Fie ca esti in drum spre serviciu, iar patiseriile te ademenesc, fie ca esti in concediu pe o terasa la malul marii, unde briza puternica pulverizeaza aerosoli, iar acest efect al curelor heliomarine este atat de benefic organismului, nu-mi spune ca nu poftesti la un croissant 😉
O noua reteta, care contine gluten din grau, dar care aduce aluatului un plus de elasticitate in prepararea, iar croissantele cresc in cuptor foarte frumos.
Pentru cine nu agreeaza glutenul sau din varii motive evita consumarea lui, pot prepara reteta de AICI.
Ingrediente :
- 4 oua (punem in aluat doar 2 galbenusuri si 4 albusuri, cu celelalte 2 galbenusuri + 1 lingura lapte degresat ungem crroissantele inainte de a le da la cuptor)
- 300 ml. lapte degresat sau semi-degresat (sau apa – pentru etapa Atac a dietei dukan)
- 100 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 50 grame lapte praf degresat
- 40 grame proteina din soia
- 40 grame gluten din grau
- 1 lingura ulei de cocos sau de masline (optional)
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- aroma de unt
- esenta de vanilie
- indulcitor dupa gust
Umplutura :
- dovleac calit cu indulcitor si scortisoara, vezi AICI
- branza degresata cu ou, indulcitor si fructe goji
- gemuri, marmelade dulceturi fara zahar
Mod de preparare :
Intr-un bol punem faina, ouale batute cu furculita, laptele praf, proteina din soia, glutenul din grau, un praf de sare si praful de copt.
In laptele lichid (sau apa) adaugam uleiul, aromele, si indulcitor dupa gust, incalzim putin, apoi incepem sa turnam treptat peste ingredientele din bol amestecand cu lingura pana il incorporam.
Obtinem o coca vartoasa, pe care o facem bila cu podul palmelor unse cu putin ulei de masline sau tapetate cu Faina mix de fibre NoCarb.
Impartim bila in 4 bucati, iar fiecare bucata o intindem pe rand cu sucitorul.
Decupam aluatul punand o farfurie rotunda peste el. Il impartim in 4 si din fiecare triunghi formam cate un croissant punand in el umplutura. Rulam triunghiul de la exterior spre interior si asezam croissantele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte degresat si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min (in functie de cuptor) pana se rumenesc.
Grozav de gustoase fie calde fie reci 🙂
Umplutura variata da posibilitatea sa le consumati in toate etapele dietei dukan, intrucat aluatul este conform inca din Atac.
In dieta dukan:
Umple croissantele cu branza degresata + indulcitor + ou + goji sau dulceata de goji, renunta la ulei (caci oricum este optional) si laptele lichid, punand apa in aluat si le poti manca inca din etapa Atac.
Reteta nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz
Dorul patiseriei dispare si te poti bucura din plin 😉
Delicioase 😍 Daca v-am facut pofta imi fac mea culpa si va astept sa-mi spuneti daca v-au placut.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
0 Comentarii