Ruladele sunt cele mai delicioase si pufoase deserturi. Versatile, usor de preparat, iar ingredientele pot fi alese de cele mai multe ori in functie de ceea ce-ti doresti sa obtii la final. Am preparat mai multe rulade pe blog, idei de combinatii interesante si gustoase inca mai am si va invit cu drag sa incercati si voi aceasta reteta.
Ingrediente:
- 5 oua
- 80 grame faina integrala de grau
- 40 grame ulei de masline extravirgin (4 linguri)
- 50 grame lapte semi-degresat (1,5% grasime)
- 2 plicuri (10 grame) Eritritol cu Stevia vanilat – Green Sugar (sau 5 ml. esenta de vanilie )
- 2 grame sare
- 3 grame praf de copt
- 100 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
Mod de preparare:
Mai intai pregatim tava in care coacem blatul ruladei. Eu am folosit o tava cu baza detasabila, insa puteti coace in orice alta tava aveti voi, doar ca trebuie tapetata cu hartie de copt. Tava mea are dimensiunile de 38 x 25 cm.
Separam albusurile de galbenusuri. Alegem 2 boluri, unul mic si unul mai mare.
In bolul mic punem galbenusurile, sarea, 50 grame indulcitor , vanilia si le mixam pana cresc in volum.
In bolul mare mixam albusurile spuma. Petru o consitenta ferma, cand albumina este deja sparta, utilizati cateva picaturi zeama de lamaie. Cand bezeaua incepe sa prinda forma adaugam in 3 prize restul de 50 grame indulcitor.
Peste bezea, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula sau un tel.
Cu miscari usoare pentru a nu scoate aerul din compozitie, amestecam pana incorporam bine.
Blatul nu este greu de preparat, doar ca trebuie sa nu va grabiti si sa aveti rabdare sa incorporati toate ingredientele usor. Asa arata la final:
Amestecam faina integrala cu praful de copt si o cernem deasupra.
Nu o cernem pentru a elimina tarata ci doar pentru a nu face cocoloase in momentul incorporarii. Tarata care ramane in sita nu o aruncam ci o punem deasupra la final.
Cu miscari circulare, cu o spatula sau un tel, incorporam si faina integrala.
Compozitia mai scade putin in volum, dar aveti mare grija si cu blandete incorporati faina fara sa va grabiti, cam asa arata la final:
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu laptele.
Adaugam apoi 1/3 din compozitie si amestecam usor pentru a o subtia.
Peste compozitia ramasa, turnam amestecul subtiat si amestecam din nou usor.
Asa cum v-ati obisnuit, retele mele sunt pas cu pas. Chiar daca vi se par uneori cam lungi, sunt convinsa ca nu veti da gres. Urmarind pasii si fotografiile, cred ca este lesne de inteles pentru oricine ar incerca tot ce fac eu aici, chiar si un incepator in ale bucatariei.
Preincalzim cuptorul la 170 grade si turnam compozitia in tava deja tapetata cu hartie de copt. Pentru ca hartia de copt sa se lipeasca de tava, uneori, eu pun ulei direct in tava, apoi pun hartia. Doar 2 pufuri din spray si gata.
Nivelam suprafata blatului si trantim de 2-3 ori cu tava de blatul de lucru (masa) pentru a scoate bulele de aer.
Coacem blatul la 170 grade pe treapta din mijloc, pana se rumeneste usor, cca. 25-30 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.
Asezam o foaie de hartie de copt deasupra si rasturanm blatul.
Blatul astfel intors, indepartam usor hartia pe care a fost copt.
Intoarcem blatul cu fata in sus si indepartam marginile cu un cutit bine ascutit, daca ne dorim un aspect cat mai frumos.
Crestam suprafata pe latime, din 2 in 2 cm sau chiar mai rar (3 cm), cu atentia sa nu ajungem sa taiem in totalitate blatul, ci doar pe jumatate pentru a se putea rula usor. Crestarea se face tinand cutitul aplecat cum vedeti in imagine. Faceti asta cu usurinta daca aveti un cutit lung cat latimea blatului si foarte bine ascutit.
Punem peste blat dulceata (dietetica – fara zahar). Eu am pus dulceata de visine cca. 300 grame. Puteti alege ce va place voua sau ce aveti la indemana. Cum va suneam la inceput, ruladele sunt foarte versatile si asta imi place cel mai mult la ele. Pot fi umplute cu o varietate foarte mare de umpluturi. De la dulceata sau gemuri, pana la creme de tot felul, creme de branza sau budinci, mere sau dovleac calit, unturi si creme tartinabile, etc.
Rulam ajutandu-ne de hartia de copt, hartie in care rulada va sta la rece cateva ore.
Prindem pe centru cu o banda subtire de scotch si lasam la frigider.
Cam asta a fost tot, doar grija si rabdarea trebuie sa va cuprinda si evident pofta, pentru a incerca aceasta reteta. 😋
Fluffy & Delicious! 💕
Optional o puteti pudra cu indulcitor sau o puteti glazura cu ciocolata neagra si orna dupa inspiratie si rabdare.
In dieta dukan blatul de rulada poate fi consumat incepand cu etapa croaziera. Contine ca ingredient tolerat faina integrala de grau, 4 portii de tolerat pentru 4 zile (20 grame/zi). Asadar daca umpleti rulada cu dulceata sau gem din fructele tolerate, dar sa nu contina zahar (100 grame/zi) puteti sa va bucurati de acest desert delicios timp de 4 zile, intrucat consideram fructele al doilea ingredient tolerat.
Daca alegeti sa umpleti rulada cu o crema de branza degresata, aromata si indulcita cu indulcitor, puteti consuma rulada tot in 4 zile. Nu-i asa ca este grozav?🤗 Frustrarea dispare si va asigur ca, decat sa dati iama in cine stie ce deserturi clasice, caci cu pofta nu te joci 😆 este mult mai simplu sa preparati aceasta rulada cu ingredientele cunoscute si gata calculate.
O pufosenie gustoasa care nu poate sa treaca nevazuta. Daca tii la silueta ta incearc-o si da-mi de veste!
Faina integrala cu adevarat sanatoasa contine tarate, celuloza si minerale (fier, mangan, calciu, fosfor, seleniu). Partea interioara a bobului de grau, secara sau ovaz este bogata in carbohidrati complexi si proteine, acid folic, mai multe vitamine din copmplexul B si vitamina E. Coaja boabelor de cereale integrale, nerafinate furnizeaza aminoacizi esentiali si fibre. In schimb, in faina alba aminoacizii, fibrele si proprietatile nutritive ale bobului dispar aproape complet pentru ca sunt indepartati in timpul macinarii si in procesul de rafinare.
Datorita vitaminelor si mineralelor, produsele din faina integrala contribuie la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea anemiilor. De asemenea, prin continutul de fibre alimentare, faina integrala scade nivelul colesterolului LDL.
Consuma mai multe fibre !
Chiar daca nu esti la dieta, incearca sa elimini cat poti de mult fina alba rafinata. 😊
Beneficiile unui diete bogate in fibre :
- aparatul digestiv functioneaza mai eficient, procesul de digestie fiind accelerat
- contribuie la un tranzit intestinal mai bun si la detoxifierea organismului
- scade riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare
- scade nivelul colesterolului din sange
- mentine sub control nivelul glicemiei
- reduce senzatia de oboseala, prin aportul de energie
- contribuie la mentinerea unei greutati corporale sanatoase
- alimentele bogate in fibre sunt satioase si scad apetitul
- intareste sistemul imunitar
- o alimentatie bogata in fibre creste eficienta limfocitelor in lupta impotriva bolilor
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Pofta buna s-aveti !
Eu va astept la o cafea buna, langa care am pus, evident si Rulada pufoasa cu Dulceata! ☕
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii