Nu conteaza cum vreti sa le spuneti, fasii / snitele/ “degete”, caci nu forma da savoare ci conteaza gustul … despre care, va zic ca este grozav 😉
Motiv pentru care am sa va spun ca duminica mea are gustul unui kilogram de pui fasii la cuptor 😀
Asadar sa lasam povestile la final si sa va zic cum am preparat fix 1 kg din “gustul de duminica”, ce cu siguranta imi va fi de ajutor saptamana ce urmeaza.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat si fara piele (sau curcan)
- 4 oua
- 2 linguri mustar fara zahar
- 300 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 1 lingura sos de soia fara zahar cu continut redus de sodiu (optional)
- 2 linguri pesmet fara carbohidrat – NoCarb
- pesmet din tarate de ovaz – reteta AICI
- 50-100 grame cascaval light ras sau tofu (optional-gasiti reteta de cascaval AICI)
sau
- pesmet fara gluten – reteta AICI
- sare , chili (optional)
- piper proaspat macinat
- oregano, cimbru uscat (sau condimentele pe care le agreati)
- ulei de masline – Spray sau ulei de rapita – Spray
Mod de preparare:
Partea mai delicata este ca trebuie sa avem pesmetul preparat inainte.
Insa nu veti regreta de rezultatul final, daca doriti un pesmet fara urme de gluten puteti alege varianta de AICI, iar pentru un pesmet din tarate de ovaz varianta de AICI.
Pentru a nu mai pierde catusi de putin timp sa dau pe razatoare pesmetul preparat, l-am rupt bucati (se rupe foarte usor) si l-am maruntit in cateva secunde in robotul de bucatarie 😛
Taiem carnea fasii subtiri pe lungime sau chiar si sub forma de snitele, cum doriti.
Facem un amestec din oua, mustar, sos de soia, iaurt, cascaval/tofu ras, chili, oregano, sare si piper.
Adaugam fasiile de pui in acest amestec, peste care presaram si amestecam pesmetul NoCarb. Acest pesmet fara carbohidrati leaga compozitia si o face sa nu alunece de pe carne, inlocuind cu brio orice faina. Dam vasul la frigider pentru cca. 30 min.
Tavalim prin pesmet fasiile de pui si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pulverizam cu putin ulei de masline extravirgin sau ulei de rapita suprafata fasiilor, ceea ce ajuta ca acestea sa nu se intareasca, sa se coaca uniform (nu este nevoie sa le intoarcem) si sa ramana moi la fel ca cele prajite in baie de ulei, insa mult mai sanatoase.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min. in functie de cuptor, pana se rumenesc frumos.
Bune si pentru pranz si pentru cina, cu sau fara garnitura.
Excelente pentru zilele de proteina pura (PP) din etapa Croaziera a dietei dukan daca alegeti sa le consumati simple fara salata, fara garnitura.
Bune si in etapa Atac a dietei dukan daca renuntati sa pulverizati uleiul de masline extravirgin sau uleiul de rapita, ingredient permis in Croaziera 1lgt./zi. Incadrat ca si condiment avem – SOS de SOIA fara ZAHAR cu continut redus de sodiu – permis dar in Atac utilizat in cantitati moderate – 1LG/zi.
Pentru Croaziera, sa ne aducem aminte principiile dietei dukan si veti constata ca preparatul are doar un ingredient tolerat – sos de soia (optional) !
Duminica voastra ce gust are ??? 🙂
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii