DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TORT cu MERE si SCORTISOARA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TORT cu MERE si SCORTISOARA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

𝗠𝗮𝗿 & 𝗦𝗰𝗼𝗿𝘁𝗶𝘀𝗼𝗮𝗿𝗮 ✅ Combinatia perfecta! Sunteti de acord? Multi ar spune ca este o combinatie pentru un desert emblematic de toamna, insa mie imi place atat de mult incat nu tin la acesta eticheta si nu tin cont de anotimp. Merele sunt atat de versatile incat ar fi si pacat sa nu beneficiezi de ele tot timpul anului, iar scortisoara cu multe beneficii. Si unde mai pui ca iti aromezi intreaga bucatarie cand il prepari.😋

Ingrediente:

Pentru blat

Pentru crema

………………………………….

Mod de preparare:

Poate ca vi se par ingrediente multe, dar va asigur ca este o iluzie 😉 Folosind indulcitorul natural Green Sugar in aceste variante, vei avea o placuta surpriza si un dublu beneficiu. In primul rand pentru ca este un indulcitor natural de inalta calitate cu indice glicemic ZERO, iar in al doilea rand, descoperind noile variante aromate natural, chiar vei spune 𝙈𝙪𝙨𝙩 𝙝𝙖𝙫𝙚! Si asta pentru ca sunt arome naturale, foarte puternice, iar cantitatea utilizata se rezuma la ordinul gramelor (maxim 10-20 grame/sortiment intr-o reteta).

Si ce este mai fain, este ca inlocuiesti aromele sintetice (obtinute din materii prime de sinteza) cu arome naturale. Aromele acestor indulcitori sunt alegerea ideala pentru a da gust si parfum prajiturilor, torturilor sau cremelor. Pe langa indulcitorul Green Sugar cu vanilie de Bourbon si cel de scortisoara, il veti gasi si pe cel cu aroma de rom. Nu ca le laud, dar sunt fantastice! 😋 Daca nu ati reusit sa le achizitionati pana acum, asa cum v-am scris si la ingrediente, pentru a prepara tortul pot fi inlocuite cu esente, insa merita sa le dati o sansa cu prima ocazie! 

V-am aratat in reteta painicilor cu usturoi Garlic Bread tavitele practice pe care mi le-am luat de curand. Eu am preparat blatul si l-am copt in aceste tavite – 5 la numar cu diametrul de 10 cm.

Blatul poate fi copt in ce tavi doriti si aveti. Puteti sa-l portionati in cate straturi doriti. In tava clasica de aragaz, portionat in 4 straturi sau 3, dupa ce l-ati copt. In tavi cu baze detasabile: rotunde/ dreptunghiulare sau patrate. In functie de ce tavi folositi la coptul blatului, impartiti compozitia in asa fel incat sa aveti parti egale in fiecare tava. Chiar nu este un impediment daca nu aveti aceste tavite pe care le am eu. Sincer, m-am bucurat foarte mult pentru ca le-am achizitionat, fiind dintr-un material de calitate – aluminiu anodizat – ambutisate (fara puncte de sudura) si foarte aspectuoase. Basca, imi incap toate 5 in cuptor si termin cu coptul blaturilor in acelasi timp.

Va las cateva fotografii sa le vedeti si voi, caci sunt un ajutor considerabil in bucatarie.

Ei, gata cu vorbaria, iar m-am “intins”!😁 In speranta ca nu v-am plictisit si v-am dat tips-uri bune, sa ne apucam de prajiturit! 

Mai intai preparam compozitia pentru blat.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb + lapte praf degresat.

Abusul il mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi treptat adaugam cele 30 grame indulcitor cu aroma de vanilie.

Cand bezeaua este tare si stabilizata, adaugam untul vegetal si mixam pentru a omogeniza.

Lasam mixerul deoparte si cu o spatula sau un tel, incorporam amestecul de ingrediente uscate.

Turnam copozitia in formele in care coacem, in cantitati cat de cat egale, de o grosime de cca. 1 cm. Compozitia poate fi folosita si ca blat pentru rulade.

Daca folositi tavi obisnuite, tapetati-le cu hartie de copt. La mine nu a fost necesar, pentru ca v-am aratat mai sus si v-am spus calitatea materialului acestor tavi. Fiind pe modul “repede inainte” 😂 nu am mai apucat sa fac poze pas cu pas, dar este o reteta foarte usoara si la indemana oricui. Deci o sa va descurcati cu siguranta. Cu prima ocazie cand o voi repeta, am sa atasez si poze in etape.

Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru cca. 15-20 min. in functie de cuptorul fiecaruia. Blatul se coace destul de repede pentru ca este turnat in strat subtire. Nu am folosit praf de copt.

Dupa coacere, scoatem blaturile din tavite si le asezam pe un gratar de racit pentru a nu transpira in tavi.

Cat timp se racesc blaturile, preparam crema cu care vom asambla tortul.

Spalam merele, le scoatem casuta cu seminte si le taiem cubulete. Personal, nu decojesc merele, alegerea va apartie.

Intr-o craticioara antiaderenta punem merele cuburi, cele 20 grame apa, punem capacul si la foc mic le inabusim pana ce se inmoaie. 

Luam craticioara de pe foc si adaugam cele 20 grame indulcitor gelifiant Green Sugar (sau gelatina hidratata). Amestecam usor cu spatula pentru a nu zdrobi merele si incorporam si cele 15 grame de  indulcitor Green Sugar cu aroma de scortisoara (sau alt indulcitor dupa gust combinat cu scortisoara pudra).

Preparam budinca. 

Dizolvam budinca in lapte, adaugam indulcitorul + indulcitorul pentru aroma cu vanile (sau indulcitor+esenta, in cazul in care nu aveti ingredientele pe care le folosesc eu) si punem la foc mic, amestecand continuu pana cand se incheaga.

Dam jos de pe foc budinca si oprim 2 linguri intr-un bol mai mic pentru a pune un strat subtire deasupra peste ultimul blat, cand terminam tortul de asamblat (optional). Peste restul de budinca ramasa adaugam merle deja preparate.

Acoperim cele douua vase cu folie de plastic alimentar pentru a nu prinde pojghita la suprafata si lasam la temperatura camerei sa se raceasca.

Pentru asamblare, folosim un inel de tort captusit la interior cu folie de acetat daca doriti sa va iasa un tort uniform si aspectuos. 🤗

Asezam un blat, apoi un start de crema si alternam astfel pana terminam, in functie de cate blaturi coaceti.

Peste ultimul blat la suprafata, punem cele 2 linguri de budinca oprite (budinca in care nu am pus mere) si nivelam. Pasul acesta este optional, mie mi se pare ca arata mai frumos asa. 😍

Lasam tortul la frigider pentru cca. 2 ore pentru a se intari, apoi il scoatem indepartam inelul, foloia de acetat si ornam dupa preferinta si inspiratie.

Eu am pudrat deasupra cu indulcitor natural Green Sugar cu aroma de scortisoara si l-am decorat cu cateva rondele de chipsuri deshidratate de mar.

Voila!🥰

Placere fara remuscari, ce sa mai zici?! Blat fin si pufos intr-o combinatie greu de descris in cuvinte. Sper ca fotografiile sa va transmita cat mai mult. 🤗 Nu de alta, dar ai mei nerabdatori sa guste, chiar daca nu tin nicio dieta, li s-au cam lungit urechile si nasucul cat am facut eu cateva poze. 😁

Scortisoara ne aminteste de mirosul deserturilor delicioase, iar aroma si gustul sau ne energizeaza. Acest condiment atat de apreciat are foarte multe beneficii.

Foloseste cu incredere scortisoara pe tot parcursul anului si sa descoperi mereu preparate in care poti sa o incluzi. Si asta fiindca in acest fel te poti bucura de multe dintre beneficiile sale, fie ca vrei sa previi sau sa tratezi anumite afectiuni.

Scortisoara te ajuta slabesti. Specialistii sustin ca un varf de lingurita de scortisoara adaugat la unul dintre preparatele pe care le consumi zilnic in cadrul dietei accelereaza arderea grasimilor.

In plus, e util sa stii ca scortisoara taie pofta de mancare si iti ofera o senzatie de satietate. Daca ti se face foarte foame intre mese, taie cateva feliute de mar si presara putina scortisoara peste ele. E o gustare aromata, care iti va potoli foamea pentru 2-3 ore.

Substantele chimice din compozitia scortisoarei te ajuta in lupta cu infectiile virale si bacteriene, datorita efectului astringent si antibacterian.

Unele studii recente au demonstrat ca scortisoara poate avea efecte uimitoare pentru pacientii cu diabet si boli cardiovasculare. Condimentul echilibreaza nivelul glucozei din sange (glicemia), scade colesterolul LDL si colesterolul total si reduce trigliceridele.

Amintiti-va ca un tort racit este mai usor de taiat si manipulat, iar straturile se vor vedea foarte frumos!

Tortul rezultat din reteta data poate fi consumat de o singura persoana in dieta dukan – etapa croaziera, in 3 zile. Contine 2 ingrediente tolerate: budinca si marul – cele 300 grame mere se pot distribui consumului pentru o persoana, conform Listei de alimente tolerate cate 100gr. mere/zi.

Ai crede ca de la asa miros, nici nu vei mai avea pofta sa il mananci, dar nici gand! Sau poate … de la aspect …?! 😀😋😍

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *