Desigur jeleurile au la baza gelatina, insa aceasta este de origine animala, obtinuta din colagen si tesuturi animale.
Ingredientele regasite in compozitia jeleurilor clasice comercializate, le gasiti in urmatorul articol → eva.ro
Cat timp cititi voi articolul destul de interesant, ma apuc de preparat jeleuri dietetice home made care nu au nimic in comun cu cele realizate la scara industriala(obtinute cu costuri minime).
Daca stau sa ma gandesc mai bine, ar avea ceva in comun … costuri minime 😉
Am ales baza principala – gelatina vegetala de la NO Sugar Shop.
Ingrediente putine si usor de preparat:
- 5 grame gelatina vegetala (1 lingurita)
- 200 ml ceai preparat – fructe de padure (sau la alegere – diverse arome)
- indulcitor dupa gust
- sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer vertical omogenizam gelatina vegetala, indulcitorul si sucul de lamaie subtiind treptat cu ceai de fructe cald.
Cand compozitia este bine omogenizata aceasta se umfla si adaugam si restul de ceai.
Toata compozitia astfel obtinuta o punem la fiert pret de cateva clocote.
Cu o lingurita umplem formele de silicon, apoi lasam la rece pana jeleurile se ingheaga.
Cam asta este tot!
Vi se pare complicat?
Daca puneti doar cateva picaturi din sucul de lamaie pot fi consummate inca din etapa Atac a dietei dukan.
Enjoy!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
omg <3
E de bine sau de rau? :))))