DESERTURIDukan ATACDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

BLAT de TORT cu CACAO (Fara faina alba/ Sugar free/ Gluten free/ Low carb/ Low fat)

BLAT de TORT cu CACAO (Fara faina alba/ Sugar free/ Gluten free/ Low carb/ Low fat)

Dupa cum bine stiti, fiecare dieta de tip Low-Carb are restrictii variate cu privire la tipurile si cantitatile de carbohidrati ce pot si consumate. Dietele Low Carb sunt, in general, adoptate pentru pierderea in greutate. Dincolo de scaderea in greutate, unele diete cu continut scazut de carbohidrati pot avea beneficii pentru sanatate. Printre care reducerea riscului de diabet de tip II.

Poate va intrebati de ce nu am facut in meniul blogului meu o sectiune aparte cu blaturi de tort !?

Pai foarte simplu ! Aproape orice blat de prajitura poate fi folosit la montarea unui tort 🤗

Asadar, azi va las o reteta de  blat de tort cu cacao – low carb, pe care l-am folosit la montarea unui tort delicios, reteta pe care am s-o postez in curand.

Carbohidratii rafinati, precum zaharul sau faina alba, sunt adesea inclusi in alimentele procesate. Deci, hai sa preparam acasa un blat de tort fara faina alba si fara zahar, astfel stim cu siguranta ce mancam!

Pentru o forma cu diametrul de 18-20 cm, avem nevoie de urmatoarele ⤵

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam  ingredientele uscate:  Faina universala fara carbohidrati – Szafi Reform, cacaoa si praful de copt.

Separam galbenusurile de albusuri.

Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare: galbenusurile de ou, indulcitorul si indulcitorul cu arome (sau esentele). Adaugam in timp ce mixam 4 linguri de apa rece si mixam in continuare. Veti observa cum apa rece ajuta foarte mult la cresterea in volumul a compozitiei in timp ce aceasta se si deschide a culoare (asta daca nu aveti oua de tara ca ale mele 😜). 

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de otet de mere.

Peste albusul spuma turnam compozitia din galbenusuri.

Amestecam usor cu ajutorul unei spatule, pentru a pastra aerul in compozitie.

Cernem amestecul de ingrediente uscate in doua prize.

Tot cu spatula, amestecam dupa prima priza, dar nu neaparat pana la incorporarea totala, pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie. Continuam cu a doua priza de incrediente uscate si incorporam total. Chiar daca compozitia se mai lasa, inevitabil, nu va speriati caci blatul tot creste la copt. 🤗

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Puteti folosi orice tava aveti de dimensiuni nu foarte mari (forma pe care vi-o doriti sa o dati tortului) sau folositi o forma din silicon. Eu am copt compozitia rezultata intr-o forma cu baza detasabila cu diametrul de 18 cm, dar puteti folosi si de 20 cm. 

Blatul nostru, chiar daca nu contine faina alba din grau si zahar rafinat, creste foarte frumos dupa cum observati.🤗

Lasam sa se racoreasca tava, apoi desprindem usor pe margini cu un cutit si scoatem blatul.

Asezam blatul pe un gratar pana la racirea completa, dupa care il feliem.

Si cam asta este tot 😉 Mai ramane sa alegeti variante optime de creme pentru dieta pe care ati adoptat-o in obtinerea siluetei de vis. Puteti sa adaugati fructe proaspete sau din compoturi fara zahar, fructe oleaginoase si creme dupa bunul plac. Pentru dieta dukan va recomad ⤵

Creme pasticcera :

  • de cacao 👉 AICI
  • de vanilie 👉 AICI

In aceste creme puteti adauga arome preferate si chiar adauga branza cremoasa degresata pentru a le inmulti. Pentru fermitatea cremelor va recomand sa adaugati gelatina vegetala, o gelatina care se comporta foarte bine si la cald si la rece si este foarte usor de utilizat pentru cine nu are experienta de lucru cu gelatina animala care trebuie hidratata inainte de folosire. Aceasta gelatina vegetala nu necesita hidratare inainte de a fi utilizata.

Evident nu uitati ca la montarea tortului sa insiropati fiecare disc de blat cu un sirop preparat din apa, indulcitor si arome la alegere sau pur si simplu cu cola sau pepsi light. Delicios si daca insiropati cu un compot de fructe sau sirop de fructe fara zahar (incepand din etapa Croaziera dukan).

Ca tusa finala topiti ciocolata neagra si imbracati tortul caci veti obtine si o consistenta aparte si o stabilitate buna pentru un tort insiropat pe masura unui gust deosebit ☺ In dieta dukan ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, cu sau fara zahar fiind un aliment tolerat inca din etapa Croaziera –  2 patrate/ zi – un patratel avand dimensiune de 4*3 cm. cca. 20 grame. Sau pur si simplu il decorati cu pulberi sau granule de oleaginoase sau fructe liofilizate.

Si ca sa „dau tot din casa” 😜 Va arat tortul pe care l-am facut cu acest blat de cacao low carb. Reteta pe care am s-o public in urmatoarea postare. Asadar, nu puteam sa va dau modul de preparare in intregime al tortului daca nu va scriam mai intai reteta blatului. Deci … ramaneti aproape! Abonati-va la NEWSLETTER-UL blogului si veti fi primii care veti afla cand postez retetea de tort. ❤

Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook 👉 Dukan Life Style  unde am pregatit un album special pentru tine 👉 Retete apreciate si incercate de cititori  si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat din reteta apreciata de tine!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei. 🤗

Blatul de tort se poate consuma inca din etapa Atac a dietei dukan daca folositi cacao degresata 1% grasime. Nu contine tarate de ovaz deci nu va afecteaza consumul zilnic al acestora si le puteti utiliza in alte preparate (paine, focaccia etc.).

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *