Jelly roll, Swiss roll, numiti-o cum doriti, umpluta cu dulceata, gemuri, jeleuri, creme, budinci, la alegere, dupa bunul plac, gust delicios si racoros !
Indrediente :
Aluat
- 6 albusuri
- 2 galbenusuri
- 40 grame amidon de porumb alimentar
- 20 grame lapte praf degresat
- 2-3 lingurite indulcitor
- 4 linguri iaurt degresat
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
MOUSEE de branza si ZMEURA
- 2 albușuri
- 250 grame branza degresata cremoasa
- indulcitor (dupa gust)
- esenta de lamaie (optional)
- 5 foi gelatina
- 4 linguri lapte degresat
- 3 linguri dulceata de zmeura dietetica (orice alta dulceata dietetica sau cca. 200 grame fructe proaspete)
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.
Amestecam galbenusurile, iaurtul, amidonul de porumb alimentar, laptele praf, indulcitorul si esenta de vanilie.
Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri si adaugam praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia rezultata si o intindem pe intreaga suprafata (compozitia este suficienta pentru o tava clasica de aragaz).
Coacem aluatul cca. 20 – 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Pe durata coacerii aluatul se va umfla foarte mult, asa ca nu va speriati.
Scoatem aluatul din cuptor, il rulam cu tot cu hartie de copt intr-un prosop de bumbac inmuiat in apa rece si stors (procedeu ce faciliteaza desprinderea aluatului de hartia de copt cu mare usurinta) si il lasam la racit cca. 20 min.
Preparam MOUSEE ul de branza si ZMEURA .
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece cca. 10 – 15 min.
Intr-un bol amestecam branza la temperatura camerei cu indulcitorul si esenta de lamaie (optional).
Incalzim cele 4 linguri de lapte si dizolvam gelatina hidratata in el.
Adaugam gelatina dizolvata peste compozitia de branza si omogenizam.
Mixam albusurile spuma tare si apoi le incorporam usor in compozitia de branza.
Adaugam in crema obtinuta, optional, dulceata de zmeura (sau fructe proaspete).
Lasam cca. 10 – 15 minute in frigider inainte de a o intinde pe blat.
Desprindm hartia de copt, dupa care intindem peeste blat crema si rulam.
Rulada astfel umpluta se poate imbraca in folie alimentara (insa, daca crema pe care o folosim are o consitenta buna nu este necesar acest procedeu).
Tinem rulada la rece cca. 1 – 2 ore inainte de a o felia.
La alegere, umplutura poate fi din budinca cu diverse arome.
Pentru cine tine dieta Dukan, in etapa Croaziera, poate folsi dulceata/gem fara zahar adaugat din fructele tolerate sau chiar fructele proaspete.
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii