DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PRAJITURA TURNATA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA TURNATA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Prepara gemuri din ingrediente naturale si incearca sa renunti la continutul de zahar pentru a te bucura din plin de nutrientii pe care fructele din gemuri ii au! Ma bucur in fiecare an de tot ce imi prepara mama, caci, a inteles ca nu consum zahar decat ocazional, la „tortul miresei” 😀

Azi am facut o delicioasa prajitura cu gem de prune din gradina mamei, preparat de ea fara zahar, fara conservanti, sanatoasa pentru oricine tine o cura de slabire, chiar si pentru diabetici.

Ingrediente blat:

Ingrediente umplutura:

Variante de umplutura gasiti multiple, fie gemuri/dulceturi fie mere calite sau branza indulcita.

Mod de preparare :

Amestecam  ingredientele uscate (tarate de ovaz, lapte praf degresat, amidon alimentar din porumb, izolatul proteic din zer si praful de copt).

Separam galbenusurile de albusuri.

Peste galbenusuri adaugam branza, iaurtul, indulcitorul, arome si le mixam cateva minute pana la omogenizare.

Incorporam si amestecul de ingrediente uscate.

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.

Compozitia, este aerata si are consistenta unei smantani mai groase🙂 La mine are o culoare usor spre roz, pentru ca am pus 2 linguri budinca de fragi fara zahar in loc de amidon.

Daca folositm o tava o tapetam cu hartie de copt. Daca folosim un vas de yena cum am facut eu, pulverizam putin ulei – spray (fie de masline, cocos sau rapita). O tapetam apoi cu o lingura de gris fara carbohidrati.

Turnam jumatate din compozitie in vaz si il nivelam.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 min.

Gemul/dulceata daca este prea moale il amestecam cu 1 lingura de gris fara carbohidrati.

Intindem genul peste compozitia coapta atat cat sa sustina gemul si sa nu se afunde in ea.

Turnam restul de compozitie peste stratul de gem.

Dam din nou vasul la cuptor pentru aproximativ inca 30 min. in functie de cuptor, pana prajitura se rumeneste frumos.

Prajitura creste frumos si miroase foarte bine 😉

O lasam la racit, o pudram cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra, apoi o portionam dupa cum dorim.

In dieta dukan prajitura cu gem de prune poate fi consumata din etapa Consolidare.

Preparati-o cu gem de goji, rubarba, capsuni, zmeura, afine, gem de dovleac sau dovleac calit, mere calite, branza degresata indulcita, cum va spuneam mai sus sunt multe variante si o puteti consuma inca din etapa Croaziera.

Gustul dulce-acrisor completeaza de minune blatul aromat si este delicioasa 🙂

Si cum nuca se potriveste de minune cu gemul de prune nu te sfii sa arunci si o mana de nuci maruntite in umplutura 😉

Enjoy and don’t regret it 😘

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *