DESERTURIDukan ATACDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PRAJITURA RAZUITA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PRAJITURA RAZUITA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Este una din prajiturile mele preferate la care ma gandesc de ceva timp sa o reinterpretez dietetic, in asa mod incat sa fie compatibila cu dieta dukan chiar de la inceputul ei din etapa Atac. Adaptand umplutura, chiar asa a iesit, buna pentru toate etapele, foarte gustoasa si sanatoasa.

Va spuneam zilele trecute pe pagina de facebook ca am incercat o noua faina de la No Sugar Shop, ca pentru mine este o adevarata aventura de cunoastere, experimentare si va aratam cateva din preparatele reusite pe care le-am obtinut.

Am obtinut deja trei retete delicioase din aceasta faina si va invit sa le incercati si voi, nu inainte sa va spun ca ma declar foarte multumita de acest produs ⇓ ⇓ ⇓

Pancakes / Piscoturi si Chifle

Mix pentru baghete si chifle  NoCarb, este foarte usor de lucrat cu el in compozitia aluaturilor fie combinat cu alte ingrediente, fie pur si simplu facem chifle ori baghete asa cum a fost conceput initial.

Mix pentru baghete si chifle – NoCarb nu contine :

  • Carbohidrati
  • Gluten
  • Amidon
  • Soia
  • Lactoza

Dar dupa cum v-ati obisnuit deja, cand am un ingredient cu proprietati multiple, incerc sa fac preparate care sa nu-i diminueze sau anihileze calitatile.

Mai multe informatii despre acest produs aflati → AICI .

De ce va spun acest lucru ? Pentru ca sunt convinsa ca aceasta faina din categoria fainurilor fara carbohidrati poate fi combinata cu multe alte ingrediente si pot rezulta preparate foarte gustoase.

Dar … daca o combinam de ex. cu tarata de ovaz sau cea de grau? Este cu siguranta in defavoarea celor care au intoleranta la gluten. Si atunci nu ar fi pacat sa nu poata si ei sa consume preparatul delicios rezultat din aceasta reteta ?

Sau unde vedeti logica de a o combina cu amidonul alimentar din porumb ( ingredient tolerat in dieta dukan ) sau din cartof (interzis in dukan pana in etapa Consolidare – mese de sarbatoare)? Caci aceasta faina nu contine amidon !

Evident ca daca nu ai probleme de sanatate care sa-ti interzica glutenul sau daca tii dieta dukan si iti calculezi ingredientele tolerate, acestea se pot combina cu faina si poti obtine preparate deliciose care sa nu-ti afecteze silueta.

Alegerea va apartine 😉

Acest aluat poate fi utilizat in prepararea diverselor retete, atat de catre cei care au intoleranta la gluten, caci ingredientele retetei nu contin gluten; cat si de cei care tin dieta dukan si doresc preparate fara tarate de ovaz, dat fiind faptul ca portia zilnica au consumat-o deja in alte preparate, iar aluatul nu contine tarate de ovaz.

Am imbunatatit gustul prajiturii cu proteina de soia (ingredient permis in dieta dukan inca din etapa Atac), un ingredient de ajutor in multe retete dietetice, fara gluten, sau chiar ingredientul de baza pentru o masa sanatoasa aducand “nutrienti la pachet”.

Soia este una dintre putinele proteine complete din lumea vegetala cu putine grasimi saturate si ca toate alimentele vegetale, nu contine colesterol. Contine calciu, magneziu, fosfor, potasiu si vitaminele B, impreuna cu grasimi Omega-3.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator punem toate ingredientele si le amestecam mai intai cu lingura apoi putem framanta cu mainile. Aluatul deja omogen incepe sa prinda consistenta, se prinde si se desprinde foarte usor de degete, nu este foarte lipicios ca un aluat cu faina din cereale.

Daca folositi aluatul pentru diverse prajituri in etapa Atac, nu adaugati uleiul din nuca de cocos.

Formam o bila din aluatul framantat din care oprim ¼ pentru a razui mai tarziu pe suprafata prajiturii.

Aceasta patrime o mai framantam putin cu 1 – 2 linguri Mix pentru baghete si chifle fara Carbohidrati – NoCarb, pentru a-i da o consistenta mai ferma.

Punem aluatul intr-o punga sau folie din plastic alimentar si o bagam la congelator.

Restul de ¾ din aluat, il intindem pe blatul de lucru uns cu un strop de ulei de nuca de cocos sau pudrat cu un praf de Mix pentru baghete si chifle fara Carbohidrati – NoCarb.

Nu o intindem foarte subtire, cca. 0,5 – 0,7 cm. pentru ca nu ne dorim o foita, ci o baza pentru prajitura noastra.

Este suficienta cantitatea de aluat pentru o tava cu dimensiuni interioare de 22/26 cm, insa foaia o intindem cu 1 cm mai lata si mai lunga pentru a urca aluatul putin si pe laturile laterale ale tavii. Astfel ne asiguram ca umplutura nu curge pe langa foaie si se lipeste de hartia de copt.

Rulam pe sucitor foaia intinsa si o transferam in tava deja tapetata cu hartie de copt. Indepartam marginile in exces cu un cutit.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 min. in functie de cuptor, iar cand il scoatem din cuptor il intepam cu furculita din loc in loc. Putem sa-l intepam si inainte de a-l baga in cuptor.

Amestecam gemul de prune cu nuca pisata. Daca aveti un gem cu o consitenta mai moale, adaugati 2 linguri gris fara carbohidrati pentru a-l ingrosa putin.

Turnam umplutura peste blatul copt si o nivelam pe toata suprafata.

Aluatul din congelator il razuim pe razatoarea mare si il imprastiem peste umplutura.

Mai coacem pe treapta de sus a cuptorului pana ce razatura de aluat se rumeneste frumos.

Ramaneti aproape si veti vedea cate minunatii delicioase se pot prepara cu acest aluat 🙂

Pentru dieta dukan:

  • aluatul este conform cu etapa Atac, daca nu adaugam ulei de nuca de cocos (ingredient tolerat 1 lgt./zi din etapa Croaziera) si daca folosim lapte praf degresat ≤ 1% grasime (ingredient permis); preparand prajitura cu gem din goji fara zahar;
  • aluatul este conform cu etapa Croaziera zile de proteina (PP) folosindu-l in acelasi mod specificat pentru etapa Atac, insa puteti utiliza si uleiul de nuca de cocos – singurul ingredient tolerat din acest aluat; preparand prajitura cu gem din goji fara zahar sau dulceata/gem de rubarba fara zahar;
  • aluatul este conform pentru etapa Croaziera zile de proteina & legume (PL) preparand prajitura cu gem de dovleac (sau dovleac calit), gem din goji fara zahar sau dulceata/gem de rubarba fara zahar.

Puteti sa folositi aluatul la diverse prajituri sau sa preparati biscuiti.

Asadar pentru toate etapele, adaptat, reinventat, toata lumea multumita ???

                “Am facut-o si p-asta” 😉 ? ? ? ✌️ ❤️

Sa va arat cat de bine arata cu dulceata de rubarba preparata de mine 😉

Pofta buna s-aveti!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

5 Comentarii

    1. Buna Elena !
      Multumesc pentru vizita ta, sper ca sa gasesti retete si informatii utile care sa te ajute in dieta, sau in oricare situatie te-ai afla. Fie ca doresti sa mananci sanatos, fie ca vrei sa elimini din alimentatia ta zaharul ori carbohidratii, sau de nedorit, situatii in care se regasesc intolerante (gluten – celiachie).
      Ca raspuns la intrebarea ta am sa-ti indic articolele mele de mai jos si sper sa fii lamurita.
      Te astept cu drag si altadata 😊
      Vezi articole ➡
      https://www.dukanlifestyle.ro/2016/10/23/mix-de-fibre-cu-faina-de-konjac-fara-carbohidrati/

      https://www.dukanlifestyle.ro/2017/09/12/mix-pentru-baghete-si-chifle-nocarb/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *