DESERTURIDukan CROAZIERAGUSTARIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

SCOVERGI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

SCOVERGI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Le puteti numi scovergi, pancakes (varianta dulce), cum doriti voi, nu este o blasfemie sa reinterpretezi in mod dietetic si sa agreezi gustul in functie de necesitatile ficaruia 😉 Avantajul este ca se pot face sarate sau dulci, pot fi mancate simple, sau cu branza, cascaval, etc., iar in varianta dulce veti gasi o sumedenie de idei sanatoase.

Elimina din alimentatia ta carbohidratii rai – respectiv painea alba, dulciurile, produsele de patiserie, tot ce inseamna procesat pe piata si te vei simti mult mai bine. Majoritatea produselor procesate ce sunt comercializate au un continut de zahar de peste 10 grame la 100 de grame de produs  😱

Scovergi/ pancakes (varianta dulce) se pot prepara si cu faina rafinata de grau. Desi este folosita in mod intens in alimentatia obisnuita, faina rafinata de grau este, din foarte multe motive, profund nesanatoasa. In primul rand, dupa cum bine se stiti, graul contine gluten, acesta fiind complet interzis celor care sufera de boala celiaca, dar dauneaza serios si numeroaselor persoane afectate de alergia la gluten. Asa ca mi-am dorit sa beneficieze si ei de acest preparat delicios. In plus, faina de grau rafinata nu contine fibre si este stoarsa, aproape in totalitate, de nutrienti, nefiind altceva decat o imensa bomba de calorii “goale”. Iar daca mai recurgi si la prajirea in baie de ulei … cu atat mai nesanatos 🙂

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 250 grame branza cremoasa degresata
  • indulcitor (dupa gust)

Eu am folosit 40 grame din noul indulcitor – Indulcitor cu Stevia 1:1 – Green Sugar Premium (daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)

Daca le doriti sarate, evident adaugati sare dupa gust si renuntati la arome. Puteti adauga ierburi aromate, chili, usturoi pudra, fulgi de ceapa sau seminte.

Mod de preparare :

Amestecam  intr-un bol ingredientele uscate : faina de migdale, izolatul proteic din zer, Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, si praful de copt.

Pentru varianta sarata puteti incorpora in acest amestec: ierburi aromate, chili, usturoi pudra, fulgi de ceapa sau seminte.

Mixam cele 2 oua cu un praf de sare si indulcitor pana cresc in volum, se albesc, iar indulcitorul se dizolva cat mai bine. In varianta sarata, evident renuntam la indulcitor 😉

Acesta este indulcitorul pe care l-am folosit, este un indulcitor natural, perfectul dulce al îndulcitorului cu zero calorii!
Proportia de 1:1 cu zaharul alb este corecta 

Adaugam 1 plic Zahar de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie) si mixam inca putin – varianta dulce.

Intr-un alt bol punem branza peste care turnam compozitia din oua si zahar, mixam putin pentru a omogeniza.

Adaugam si ingredientele uscate si amestecam la viteza mica a mixerului pentru a le incorpora. Putem amesteca si cu o spatula sau tel.

Compozitia se ingroasa avand consistenta smantanii.

Incingem o tigaie antiaderenta de tip teflon (tigaie de clatite) si ungem cu pensula cu putin ulei de cocos sau ulei de masline extra-virgin.

Turnam un polonic in tigaia incinsa si coacem la foc domol cca. 2 min pe o parte.

Ne dam seama cand este coapta pentru ca se desprinde foarte usor cu o spatula.

Intoarcem si pe cealalta parte inca cca. 2 min.

Aluatul creste frumos si la fel se si coace. Ramane pufos si este foarte gustos 🙂

Pentru prima incercare zic ca e bine 😉 Nu prea am tinut cont de cat am luat in polonic deci mi-au iesit si mai mari si mai mici 😀 Motiv pentru care nu va chinuiti sa le inumarati in foto 😀 Mi-au iesit 6 bucati, dar una am mancat-o de pofta 😛

In dieta dukan pentru etapa Croaziera, 6 scovergi se pot manca de catre o singura persoana in 2 zile, pentru ca faina de migdale este un aliment permis cu moderatie si acopera aceste 2 zile.

Consumat ca atare, fie dulce fie sarat, preparatul nu contine ingrediente tolerate. Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Enjoy! 🤗

Pentru ca tot am facut dulceata de rubarba cu capsuni, am mancat pe saturate, credeti-ma ca una mi-a ajuns 😋

Sunt delicioase fie calde fie reci, sunt pufoase si sanatoase 😏

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Varianta sarata iti asigura un mic dejun sau o gustare satioasa, imbogatita proteic, rapida si usor de preparat.

Pofta buna s-aveti ! si spor la copt 😉


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *