorii si ZERO indice glicemic, un amestec din extract de inalta puritate din frunze de Stevia Rebaudiana si Eritritol.

𝗙𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗮 contine toti acizii grasi esentiali Omega 3-6-9 si cel foarte rar 𝗢𝗺𝗲𝗴𝗮-𝟳, precum si o serie de antioxidanti si nutrienti. Catina 𝘀𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗶𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮, incetineste imbatranirea, scade nivelul colesterolului si aduce stralucire pielii.
Are insa multe alte calitati care o fac 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝘃𝗶𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗶 𝗺𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 extrem de benefice pentru organism.

Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe, etc.

In gama Secretele Ramoneii veti observa ca toate unturile sunt imbogatite cu 𝗢𝗠𝗘𝗚𝗔 𝟳 𝗱𝗶𝗻 𝘂𝗹𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗮.

Preparand singuri inghetata, nu numai ca stiti exact ce fel de ingrediente folositi si evident renuntati la zahar, insa satisfactia de a manca ceva facut de voi este garantata cu siguranta 😉 Culoarea este naturala, iar gustul este demential.😋

Asadar, in dieta dukan, inghetata se poate consuma incepand cu etapa croaziera, avand doar un ingredient tolerat – fructele, asta in cazul in care nu adaugi si ciocolata neagra. Adaugand ciocolata neagra vei avea 2 ingrediente tolerate, alegerea iti apartine. Untul de migdale inlocuid uleiul de masline permis este deci permis si el in cantitatea data in Lista alimentelor tolerate pe care o gasiti  👉  AICI.

Asa cum v-am obisnuit si cum ar trebui sa faceti si voi daca urmati dieta dukan, calculez ingredientele de fiecare data. Inghetata poate fi consumata in 3 zile de catre o singura persoana in etapa croaziera dukan.

 

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase 🤗

Si daca vara pentru unii a trecut, nu va lasati condusi de stereotipurile din societate, inghetata nu se consuma doar vara. Toamna si iarna, ea are un specific aparte, pe care neaparat trebuie sa-l incercati. In plus, inghetata se asorteaza la orice desert. Never say never!

Pana data viitoare, cand am promis ca va scriu o noua reteta dietetica, va las sanatosi, energici si cu pofta de viata si inghetata, evident! 😏

Doza zilnica de fericire care reduce cantitatea de stres si te face sa treci mai usor peste dificultati, surprinde-i pe cei dragi tie si chiar pe tine!

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

Cu afine!

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *