Mai toate aluaturile clasice si sarate, in special pentru biscuiti sarati, se fac cu banza, deci nu prea ai de gandit mare lucru cum sa reinterpretezi un astfel de aluat in varianta dietetica, nu-i asa ? 😉 Reglati-va cantitatile si nu mai stati pe ganduri, preparti diverse pentru rontait !
Nu conteaza forma pe care le-o dai ci gustul. Puteti face saratele cu diverse arome si seminte, aperitive interesante si sanatoase.
Acest aluat poate fi utilizat in prepararea diverselor retete, atat de catre cei care au intoleranta la gluten, caci ingredientele retetei nu contin gluten; cat si de cei care tin dieta dukan si doresc preparate fara tarate de ovaz, dat fiind faptul ca portia zilnica au consumat-o deja in alte preparate, pentru ca, aluatul nu contine tarate de ovaz.
Am imbunatatit gustul biscuitilor cu proteina de soia, un ingredient de ajutor in multe retete dietetice, fara gluten, sau chiar ingredientul de baza pentru o masa sanatoasa aducand “nutrienti la pachet”.
Soia este una dintre putinele proteine complete din lumea vegetala cu putine grasimi saturate si ca toate alimentele vegetale, nu contine colesterol. Contine calciu, magneziu, fosfor, potasiu si vitaminele B, impreuna cu grasimi Omega-3.
Putine ingrediente in acest aluat, insa “cheia ce deschide lacatul” este Mixul pentru Baghete si Chifle cu rosii uscate si busuioc – NoCarb de la NO Sugar Shop.
- FARA GLUTEN
- FARA CARBOHIDRATI
- FARA AMIDON
- FARA SOIA
- FARA LACTOZA
- FARA ZAHAR
- FARA CEREALE
- FARA FAINA DIN SEMINTE OLEAGINOASE
Ingrediente:
sau Mix pentru baghete si chifle fara Carbohidrati
- 30 grame proteina de soia
- 200 grame branza cremoasa degresata
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 1 plic drojdie uscata (merge si fara)
- 150 ml. apa calduta (in functie de branza pe care o folositi aluatul poate cere ± 20 ml.)
- 1 galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte degresat – pt uns
- amestec de sare grunjoasa si seminte de in/ susan / mei / chia / chimen (la alegere) pentru decor
- cascaval ras pentru presarat deasupra (optional)
Mod de preparare:
Intr-un bol punem mixul, proteina din soia, branza, sarea, ouale si amestecam cu o lingura.
In apa calduta dizolvam drodia uscata si turnam peste aluat amestecand in continuare, putem framanta si cu mana, aluatul deja omogen incepe sa prinda consistenta si nu este lipicios ca un aluat cu faina din cereale.
Eu am adaugat si 1 lingura ulei de masline extravirgin. Pentru dieta dukan, in prima etapa Atac nu folositi uleiul.
Aluatul poate fi framantat si in robot, folosind paleta speciala pentru aluat.
Formam o bila din aluat pe care o lasam la odihnit cca. 30 min, pentru ca ingredientele uscate sa se hidrateze bine, apoi lucram aluatul in 2-3 etape.
Intindem o portie din aluat pe blatul de lucru uns cu un strop de ulei masline sau un praf de mix.
Obtinem o foaie de cca. 0,5 cm pe care o decupam cum dorim, cu un inel de biscuit, cu rola de pizza, un pahar sau pur si simplu taiem cu un cutit.
Decupatoare la preturi accesibile gasiti la Magazin Web Pandortex AICI.
Resturile de aluat le amestecam cu urmatoarea portie si tot asa pana cand decupam tot aluatul.
Mie mi-au iesit cam 50 de biscuiti cu diametrul de 5 cm.
Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie din silicon, ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura lapte degresat, presaram amestec de sare grunjoasa si seminte la alegere sau putem resara si cascaval ras (optional).
Coacem in cuptorul preincalzit la 180-190 grade cca. 20 – 25 min. in functie de cuptor, pana ce se rumenesc frumos.
In dieta dukan pot fi rontaiti incepand inca din etapa Atac, evitand fara sa folositi lingura de ulei pe care eu am pus-o in compozitie si presarati doar sare cu seminte de chia. Nu va impacientati caci cantitatea de 2% rosii uscate ce se regaseste in mix nu va afecteaza, decat sa consumati ketchup (fara zahar) mai bine va faceti pofta cu acesti crackersi 🙂
Happy Cooking ! ?
Condimentati cum doriti dupa bunul plac si gust, cu ierburi aromate (rozmarin, oregano sau busuioc), paprika dulce sau iute, cascaval ras fie in compozitie fie la suprafata, orice ati alege sunt minunati.
Ne asezam la un film bun ?! Eu dau crackers voi dati … bere 😛
Iar daca alte treburi va retin si tot mai stati pe ganduri 😉 V-am pus la pachet o portie consistenta … Cine mai doreste ? Cine mai pofteste ?
Pofta buna s-aveti !
Ramaneti aproape si veti vedea ce „nebunii” mai putem prepara cu aluatul acesta !
Dar ce sa va mai tin in suspans 😀 De multe ori prepar cantitati duble la acest aluat si fac crackersi si alte minunatii dietetice.
O tarta umpluta cu diverse ce gasesti prin frigider 😉
Intindem aluatul in foaie subtire si imbracam o forma de tarta.
Il intepam din loc in loc cu furculita si pregatim umplutura.
La aceasta tarta am ales ingrediente tot pentru etapa Atac a dietei dukan.
- 4 oua
- muschiulet de porc afumat
- 500 grame branza degresata
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura marar
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute (optional)
- sare si piper dupa gust
Pentru Croaziera unde puteti folosi legume, tarta iese o nebunie curata, pentru ca le puteti combina foarte variat adaugand-le la ingredientele de mai sus.
Amestecam toate ingredientele. Asezam felii de muschiulet la baza tartei peste care turnam umplutura.
Ornam la suprafata cu felii de muschiulet si rondele de ceapa.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptorul fiecaruia.
Voila!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Bună Lucica. Dacă nu am mix pentru baghete pot inlocui cu altfel de mix sau cu altceva.? Mulțumesc frumos.
Buna, Anca! Poti inlocui cu alta faina NoCarb sau cu faina integrala 🥰