Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALEHALLOWEENRETETE DE SARBATORIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

VINETE cu CARNE – mumii de HALLOWEEN (Low carb/ Low fat)

VINETE cu CARNE – mumii de HALLOWEEN (Low carb/ Low fat)

Sper ca numele si fotografiile sa va amuze ci nu sa va infricoseze ! caci asta a fost si ideea cand le-am facut special pentru Halloween 😀

Halloween-ul este o sarbatoare celtica, dar de-a lungul anilor, acesta s-a raspandit si in alte zone ale lumii, ajungand si in Romania. Daca ar fi sa ii gasim un corespondent in credinta ortodoxa, am putea asemana aceasta sarbatoare cu ziua de 1 noiembrie, moment marcat de Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. In perioada Imperiului Roman, Halloween-ul purta denumirea de Ziua Pomona, iar pentru pagani, aceasta sarbatoare era reprezentata de festivalul Samhain. Numele sarbatorii provine din limba engleza, de la cuvantul all hallows’ Even, care inseamna Sarbatoarea Tuturor Sfintilor.

A existat o vreme in care orice era legat de Egiptul Antic era la moda. Mumiile erau importate in Europa, pentru a fi „despachetate” la petreceri, iar numeroase mumii au fost scoase ilegal din Egipt. Mai mult, din cauza ca exista un numar foarte mare de mumii peste tot in lume, nimeni nu avea un respect deosebit pentru ele si nu li se dadea o importanta istorica prea mare.

Nu-ti plac ?! Nu le impacheta / bandaja ! Dar bune mai sunt mumiile astea si cu si fara bandaj 😉

Astea fiind spuse, va doresc un Halloween infricosator  de gustos, ornati in cele mai haioase, dar si inspaimantatoare moduri si distrait-va din plin !!!

Boooooo 😛 😀 😛

Ingrediente:

  • 500 grame carne tocata (slaba/ degresata) de curcan/ pui/ vita/ muschi de porc (recomandat a fi tocata acasa nu cumparata din comert gata tocata)
  • 2 vinete (am avut 2 vinete de cca. 500 grame fiecare)
  • 1 ceapa mare, alba uscata
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 400 grame sos de rosii proaspete (preparat in casa) / rosii proaspete decojite si tocate / rosii la conserva/ pasta de tomate diluata
  • sare
  • piper  proaspat macinat
  • cimbru, busuioc, oregano (din aceste condimente, ceea ce agreati)
  • ½ legatura patrunjel verde
  • 50 grame cascaval light

Mod de preparare:

Vinetele le taiem pe lungime in jumatati, iar din baza lor taiem putin, pentru stabilitate, ca sa stea drept in tava.

Crestam pulpa cu in cutit ca sa ne fie mai usor cand o scoatem.

Cu o lingurita scobim pana scoatem pulpa, cu atentie ca sa nu gaurim vanata si nici sa subtiem prea mult peretele.

Presaram sare pe partea interioara si le asezam cu fata in jos. Astfel vinetele isi vor lasa zeama amara si plina de toxine.

Mai intai tocam carnea (am tocat la robotul de bucatarie piept de curcan).

Intr-un vas antiaderent (wok) turnam o lingura ulei de masline extravirgin peste care adaugam ceapa taiata cubulete si o inabusim la foc domol 4 – 5 minute (acoperind cu un capac), pana cand se inmoaie si devine sticloasa. Daca vi se pare amestecul sec adaugati o lingura de apa calda pentru ca acesta sa nu se arda.

Din pupla de vinete ramasa, parte din ea cca. 150 grame, tocata marunt,  nu toata pulpa  caci altfel iese prea multa umplutura, adaugam peste ceapa calita si mai lasam sub capac sa se inmoaie 5 minute.

Adaugam carnea tocata si o lasam sa se gateasca usor, tot la foc domol, pana ce aceasta pierde din sange, isi schimba culoarea, se rumeneste putin si se elimina sucul propriu ce-l lasa.

Adaugam sosul de rosii, iar cand acesta incepe sa fiarba, dati focul la mediu spre mic, puneti capacul si lasati sa fiarba.

Potrivim de sare, piper si condimentam dupa preferinta (cimbru, oregano, busuioc etc.). Daca folositi un sos de rosii facut in casa atentie la condimente si sare, aici nu am mai pus pentru ca sosul de rosii avea deja tot ce-i trebuia. Fierbem in continuare pana ce lichidul se evapora (daca sosul de rosii este mai subtire), astfel asigurandu-va ca si carnea este fiarta.

In cazul in care folositi un sos de rosii mai gros, adaugati putina apa calduta, astfel avand mai multa siguranta ca lichidul este suficient pentru a fierbe carnea indeajuns.

La final adaugam patrunjelul tocat si gata umplutura.

Am sa va arat cum vinetele si-au lasat zeama in timp ce am preparat umplutura.

Asezam vinenetele intr-un vas termorezistent sau o tava tapetata cu hartie de copt  (fara sa punem apa in ea) si le umplem cu comozitia de carne preparata.

Presaram pesmet fara carbohidrati peste ele si cascavalul ras.

In dieta dukan pentru etapa croaziera puneti cascaval dietetic facut in casa, reteta o gasiti AICI.

Daca doar vreti sa mancati sanatos adugati un cascaval light sau parmezan.

Bagam vasul in cuptorul preincalzit cca. 45 min. timp in care vinetele sunt gata rumenite.

Acum vine partea “infricosatoare” a distractiei … daca tot mai imprumutam si noi romanii din sarbatori, joaca-te cu impachetatul vinetelor, da-le chip de mumii si sigur vei uimi 😉 😛 😀

Fasii de cascaval si rondele de masline negre.

Mai bagi tava la cuptor putin pana cascavalul se topeste si se lipeste de vinete.

Am vazut odata pe internet ceva in genul acesta, dar cu cartofi paremi-se si tare mi-au placut 😉

Mumiile de Halloween cu siguranta ca va vor distra si pe voi si pe cei ce le vor gusta

In dieta dukan preparatul se poate consuma in etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL) daca folositi un cascaval dietetic preprat in casa, reteta AICI.

Sfarsit de toamna cu savoare de sarbatoare, distractie si voie buna tuturor !

Pofta buna s-aveti ! 😛


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *