DESERTURIDukan CONSOLIDARE

PRAJITURA cu MERE si MASCARPONE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA cu MERE si MASCARPONE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

M-am tot gandit inainte sa ma apuc de nebunia asta ! Si mi-am zis cam asa : merele imi plac, sunt ieftine si la indemana oricui, dar ca sa fac o prajitura cu ele, in combinatie cu o crema de branza poate nu ar fi o idee foarte grozava. Unii, sunt convinsa ca ar spune: ori mere ori branza! 😛

Fie ce-o fi ! Pentru ca merele se impaca cu grisul, mi-am zis ca pot incerca sa schimb textura cremei de branza cu acesta din urma. Credeti-ma nu-mi pare rau de ce-a iesit mai ales ca nici nu ma asteptam de o asa savoare 😉

Am sa incep cu dimensiunile tavii care posibil sa vi se para mari. Daca doriti puteti injumatati cantitatile la toate ingredientele, insa sincer va spun ca se merita, prajitura o ve-ti reface ori de cate ori ve-ti fi dispusi caci se mananca foarte repede.

Cine a renuntat de mult la zahar si doreste o alimentatie mai sanatoasa care sa-i mentina silueta, isi va satisface pofta de un dulce racoros si foarte gustos cu aceasta prajitura fara sa-i fie teama ca se ingrasa.

1

Pentru o tava de 37/29 cm dimensiuni la interior, in care ve-ti coace 2 foi de blat, pe care le ve-ti imparti in doua, rezultand 4 foi de blat pentru asamblarea prajiturii.

Blat

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • separati albusurile de galbenusuri
  • amestecati galbenusurile cu indulcitorul si esentele, mixand energic, adaugati laptele si iaurtul, iar la final incorporati taratele, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati si praful de copt

2

  • albusurile le mixati spuma tare cu un praf de sare
  • incorporati spuma de albusuri in compozitia anterioara cu ajutorul unei spatule pentru a ramane aerate

3

  • turnati jumatate din compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelati cu o spatula si coaceti la cuptorul preincalzit 180 grade timp de 45 min.

4

  • portionati pe jumatate in doua foi
  • indepartati hartia de copt si lasati la racit
  • procedati la fel si cu restul de compozitie
  • astfel ve-ti obtine cele patru foi de blat

5

Crema de mere

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • indulcitor pudra dupa gust (3 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare:

  • curatati merele de coaja, eliminati cotorul, taiatile cuburi
  • tocati-le in robot

6

  • intr-un vas antiaderent, puneti merele rase, indulcitorul si la foc domol caliti pana ce se evapora surplusul de apa

7

  • lasati compozitia la racit dupa care adugati scortisoara

8

Crema de mascarpone

Ingrediente:

  • 400 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust (3 + 3 linguri)
  • razatura coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri Gris fara Carbohidrati
  • 4 foi de gelatina
  • 500 grame crema de branza degresata 0,2% Equisa
  • zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare:

  • puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece
  • fierbeti laptele cu 3 linguri indulcitor si razatura coaja de lamaie si portocala, adaugati in ploaie grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde de vas pana ce obtineti o budinca si opriti focul
  • lasati budinca sa se racoreasca

9

  • amestecati crema de branza degresata cu 3 linguri indulcitor si incorporati-o in budinca de gris

10

  • scurgeti de apa foile de gelatina gata hidratate si topiti-le intr-o lingura de lapte incalzit, ATENTIE! nu fierbinte caci altfel gelatina isi pierde proprietatea de inchegare
  • adaugati gelatina astfel topita in compozitie, amestecand bine si lasati la frigider pana se leaga
  • zeama de lamaie o incalziti, o raciti si apoi o adaugati in compozitie la final (procedati in acest fel deoarece mediul acid distruge gelatina)

Mod de asamblare prajitura:

  • tapetati o tava cu folie de aluminiu si ansamblati
  • o foaie de blat si crema de mascarpone, o foaie de blat si crema de mere, din nou blat si crema de mascarpone, iar la final foaie de blat

11

  • impaturiti peste prajitura capetele foii de aluminiu

12

  • lasati la frigider 2-3 ore pentru ca blatul sa se intrepatrunda cu sucul si aroma din cele doua creme
  • pudrati cu scortisoara macinata

13

Serviti prajitura rece si apoi imi spuneti daca injumatatiti cantitatile data viitoare cand doriti sa o mai preparati 😀

14

Pentru cine urmeaza dieta dukan se poate manca incepand cu etapa Consolidare.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *