Alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfarsite si, cu adevarat, delicioase!
Ingrediente:
Blat (pentru o tava cu diametrul de cca. 22 cm):
- 6 oua
- 250 g branza degresata
- 8 linguri tarate de ovaz
- indulcitor dupa gust
- 1 plic praf de copt
- esente optional (aroma unt si razatura portocala-lamaie)
Umplutura:
- cca. 800 grame dovleac dat pe razatoarea cu ochiuri mari
- indulcitor dupa gust
- ½ lingurita anason (condiment pudra sau seminte – optional)
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.
Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok, mi se pare o alternativa foarte buna).
Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.
Lasam dovleacul la racit, iar cand s-a racit adaugam scortisoara macinata si optional daca va place condiment anason.
In continuare ne ocupam de prepararea blatului !
Mixam ouale intregi cu indulcitorul.
Adaugam branza degresata, taratele de ovaz, optional aroma de unt sau razatura de lamaie – portocala si praful de copt. Mixam toate ingredientele pana la omogenizare.
Impartim aceasta compozitie in doua parti egale.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu baza detasabila sau folosim o forma din silicon, turnam jumatate din compozitie si o coacem la foc mic cca. 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade (pana cand compozitia se leaga).
Scoatem tava din cuptor, asezam peste blat dovleacul calit si il nivelam cu o spatula, iar deasupra turnam si compozitia de blat ramasa.
Coacem in continuare la foc mic 160 grade pana cand se rumeneste deasupra. Verificam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.
Cand prajitura este rece se portioneaza si se poate pudra cu indulcitor, lapte praf degresat sau scortisoara macinata.
Din inima,
Pofta buna s-aveti !
Upgrade!
Umplutura se poate face si din branza degresata sau semidegresata.
Ingrediente umplutura:
- 250 grame branza cremoasa degresata sau semi-degresata
- 250 grame branza grunjoasa degresata sau semi-degresata
- 2 linguri iaurt degresat sau semi-degresat
- 2-3 oua intregi
- indulcitor
- esenta vanilie, lamaie, portocale (dupa preferinte)
- 50 grame goji (permise inca din etapa Atac a dietei Dukan)
- sau 50 grame stafide ori merisor (daca nu tineti o dieta anume)
Se amesteca toate ingredientele si se procedeaza la fel ca si la prajitura umpluta cu dovleac.
Prajitura cu umplutura de branza este conforma inca din prima etapa a dietei Dukan – Atac!
Prajitura cu dovleac este conforma in a doua etapa a dietei Dukan – Croaziera – zilele de proteina & legume (PL) !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
2 Comentarii