Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

COVRIDOG (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

COVRIDOG (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Inspirati din produsele care ne fac cu ochiul in patiseriile de la orice colt de strada, am zis ca-s mai sanatosi si mai gustosi facuti in casa!

1

Aluatul de covridog il puteti alege dintr-o mare varietate de retete pe care le gasiti pe blogurile in nisa, dietetic sa fie, caci gustosii cu siguranta vor disparea rapid din farfurie.

Ingrediente:

  • aluat de paine
  • 16 -18 buc. crenvursti wudy
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 lingura lape degresat sau semidegresat
  • seminte la alegere: in/ mac/ susan/ chia

Am ales din comoditate aluatul de paine facut la masina de paine, dar si pentru ca se preteaza foarte bine la intinderea cu sucitorul,  aluat pe care il gasiti aici.

Din cantitatea de aluat ne ajunge sa imbracam 16-18 crenvursti, insa prima data cand am facut am incercat doar cu patru bucati si sincer mi-a parut rau si a doua oara am preparat tot aluatul.Crenvurstii wudy, in dieta Dukan se pot consuma incepand cu etapa Croaziera.

2

Asadar pregatim aluatul la masina de paine setand programul special pentru aluat fara coacere.

Daca nu aveti masina de paine il puteti framanta si manual, insa trebuie sa-l lasati bine la dospit in mediu propice.

Asa cum am mai spus si am promis, va voi arata cate minunatii se pot face cu acest aluat.

2

Blatul de lucru si sucitorul le ungem cu putin ulei de masline extravirgin.

4

Dupa ce aluatul a fost preparat in masina de paine il portionam  in 2 – 3  bucati pentru a fi mai usor de lucrat.

Luam o bucata (restul de aluat il lasam in masina de paine pentru a sta la caldura) si o intindem pe blatul de lucru cu sucitorul pana obtinem un dreptunghi de cca 30 – 35 cm lungime.

5

Foaia o intindem subtire de cca. 3 – 4 mm.

6

Taiem foaia de aluat pe lungimea ei cu ajutorul unui cutit sau rola de pizza in fasii de cca. 1 cm latime cu care vom imbraca crenvurstii.

7

Imbracam in aluat crenvurstii astfel incat sa nu lasam spatii libere, fasia de aluat sa se suprapuna putin una peste alta, lasand liber doar la capete.

8

9

Ungem covridogii cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte degresat sau semidegresat, cu ajutorul unei pensule de patiserie.

10

Tavalim fiecare covridog printr-un amestec de seminte la alegere (in/ mac/ susan/ chia).

11

12

Din restul de aluat am facut 2 chifle frumoase si gustoase, insa cum v-am spus daca doriti il puteti folosi pe tot caci ajunge sa imbracati 16 – 18 buc. de crenvursti.

13

14

Coacem covridogii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-30 min. sau cat de rumeni ii dorim.

15

16

17

Aluatul a crescut frumos, s-au copt bine si in interior.

18

19

La fel si cele doua chifle.

20

21

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *