DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

TORT cu CREMA de cacao si MOUSEE de branza (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

TORT cu CREMA de cacao si MOUSEE de branza (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Pentru ca nu am mai facut de mult un tort, mi-am facut putin timp si mi-am zis ca nu-i musai sa pun lumanari in el, caci nu este nici o aniversare in familie sau intre prieteni 😉

ok

Ingrediente blat:

Ingrediente crema de cacao:

Ingrediente mousse de branza:

  • 2 albușuri
  • 250 grame branza degresata
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie (optional si esenta de lamaie)
  • 5 foi gelatina
  • 4 linguri lapte degresat
  • cca. 200 grame visine prospete sau congelate chiar si dulceata dietetica 3 linguri (optional) sau ce alte fructe agreati

Ingrediente sirop:

  • 50 ml. lapte degresat sau semidegresat
  • 50 ml. cafea decofeinizata
  • 50 ml. cola zero

Ingrediente gelee transparent:

  • 200 ml. apa
  • 4 foi de gelatina

Mod de preparare blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.

2

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu  branza cremoasa degresata.

3

Peste aceasta compozitie de galbenusuri si branza, adaugam ingredientele uscate pe rand, mai putin praful de copt.

Incorporam lingura cu lingura albusul batut  spuma, adaugam si praful de copt.

4

Turnam compozitia intr-o forma cu baza detasabila (ca sa iasa inalt blatul, la aceasta cantitate am folosit o forma cu diametrul de 15-16cm) tapetata cu hartie de copt si lasam 15 min. la hidratat.

1

1a

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. o ora, timp in care blatul creste frumos cu un miez pufos  si capata o crusta.

2

Lasam sa se racoreasca putin, cu un cutit desprindem marginea de jur imprejur si indepartam forma.

Nu il lasam la racorit pe baza formei, intrucat condensul care se formeaza ne umezeste blatul.

Il asezam pe un gratar.

3

4

A iesit un blat inalt de 6 cm si evident cu diametrul de 15 cm.

5

Mod de preparare crema de cacao:

Se amesteca galbenusurile, cacao, amidonul si indulcitorul intr-o craticioara antiaderenta, subtiind treptat prin adaugarea a ¼ din cantitatea laptelui si inainte sa o asezam pe foc ne asiguram ca sunt perfect omogenizate.

Apoi asezam cratita pe foc si amestecam in continuu cu un tel pana compozitia se ingroasa turnand in continuare treptat laptele pana il incorporam.

 1

Cand terminam de incorporat tot laptele adaugam aroma de ciocolata, iar crema arata asa:

2

O lasam la racit, dar acoperim craticioara cu folie de plastic alimentar deasupra, pentru a nu prinde scoarta.

3

Mod de preparare mousee de branza:

Punem foiile de gelatina la hidratat in apa rece cca. 10 – 15 min.

18

Intr-un bol amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie+optional esenta de lamaie.

19

Incalzim cele 4 linguri de lapte si dizolvam gelatina hidratata in el.

20

Adaugam gelatina peste compozitia de branza si omogenizam.

Mixam albusurile spuma tare si apoi le incorporam usor in compozitia de branza.

Adaugam in crema obtinuta, optional, visine prospete sau congelate chiar si dulceata dietetica.

21Lasam cca. 10 – 15 minute in frigider inainte de a o intinde pe blat.

Att ! In ordinea enumerata incepem sa preparam, deoarece crema de cacao trebuie sa se raceasca, la fel si mousee ul tinut putin la rece, insa nu trebuiesc lasate pana la inchegare definitiva pentru ca astfel ingreunati procedeul de intindere.

Asamblare tort:

Taiem blatul in trei – patru discuri (in functie de cat creste, aici a crescut foarte bine si l-am taiat in patru).

6

7

Insiropam discurile de blat pe fiecare in parte cu amestecul facut din ingredientele mai sus mentionate (ingrediente sirop)

Asamblarea este bine sa o facem in forma in care am copt blatul, pentru ca acesta sa se asese uniform.

Peste blatul baza intindem crema de cacao si adaugam, optional, visine prospete sau congelate chiar si dulceata dietetica sau orice alte fructe agreati.

8

Continuam cu al doilea  blat, peste care intindem mousee de branza.

9

10

Urmeaza al treilea blat si adaugam crema de cacao, optional-fructele sau dulceata dietetica.

Si la final ultimul blat capac, cel de deasupra care are crusta si v-a sustine orice ornament doriti sa faceti, fara sa va temeti ca s-ar putea sfaramita.

Adaugam crema de cacao si pe acest ultim blat.

11

12

Astfel asamblat putem sa lasam tortul la rece timp de aprox. o ora, timp in care, cremele se vor inchega si uniformiza, fara sa avem surpriza ca tortul va aluneca intr-o parte sau alta, chiar si asa cu 4 foi de blat.

Scoatem tortul de la frigider si indepartam forma pentru a nivela marginea cu crema de cacao, de jur imprejur.

13

14

Astfel “imbracat” tortul, ornati-l cu fructe la alegerea si inspiratia voastra dupa imaginatie, timp si rabdare.

Deasupra pentru a fixa ornamentul si pentru un aspect frumos turnam gelee transparent, care se va inchega instant tortul fiind deja rece.

15

Gelee ul transparent il preparam in momentul in care tortul este ansamblat, pentru ca altfel se intareste.

El trebuie turnat caldut dar nu fierbinte, daca se intareste caci nu v-ati sincronizat il puteti incalzi din nou fara sa va fie teama ca nu isi pastreaza proprietatea de a se inchega.

Astfel preparam gelee ul: punem foile de gelatina la hidratat in apa rece cca. 10 – 15 min., apoi le scurgem bine de apa si le adaugam peste cei 200 ml. apa pe care o incalzim in prealabil,  amestecam bine pentru a dizolva gelatin si lasam sa se raceasca.

Daca vi se pare complicat puteti folosi un plic de tort gelee transparent din comert dar fara zahar de preferat.

La final, pentru ornat am mai folosit un plic de frisca light (optional).

16

17

Pentru cine tine dieta Dukan in primele doua etape ale dietei se exclud fructele si frisca light.

Un deliciu ! Cu parere de rau dar nu am realizat ca ar fi trebuit cantarit din pura curiozitate, caci a fost foarte greu … si da… la timpul trecut, caci s-a mancat rapid si de cei ce tin dieta si de ceilalti 😛

22

23

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, daca folositi doar 3-4 bucatele fructe mici(afine, zmeura, mure) sau 1 capsuna/portie/zi, ca ingrediente tolerate.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe   No Sugar Shop !

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *