DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TARTA cu “MOSNEAG umflat” (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TARTA cu “MOSNEAG umflat”  (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Ghici, ghicitoarea mea ! ???

“Pe un deal rotat
Sade un mosneag umflat.”

…………………………………………

Copil nascut in toamna, ador toamna, toamna in culori, in frunze, in legume si fructe, toamna ploioasa, imbelsugata la propriu si la figurat, toamna in iubire, cuvinte sau doruri, in toata splendoarea ei, o iubesc … cred ca si ea pe mine 😉

Ingrediente:

Mod de preparare:

Dovleacul curatat si taiat cuburi il fierbem cca. 10 min. si il lasam la scurs intr-o sita.

Gata scurs il blendam in robotul de bucatarie si oprim 100 grame din piureul rezultat.

Peste dovleacul ramas adaugam 3 oua, indulcitor dupa gust, scortisoara, anason si 20 grame (2 linguri) gris, blendam putin pana la omogenizare.

Branza o amestecam cu 2 oua, indulcitor,1 plic de zahar de mesteacan vanilat (sau esenta de vanilie), coaja de lamaie si/sau portocala rasa, semintele de chia si 10 grame (1 lingura) gris.

Cele doua compozitii trebuie sa aiba aproximativ aceeasi consistenta. Intrucat grisul NoCarb leaga si intareste, peste compozitia de branza, pentru ca vom observa ca este mai tare, adaugam 100 ml. lapte semi-degresat (1,5%) si subtiem amestecand.

O forma rotunda cu baza detasabila (sau orice alta tava doriti) o tapetam cu hartie de copt. Eu am uns-o apoi cu ulei de nuca de cocos si am pudrat-o cu putin Pesmet fara carbohidrati-NoCarb.

Cu o lingura mai mare incepem si asezam umpluturile pe rand incepand din mijloc, una peste alta, pana terminam ambele compozitii. Batem usor forma pentru a distribui cele doua compozitii uniform.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. o ora, in fct de cuptor, pana ce tarta nu mai tremura.

Amestecam cele 100 grame piure de dovleac pe care le-am oprit, cu iaurtul grecesc, indulcitorul, un ou si aromam dupa preferinta (vanile). Turnam peste tarta.

Mai coacem cca. 10-15 min.

Scoatem tarta din forma indepartand inelul detasabil, o lasam la racit, o portionam si o gustam ?

Nu va spun cum miroase a toamna tarzie, caci cu siguranta va imaginati … stiu sentimentul, e unul minunat ! ?

Eu si Dumnezeu care a creat toamna, o iubim ! Voi o iubiti ? Are culoare, gust, suflet , chiar si dimineti ploioase … serveste o portie langa un ceai cald sau rece si vei simti ca are si multa dragoste ❤️❤️❤️

Pofta buna s-aveti !

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zile de proteina & legume (PL). Fara tarate de ovaz, fara gluten, fara ingrediente tolerate !

Daca ghicitoarea a fost usoara, sa stiti ca si prepararea tartei este usoara, deci va astept sa-mi spuneti in comentarii de v-am “miscat” papilele gustative sau daca toamna voastra-i mai frumoasa ca a mea 😉


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *