Dukan ATACDULCETURI

DULCEATA de GOJI (Sugar free/ Low carb)

DULCEATA de GOJI (Sugar free/ Low carb)

Stiati ca,

Fructele goji sunt denumite si elixirul tineretii ❓❗
Studiile au scos la iveala ca fructele de padure printre care si goji aduc beneficii importante pentru sanatate, datorita continutului de antioxidanti. Goji sunt si o sursa importanta de vitamina A.

Testele de laborator au demonstrat ca antioxidantii prezenti in goji anihileaza efectele radicalilor liberi, prevenind bolile si imbatranirea.
Printre beneficiile fructelor Goji mai putem numi: echilibreaza glicemia, ajuta in cadrul dietelor de slabit, remediu pentru durerile de cap, stopeaza tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejeaza ficatul, previn greaţa in cazul gravidelor.
Un studiu chinez publicat in 1994 a demonstrat ca 79 de persoane cu cancer au raspuns mai bine la tratament atunci cand goji a fost adaugat in regimul lor alimentar.
Pentru ca mama, cel mai mare pamantean indragostit de tot ce poate rodi pamantul cultivat de mana omului din Baraganul bun si roditor, are in curtea ei plantate si fructe goji, zilele acestea am fost la cules de fructe goji cu prietena mea Lucia. Retetele ei dietetice le puteti gasi pe pagina de FB Retete Dukan a la LuZi ???

Asadar, un decembrie bland si cu spor la cules de goji, reteta cat se poate de usoara, rapida si sanatoasa, motiv pentru care nu-mi ramane decat sa va arat in imagini cat de incantate am fost; caci stiti vorba ceea, un vechi proverb popular romanesc spune “Iarna car si vara sanie” ! ? M-am gandit ca acest rosu seducator este in ton cu sarbatoarea Craciunului care se apropie ???

Ingrediente:

Mod de preparare:

Punem fructele goji intr-o cratita de preferabil antiaderenta, tuci din fonta, wok teflon sau inox cu baza dubla, pentru a preveni lipirea. Eu am folosit un wok teflon si m-am descurcat de minune, caci, nu a fost necesar sa amestec dulceata foarte mult pentru a nu se prinde. Adaugam apa,  indulcitorul, felia de coaja de lamaie, sucul de la jumatate de lamaie si pastaia de vanilie.

Fierbem la foc mic amestecand din cand in cand cu o spatula sau lingura de lemn pana ce fructele se inmoaie, nu foarte mult cca. 25 min.

De fel stiti ca dulceturile, gemumurile se spumeaza. Datorita pectinei din zahar este inevitabil sa nu se adune spuma deasupra, insa pentru ca nu folosim zahar nu avem aceasta grija, dulceata noastra nu aduna spuma deasupra in timpul fierberii, nu atat cat sa fie nevoie sa o spumam.

Indepartam coaja de lamaie si pastaia de vanilie.

Gelatina vegetala peste care adaugam sucul de la cealalta jumatate de lamaie si 2 linguri din dulceata o blendam cu mixerul vertical pentru a o omogeniza.

Peste dulceata din vas adaugam gelatina astfel omogenizata si mai lasam 3-4 min la foc mic amestecand.

Si cam atat, nu ramane decat sa sterilizam borcanele si sa punem dulceata in ele 😉

Borcanele si capacele trebuiesc bine spalate si sterilizate, despre sterilizare gasiti aici.

Umplem borcanele cu gemul, ambele fiind calde si le inchidem ermetic.

Pentru ca nu am sa mananc toata dulceata imediat 😉 am sterilizat din nou borcanele umplute, mai ales ca pentru pastrare acest procedeu este indinspensabil, caci nu avem o dulceata cu zahar (chiar si cu zahar fiind si aceea poate sa prinda floare, mucegai sau sa fermenteze in timp, daca borcanele prind aer si se intampla a nu fi ermetic inchise).

Am obtinut 2 borcane mici (de 300 gr.) si un bol mic din care m-am indulcit imediat cum s-a racit si care mi-a fost de ajutor la shooting photo ?

Asa arata dulceata mea de goji dietetica fara zahar, grozav de buna chiar si pentru persoanele cu diabet.

O aroma grozava, gust dulce acrisor si o culoare vie !  ?

Pastrati borcanele cu dulceata la loc racoros in camara, iar dupa ce ati desfacut un borcan pastrati-l in frigider pana se termina.

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Atac.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *