Reteta cu puternic impact emotional! ATT! Creeaza dependenta! 🤣😋
Sunt convinsa ca va plac bomboanele „Ferrero Rocher”! M-am gandit la o varianta delicioasa, nu pentru ca sunt destul de scumpe sa le cumparam, ci doar pentru ca sunt sanatoase si stim clar ce ingrediente bagam in ele. 👌
Ingrediente:
- 1 avocado mare (285 grame) din care folosim pulpa 185 grame
- 75 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
- 4 linguri zeama lamaie
- 10 ml. esenta de rom
- 5 ml. aroma de alune
- 100 grame ciocolata neagra minim 70% cacao sau mai mult — 85 %
- 90 grame unt de arahide
- 4 felii wasa (se pot inlocui cu cca. 30-40 grame tarate de ovaz)
- un praf de sare
- alune crude si nesarate
Glazura:
- 100 grame ciocolata neagra minim 70% cacao sau mai mult — 85 %
- 1-2 linguri lapte semi-degresat (1,5% grasime)
- 1 lingura ulei de cocos (optional pentru luciu)
Mod de preparare:
Mai intai maruntim feliile de wasa in robotul de bucatarie. Scoatem wasa maruntita intr-un bol mic si eliberam robotul.
Daca nu vreti sa folositi wasa, pentru ca, ar insemna al treilea ingredient tolerat in dieta dukan (incepand cu consolidarea), pentru croaziera puteti adauga tarate de ovaz.
Puteti renunta in totalitate la wasa sau la taratele de ovaz, insa am vrut sa ma apropii cat mai mult de gustul traditional al pralinelor, intrucat, stiti si voi ca in reteta clasica non-dietetica se foloseste foaie de napolitana pentru a da acea textura crunchy.
Scoatem pulpa de la avocado (a ramas 185 grame) o punem in robotul de bucatarie, adaugam indulcitorul, zeama de lamaie, aromele si un praf de sare.
Vrum Vrum de cateva ori pana ce obtinem o pasta fina.
Adaugam untul de arahide si iarasi Vrum Vrum de cateva ori pana ce il incorporam.
Topim pe baie de abur ciocolata neagra.
Ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao este unul dintre ingredientele de baza ale deserturilor, deoarece este mult mai low carb decat foarte multe alte ingrediente folosite in bucataria traditionala. Chiar daca nu tineti o dieta, alegeti o ciocolata de calitate si evitati variantele cu lapte deoarece contin foarte mult zahar, asta in cazul in care cumparati din comert ciocolata cu zahar. Ca de obicei, cititi eticheta!
Eu am ales noua ciocolata neagra 84% cacao fara zahar – carticica de 1 kg de la Green Sugar este grozava si doar 2 „patratele” au 100 grame. 😜😋
Turnam ciocolata topita si amestecam.
Nu puteti realiza ce gust bun are, daca nu ma opream din „gustat” nu mai aveam din ce sa fac praline. 😜
La inceput este usor moale, dar pe masura ce ciocolata se raceste, crema se intareste. Cat timp am transferat eu din robot in alt bol, deja incepuse sa se intareasca.
Pot sa spun ca avem deja 2 retete intr-una 😉 cum se spune 2 in 1. 😜 Pentru ca, initial aveam de gand sa ma intorc din ideea mea si sa fac un tort sau o prajitura cu aceasta crema. Dar totusi nu vroiam sa renunt la praline. Asadar, daca va doriti o „nutella” dietetica si sanatoasa urmati pasii pana aici si nu veti regreta. 😋
Voila! Nutella dietetica, basca si vegana.
O puteti manca cu biscuiti, wasa, clatite, etc. sau o puteti folosi in torturi si prajituri.
In borcan eremetic inchis, la frigider se poate pastra 5-7 zile fara sa-si schimbe gustul delicios. Puteti sa-i adaugati granule de arahide, migdale, caju, nuci sau ce va place voua.
Si pentru ca trebuie sa continui reteta de praline, nu-mi ramane decat sa pun crema la loc in robot (asadar voi nu scoateti crema din robot cum am facut eu – ca sa va arat nutella cat de simplu se face), sa adaug wasa maruntita (sau tarate de ovaz pentru cei ce sunt in etapa croaziera a dietei dukan) si sa mai pulsez putin, vrum vrum pana o incorporez si pe aceasta. Se poate incorpora si cu o spatula.
Punem compozitia obtinuta intr-un bol si o dam la frigider pana se intareste pentru a fi modelata. Se intareste repede, nu am cronometrat, daca va grabiti o bagati la congelator si astfel accelerati procesul de intarire. Daca din greseala ati intarit-o prea mult, lasati-o la temperatura camerei cateva minute pana se mai inmoaie, nu va speriati caci nu se compromite absolut nimic.
Cu ajutorul unei linguri sau o ustensile de inghetata, pentru a tine cat de cat masura, luam din compozitie si formam bilute rotind in podul palmelor. Mai mici sau mai mari, dupa cum doriti voi. Optional adaugati cate o aluna in mijloc. Eu am adaugat in cateva dar nu in toate.
Strangem mai intai bine in pumn pentru a forma o masa cat mai compacta si apoi rotim energic. Ne murdarim putin pe maini, dar nu trebuie sa ne umezim mainile cand modelam, nu este necesar – daca crema este suficient de intarita.
Le tavalim prin alune crude toacate marunt.
Eu am avut cumparata o punguta de granule din care mai folosisem la alte prajituri, dar pentru ca nu mi-au ajuns am si spart alune si apoi le-am tocat.
Asezam bilutele pe o farfurie, rand pe rand pana le terminam. Nu le-am facut eu chiar egale pe toate, caci ma grabeam, insa nu-i bai.
Dam bilutele la rece si ne ocupam de glazura. Topim pe baie de abur ciocolata cu laptele si optional uleiul de cocos.
Scufundam in ciocolata topita cate o biluta si o asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.
Si tot asa pana terminam de glazurat toate bomboanele.
Bagam la frigider bomboanele pana ce se intareste ciocolata.
V-am spus ca mancam din compozitie in timp ce modelam pentru ca este atat de buna incat nu m-am putut abtine 😂 Asa ca, una peste alta, fara ce am mancat direct din castron, mi-au iesit 24 de bomboane.
Nu am cum sa fac abuz 😜 pentru ca orice reteta noua este asteptata cu nerabdare de colegi la serviciu. 🤗 Ei sunt cei care imi dau primul feedback si le multumesc din suflet. Eu lor, dar si ei mie.🤣👌
Mai vrea cineva o cutie maaaaare de „Ferrero Rocher” ?! 😋😍
Cu siguranta sunt de acum pe lista mea de preferate, pe langa alte retete pe care le fac mai des.
Sincer? Ma sperie 😱 oamenii care nu poftesc la ciocolata! 🤣🤔 Totusi … nu mancati toata cutia intr-o singura zi. 😂
Nu am pus in toate aluna intreaga, dar hai sa va arat si sectiunea intr-una din cele in care am gasit aluna.
Aici nu am aluna, dar nu puteam sa le ciopartesc pe toate. 😜
In dieta dukan pot fi consumate incepand cu etapa croaziera. Conditia este sa respectati consumul de alimente tolerate: 2 tolerate/zi. Din consolidare 3 tolerate/zi.
Cicolata neagra – tolerat
Avocado – tolerat
Wasa – tolerat
Untul de arahide – permis
Asadar, pentru croaziera dukan nu folositi wasa ci tarate de ovaz sau nu puneti deloc si asteptati sa se intareasac bine compozitia pentru a putea modela pralinele. Nu puneti uleiul de cocos (oricum este optional pentru a da luciu ciocolatei topite).
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Pofta buna s-aveti !
Eu va astept la o cafea buna, langa care am pus, evident si Praline „Ferrero Rocher”. 😋
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Nutella dietetica
Excellent, what a website it is! This weblog provides helpful information to us, keep it up. Neilla Ron Chen Sher Gib Bartel
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks for your time! Karylin Claus Crofoot
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Im grateful for the article post. Really thank you! Cammy Khalil Kindig
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Very nice write-up. I absolutely appreciate this website. Keep writing! Jacquetta Rich Chantal
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye Marcia Kenny Keever
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Hello would you mind sharing which blog platform you’re using?
I’m going to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for
something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I
had to ask!
WordPress.Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it. Shaylynn Rudd Alvira
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
For the reason that the admin of this web page is working, no hesitation very rapidly it will be famous, due to its feature contents. Gwenny Aleksandr Ursi
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.