M-am tot gandit inainte sa ma apuc de nebunia asta ! Si mi-am zis cam asa : merele imi plac, sunt ieftine si la indemana oricui, dar ca sa fac o prajitura cu ele, in combinatie cu o crema de branza poate nu ar fi o idee foarte grozava. Unii, sunt convinsa ca ar spune: ori mere ori branza! 😛
Fie ce-o fi ! Pentru ca merele se impaca cu grisul, mi-am zis ca pot incerca sa schimb textura cremei de branza cu acesta din urma. Credeti-ma nu-mi pare rau de ce-a iesit mai ales ca nici nu ma asteptam de o asa savoare 😉
Am sa incep cu dimensiunile tavii care posibil sa vi se para mari. Daca doriti puteti injumatati cantitatile la toate ingredientele, insa sincer va spun ca se merita, prajitura o ve-ti reface ori de cate ori ve-ti fi dispusi caci se mananca foarte repede.
Cine a renuntat de mult la zahar si doreste o alimentatie mai sanatoasa care sa-i mentina silueta, isi va satisface pofta de un dulce racoros si foarte gustos cu aceasta prajitura fara sa-i fie teama ca se ingrasa.
Pentru o tava de 37/29 cm dimensiuni la interior, in care ve-ti coace 2 foi de blat, pe care le ve-ti imparti in doua, rezultand 4 foi de blat pentru asamblarea prajiturii.
Blat
Ingrediente:
- 8 oua
- 12 linguri iaurt degresat
- 8 linguri tarate de ovaz
- 4 linguri tarate de grau
- 2 linguri Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 2 plicuri praf de copt
- 100 ml lapte degresat
- aroma unt
- esenta de vanilie
- indulcitor pudra dupa gust (4 linguri)
- un praf de sare
Mod de preparare:
- separati albusurile de galbenusuri
- amestecati galbenusurile cu indulcitorul si esentele, mixand energic, adaugati laptele si iaurtul, iar la final incorporati taratele, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati si praful de copt
- albusurile le mixati spuma tare cu un praf de sare
- incorporati spuma de albusuri in compozitia anterioara cu ajutorul unei spatule pentru a ramane aerate
- turnati jumatate din compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelati cu o spatula si coaceti la cuptorul preincalzit 180 grade timp de 45 min.
- portionati pe jumatate in doua foi
- indepartati hartia de copt si lasati la racit
- procedati la fel si cu restul de compozitie
- astfel ve-ti obtine cele patru foi de blat
Crema de mere
Ingrediente:
- 1 kg mere
- indulcitor pudra dupa gust (3 linguri)
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
- curatati merele de coaja, eliminati cotorul, taiatile cuburi
- tocati-le in robot
- intr-un vas antiaderent, puneti merele rase, indulcitorul si la foc domol caliti pana ce se evapora surplusul de apa
- lasati compozitia la racit dupa care adugati scortisoara
Crema de mascarpone
Ingrediente:
- 400 ml lapte degresat
- indulcitor dupa gust (3 + 3 linguri)
- razatura coaja de lamaie si portocala
- 2 linguri Gris fara Carbohidrati
- 4 foi de gelatina
- 500 grame crema de branza degresata 0,2% Equisa
- zeama de la ½ lamaie
Mod de preparare:
- puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece
- fierbeti laptele cu 3 linguri indulcitor si razatura coaja de lamaie si portocala, adaugati in ploaie grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde de vas pana ce obtineti o budinca si opriti focul
- lasati budinca sa se racoreasca
- amestecati crema de branza degresata cu 3 linguri indulcitor si incorporati-o in budinca de gris
- scurgeti de apa foile de gelatina gata hidratate si topiti-le intr-o lingura de lapte incalzit, ATENTIE! nu fierbinte caci altfel gelatina isi pierde proprietatea de inchegare
- adaugati gelatina astfel topita in compozitie, amestecand bine si lasati la frigider pana se leaga
- zeama de lamaie o incalziti, o raciti si apoi o adaugati in compozitie la final (procedati in acest fel deoarece mediul acid distruge gelatina)
Mod de asamblare prajitura:
- tapetati o tava cu folie de aluminiu si ansamblati
- o foaie de blat si crema de mascarpone, o foaie de blat si crema de mere, din nou blat si crema de mascarpone, iar la final foaie de blat
- impaturiti peste prajitura capetele foii de aluminiu
- lasati la frigider 2-3 ore pentru ca blatul sa se intrepatrunda cu sucul si aroma din cele doua creme
- pudrati cu scortisoara macinata
Serviti prajitura rece si apoi imi spuneti daca injumatatiti cantitatile data viitoare cand doriti sa o mai preparati 😀
Pentru cine urmeaza dieta dukan se poate manca incepand cu etapa Consolidare.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii