Cheesecake-ul este cu adevarat un desert care a rezistat testul timpului. De la inceputurile sale initiale inregistrate in Grecia, cu peste 4000 de ani in urma, la actualul sau statut iconic din intreaga lume, acest desert cremos ramane un favorit, indiferent de varsta. Cert este ca, cheesecake-ul este indragit de toata lumea, iar internetul abunda de retete.
Intr-o varianta dietetica, dar gustoasa, va invit sa incercati si acest cheesecake. Sa-mi spuneti daca poftele dulci adunate de peste zi v-au fost satisfacute si daca ati avut parte cu adevarat de placeri fara remuscari, pentru ca de fiecare data, parerea voastra conteaza pentru mine 🤗
Dark Chocolate CheesecakeI'm sure recipe will be coming soon 😋……www.dukanlifestyle.ro#cheesecake #darkchocolate #peanutbutter #peanutbutterlove #peanutbutterchocolate #dukanrecipes #dukandiet #pierredukan #dukanlifestyle #sugarfree #lowfat #lowcarb #foodbloog #losingweight #dietfood #dietrecipes #edulcorem #dessert
Publicată de Dukan Life Style pe Duminică, 17 noiembrie 2019
Ingrediente:
- 12 felii wasa (140 grame)
- 100 grame unt de arahide
- 250 grame branza cremoasa degresata
- 600 grame iaurt grecesc semi-degresat (2% grasime)
- 40 grame izolat proteic din zer
- 120 grame ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar dar am preferat fara zahar
- 15 grame gelatina granulata (puteti folosi si foite)
- 30 ml apa rece pentru a hidrata gelatina
- 30 ml lapte semi-degresat (1,5% grasime)
- 2 plicuri Zahar de mesteacan vanilat (sau 1 lingurita esenta vanilie)
- 1 lingurita esenta de rom
- indulcitor dupa gust
- Eu am folosit 140 grame Eritritol cu Stevia 1:1 – Edulcorem (indulcitor natural), daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust.
Ingrediente care puse toate la un loc, nu necesita coacere, respectand pasii de pregatire si asamblare 😉
Cheesecake-ul este un desert usor si revigorant. Unde mai pui ca aroma intensa de ciocolata neagra se imbina perfect cu restul ingredientelor? Daca vrei ca gustul de ciocolata sa domine, poti adauga 20 grame cacao degresata in blat 😋
Mod de preparare:
Scoatem ingredientele de la rece si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Pregatim o tava cu pereti detasabili. O tapetam cu hartie de copt atat baza cat si peretii.
Pentru cei care-si pun intrebarea de care wasa am folosit, voila!
Feliile de wasa le rupem bucati si le maruntim in robotul de bucatarie 3-4 minute, nu foarte marunt caci nu ne dorim sa obtinem o pudra.
Lasam deoparte feliile de wasa maruntite si pregatim un ganache de ciocolata. Oooo … veti spune, cum asa un ganache dietetic, credeti-ma ca este delicios, iese spumos si aerat si poate fi folosit ca umplutura la diverse torturi si prajituri.
Chiar daca nu contine smantana grasa si unt, va veti indragosti de el, pentru ca este delicios si sigur nu veti avea grija kilogramelor ce se pot acumula consumand o crema grasa plina de zahar 😜
Mai intai punem gelatina la hidratat in 30 ml. apa rece.
Intr-un bol incapator adaugam iaurtul, branza, izolatul proteic din zer, indulcitorul si esenta de vanilie.
Mixam 2-3 minute pana obtinem incorporarea ingredientelor.
Dizolvam gelatina hidratata prin adaugarea celor 30 ml lapte semi-degresat incalzit (eu l-am incalzit la microunde).
Adaugam gelatina dizolvata in crema de branza si iaurt indulcita si aromata, dupa care o incorporam bine, cu mixerul sau cu o spatula. Nu trebuie sa va fie teama sa lucrati cu gelatina astfel preparata, caci nu se intampla nimic tragic. Compozitia incepe sa se lege treptat.
In timp ce pregatim acest ganache, ciocolata neagra rupta in bucatele o punem la topit pe baie de abur.
Oprim 3 linguri din compozitia de branza si iaurt pe care le vom pune peste wasa maruntita, dupa ce termin de preparat ganache-ul.
Cand ciocolata este topita si deja fluida, oprim focul si o lasam sa se racoreasca putin.
Ciocolata topita nu trebuie sa o lasam sa se raceasca de tot, pentru ca altfel se intareste din nou si trebuie sa o topim din nou apoi. E momentul sa o aromam si adaugam esenta de rom. Amestecam si observam cum incepe sa fie vascoasa, insa nu trebuie sa va speriati. Acest lucru o sa dea ganache-ului nostru consitenta dorita.
Subtiem ciocolata care a prins vascozitate dat fiind faptul ca am pus esenta de rom, adaugand cate o lingura din crema de branza cu iaurt si amestecand bine.
Adaugam cca. 3-4 linguri treptat si amestecam pana observam ca ganache-ul incepe sa se subtieze, nu va imaginati ca o sa fie o crema fluida, arata fix ca o crema de tort.
Acum, deja este usor de manevrat si il punem treptat peste crema de branza si iaurt.
Mixam bine si am sa va arat ca arata super, am lins paletele de la mixer, atat este de delicos 😜
Acum da, putem spune ca avem un ganache de ciocolata neagra dietetic 😋
Lasam la temperatura camerei ganache-ul nu il bagam in frigider.
Ne intoarcem la bolul in care am pus wasa maruntita in robotul de bucatarie. Adaugam untul de arahide. Mie mi se pare ca este o combinatie delicioasa si super sanatoasa. Arahidele se potrivesc de minune cu ciocolata neagra, dar dupa preferinta puteti auaga unt de migdale sau de nuci. Asta tine doar de gustul vostru.
Amestecam cu lingura, apoi cu mana, obtinem o consitenta grunjoasa dar nu legata. Nicio problema. Daca nu vreti sa limitati cantitatea de grasimi, mai puteti adauga unt de migdale peste cele 100 grame propuse de mine in reteta, pana obtineti rezultatul bun, ca atunci cand strangeti in pumn, compozitia sa se lege.
Noi avem oprita cantitatea de crema cu iaurt si branza aromata si o punem peste wassa, deci nu mai adaugam grasime (unt de arahide).
Amestecam bine cu o spatula sau lingura pentru a omogeniza, trebuie sa aiba consitenta in asa fel incat sa putem forma gramajoara stransa in pumn.
Avem deja tapetata cu hartie de copt atat baza cat si peretii formei ( a mea are 18 cm.), rasturnam wasa pregatita si presam intr-un strat uniform ca grosime.
Eu m-am ajutat de presa pentru hamburger, dar foarte simplu puteti folosi un pahar sau o cana.
Peste baza astfel tasata turnam jumatate din compozitie, lovim cu tava de cateva ori de masa, pentru a scoate aerul si a se aseza bine ganache-ul, turnam si restul si repetam cu lovirea.
Astfel se aseaza uniform. Nu ramane decat sa nivelam suprafata.
Si gata! Bagam cheesecake-ul la frigider pentru a se intari suficient.
Daca doriti puteti sa-l ornati dupa preferinta. Eu am facut frunze din ciocolata topita (nu mi-au iesit chiar wauuu 😜) si am pus si cateva nuci pecan.
L-am lasat la frigider peste noapte dar sunt convinsa ca este suficient 2-3 ore. Cum va place?! 😋
Initial l-am pudrat doar cu cacao.
Cu siguranta, concurentii de la Chefi la cutite ar fi pusi in dilema daca li s-ar cere sa realizeze un ganache de ciocolata dietetic 😜 Dupa cele vazute si patite cu o simpla budinca, mira-m-as sa stie careva sa faca un astfel de desert sanatos si gustos 😜🤭 Ei acum nu ma spuneti 🤫 caci am avut invitatia sa ajung si pe acolo dar mi-am zis ca … la cat de sceptica este omenirea sa incerce planuri alimentare pentru ca li se pare ca necesita mult timp si efort din partea lor, iar asta ii descurajeaza; mai bine stau in banga mea si nisa mea 🤗
Efect maxim vizual sau psihic, spuneti-i cum doriti 😜 am spritat cateva rondele de frisca light (in croaziera puteti sa folositi crema aromata si indulcita din branza cremoasa degresata pe care o folosesc la savarine).
Cea mai mare provocare, din experienta personala, dar si din ce vad in jurul meul, o constituie organizarea. Odata ce avem un plan alimentar, avem si o lista de cumparaturi si ne vom putea organiza sa avem tot ce ne trebuie in frigider. Apoi, retetele furnizate de mine sunt in imagini, pas cu pas, iar cine le-a incercat pana acum a fost foarte multumit si nu a dat gres 🤗
Feedback-ul este partea cea mai placuta in relatia cu oamenii. Va multumesc de fiecare data cand imi scrieti sau incercati retetele, dar cel mai mult ma bucur ca-mi trimiteti foto cu preparatele incercate si ca sunteti placut surprinsi de ce putem realiza 😘
Privind imaginea corpului lor si la pasii pe care ii fac oamenii pentru a deveni mai sanatosi, am tot citit diferite studii din ultima vreme si ca generalitati va pot spune cateva esentiale.
Dietele cu un consum scazut de carbohidrati au crescut in popularitate. Reputatia grasimilor de a fi inamicul nr.1 al dietelor isi pierde din intensitate. Intentiile si comportamentele reale nu sunt intotdeauna aliniate cu dorinta de a lua decizii mai sanatoase. Eficacitatea descrierilor de pe etichete in cazul categoriilor de indulgenta si semi-sanatoase, insa, pare sa depinda de perceptia pe care o au consumatorii asupra produsului. In acord cu interestul manifestat fata de produse mai pure/naturale, vanzarile de produse indulcite in mod artificial, de tip “diet/light”, au scazut -12%, in timp ce produsele indulcite in mod natural cu Stevia au crescut 186%.
𝗗𝗮𝗿𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲I'm sure recipe will be coming soon 😋……www.dukanlifestyle.ro#cheesecake #darkchocolate #peanutbutter #peanutbutterlove #peanutbutterchocolate #dukanrecipes #dukandiet #pierredukan #dukanlifestyle #sugarfree #lowfat #lowcarb #foodbloog #losingweight #dietfood #dietrecipes #edulcorem #dessert
Publicată de Dukan Life Style pe Duminică, 17 noiembrie 2019
Edulcorem STEVIA este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor indulcitori.
Edulcorem Stevia vine pe piata in doua variante:
1:1 – putere de indulcire similara zaharului;
1:2 – putere dubla de indulcire fata de zahar.
Orice varianta alegi, Edulcorem Stevia poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte delicii. Cu un excelent raport calitate-pret, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil!
Cheesecake-ul este cu adevarat un desert dietetic, foarte gustos care aduce arome placut imbietoare, arahide si ciocolada neagra, nu cred ca-i poti rezista. Ganche-ul este atat de fin, pufos si aerat incat nu vei simti diferenta fata de unul clasic cu smantana grasa si mult zahar 🙂
In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, o felie/zi (1/6 = portie).
Tineti cont, in dieta dukan – avem in aceasta reteta 2 ingrediente tolerate calculate pentru cele 6 zile de consum pentru o singura persoana : feliile de wasa si ciocolata neagra.
Untul de arahide calculat in reteta tot pentru 5-6 zile inlocuieste uleiul de masline care este permis in aceasta dieta, ci nu un aliment tolerat.
Cheesecake-ul nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
O prăjitura fina si aromata, ce se combina perfect cu un ceai proaspat sau o ceasca de cafea, fara sa incingeti cuptorul intr-o zi caniculara de vara.
Va astept la cafea! 🥰
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂