Desi de cele mai multe ori drobul se pregateste din carne si organe de miel, ingrediente ce nu sunt de cand ma stiu pe lista mea de preferinte ? aleg de fiecare data carne slaba de porc, piept de curcan sau pui, iar organe (ficat) tot de pasare.
Nu este o “inginerie” dar este foarte delicios, evident satios si sanatos, imi satisfac pofta si de multe ori prefer sa pregatesc un drob decat sa aleg diverse mezeluri din comert. Mezeluri pline de aditivi alimentari care imita gustul condimentelor, preparate cu carne de calitate inferioara, cu zaharuri (lactoza, glucoza, dextroza) sa nu mai vorbim caci mai toate au adaos, sau si mai tragic, injectate cu diferite saramuri pline de substante chimice. Brrrrrr … ?
Sfatul meu e sa aveti curajul sa gatiti ! Asa ca … la treaba dragilor, daca doriti sa mancati sanatos si sigur !
Asadar, am sa va spun si cum fac eu drobul ca o alternativa la reteta clasica a drobului de miel.
De data aceasta am combinat muschi de porc si piept de curcan, insa puteti alege ce carne doriti si va place voua, evident o carne slaba daca ne dorim ca preparatul sa fie dietetic si musai trebuie si ficat de pasare.
Ingrediente:
- 1 kg ficat curcan (sau pui)
- 1 kg muschi de porc
- ½ kg piept curcan (sau pui)
- 2 legaturi ceapa verde (sau 2 cepe uscate)
- 1 legatura usturoi verde (nu adaug mereu, caci mai mancam de multe ori si dimineata)
- 4 oua
- 10 oua fierte tari
- o legatura marar
- o legatura de patrunjel
- o foaie de dafin
- cateva boabe de piper
- sare
- piper proaspat macinat
Din aceste cantitati mi au iesit doua rulade de cca. 30 cm lungime cu diametrul de 7-8 cm, insa daca doriti mai putin reduceti cantitatile 😉
Mod de preparare:
Spalam ficatul in apa rece si il punem la fiert cu cateva boabe de piper si foaia de dafin.
Tocam carnea de porc si pieptul de pasare. Eu folosesc robotul de bucatarie si prefer sa mi-o toc singura, astfel avand siguranta ca nu cumpar cine stie ce amestec de carne tocata din comert.
Tot cu robotul toc si verdeata si ceapa.
Scurgem ficatul de apa si-l lasam la racorit.
Il maruntim si pe acesta dupa ce s-a racorit, tot in robotul de bucatarie.
Punem carnea, verdeata si ficatul intr-un vas incapator, cele 4 oua, sare si piper proaspat macinat dupa gust si omogenizam compozitia.
Putem coace compozitia in tavi de chec / cozonac sau sub forma de rulada.
Fierbem ouale, dar nu-i musai caci se poate si fara ele. Mie imi place foarte mult caci are un aspect de sarbatoare si arata foarte bine.
Folosim hartia de copt pentru a forma rulada si punem compozitie pe ea, apoi oua fierte.
Acoperim ouale cu compozitie si rulam.
Ruladele din drob se ruleaza foarte usor cu hartia de copt, nici nu le-am legat capetele, doar le-am rasucit.
Coacem in cuptor la 180 grade cca. 40 min.
Lasam la racit si feliem cu usurina ?
Decembrie bate la usa cu sarbatori minunate, deci incercati si va bucurati papilele gustative cu o rulada din drob dietetic, delicioasa si sanatoasa ?
In dieta dukan drobul poate fi consumat incepand cu etapa Croaziera zile de proteina & legume (PL), dat fiind faptul ca trebuie sa folosim mai multa ceapa, de altfel daca folositi in prepararea lui doar o ceapa mica ca si condiment poate fi consumat inca din etapa Atac si evident in Croaziera si in zilele de proteina pura (PP) 😉
O alta varianta pe care am facut-o este doar din ficat de pui si carne de pui (pulpe dezosate si piept fara piele). Acelasi mod de preparare al compozitiei, difera doar modul de copt.
L-am copt in tava de cozonac si am pus doar jumatate din compozitia de carne in tava peste care am adaugat 2 batoane dreptunghiulare de cascaval light, apoi am completat cu restul de carne.
Pentru dukan croaziera adaugati cascaval dietetic facut in casa, gasiti reteta 👉 AICI.
Dupa cca. 1 ora la 200 grade am scos tava am batut un ou cu furculita, l-am turnat deaspura si am presarat 2 linguri de susan. Am mai dat la cuptor cca. 10 min. pana ce susanul s-a rumenit.
Delicios si foarte gustos! 😋 In dieta dukan, susanul este un ingredient tolerat – 1 lingura/zi, asadar acest mod de preparare este compatibil cu dieta dukan croaziera zile de proteina pura (PP) dar si zilele de proteina & legume (PL).
Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Pofta buna si sarbatori fericite cu mese imbelsugate si sanatoase s-aveti !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii