Am ales dovlecei galben-aurii din soiul Golden Rush, netratati chimic pe care am puteti sa-i folositi cu tot cu coaja plina de vitamine.Un soi foarte gustos care isi pastreaza culoarea si dupa preparare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei de marime medie
- 150 grame branza de vaci grunjoasa degresata
- 3 oua
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura ceapa verde
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- sare, piper
- 1-2 linguri iaurt degresat
Mod de preparare:
- dovleceii taiati cuburi se toaca in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si mararul
- compozitia rezultata se lasa intr-o sita la scurs 15 – 20 min. dupa care se amesteca cu branza de vaci, usturoiul zdrobit, doua galbenusuri de ou, sare si piper
- 2 albusuri se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit in compozitie cu o spatula, incercand a se pastra cat mai mult aer in compozitie – el fiind cel care ne asigura cresterea sufleului
Atentie la vasul pe care il alegeti pentru ca sufleul creste foarte frumos !
- intr-un vas antiaderent se pune compozitia rezultata si pe deasupra se toarna un amestec din 1-2 linguri iaurt degresat si 1 ou intreg
- ornati cu felii de rosii peste care presarati cascaval ras (optional)
- lasati la cuptorul preincalzit 180 grade cca. 45 min pana ce sufleul capata o frumoasa crusta aurie
SUFLEU de dovlecei
O gustare usoara daca il mancati rece, varianta recomandata, simtiti-i gustul !
O garnitura foarte delicioasa pentru preparatele din carne, daca alegeti varianta calda, scoateti-l in evidenta 😉
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii