DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

Japanese Souffle Cheesecake (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Japanese Souffle Cheesecake (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Reteta de cheesecake japonez face furori pe internet de multa vreme si sunt convinsa ca multi il adorati. ❤️

Super aerat,

Pufos si aromat,

Japanese Souffle Cheesecake,

Azi am preparat!

Hai ca v-am facut si versuri stangace 😅 dar vreau sa va prezint si varianta mea dietetica, la care veti fi uimiti cat este de delcioasa, basca si dietetica. Evident nu am invenat eu Japonia 😜, doar am studiat tehnica si evident am raportat ingredientele la dieta. Astfel am reusit sa obtin reultatul final al acestui desert care inconjoara planeta gurmanzilor de ceva timp incoace.😋 Asadar, nu rezist sa nu va arat Super Fluffy & Jiggly. 🥰 𝗪𝗮𝘂, 𝗪𝗮𝘂, 𝗪𝗮𝘂!… tremura … uite cum tremura … 😁😋😍 Aprindeti cuptoarele … 😁😋😍🥳

Ingrediente:

Mod de prearare:

Cand scriu un articol, intotdeauna ma gandesc daca ma lungesc prea mult. Dar … mai bine asa, decat sa nu va iasa reteta. Pentru ca stiu, ca multi dintre voi cei care ma urmariti, abia astepati sa postez o noua „nebunie” 😅.Motiv pentru care trebuie sa ma suportatinu cred ca ma voi schimba vreoata si nu voi renunta usor la stilul meu. 🥳

Stiti ca va intrebam zilele acestea pe pagina de FB Dukan Life Style: Voi cu ce v-ati innoit de sarbatori? In ce pasiuni investiti periodic?

Pentru ca, febra sarbatorilor, ne cuprinde vrei nu vrei si printre alte cumparaturi utile, imi doream si aceste Tavi Rotunde cu Margini Drepte, Ø 20 si Ø 15 cu H 10 cm din Aluminiu Anodizat.
Nu fac reclama nimanui 😃 Insa, sunt foarte bune pentru a coace in baie de abur si am zis sa ma laud si eu 😃 Merg de minune pentru a coace cheesecake-ul japonez 😋.
Cand unii isi cumpara incaltaminte, haine, fel si fel de ghirlande minunate, s.a.m.d. … 😉 eu dau iama in cratiti 😅. Cele cu baza detasabila, practice de altfel, am mai toate dimensiunile, dar sunt bune la alte chestii 😉 Voila, m-am innoit!
Revenind la reteta noastra, am ales sa coc in tava de Ø 15 cu H 10 cm, dar mergea si in H 7,5 cm, doar ca nu am mai gasit pe stoc cu aceasta inaltime cand am comandat eu online, dar o urmaresc si o iau si pe aceea. 😂
Preincalzim cuptorul mai intai. Apoi tapetam baza tavii cu hartie de copt. Decupam un disc pentru baza, nu este necesar daca aveti tava buna sa tapetati si marginea interioara.
Pentru a se lipi hartia de copt de tava, eu folosesc putin ulei spray de cocos sau masline. Pulverizez 2 pufuri pe baza tavii, putin pe marginea interioara si apoi lipesc hartia de copt.
Intr-un bol rezistent la caldura, adaugam crema de branza.
Turnam uleiul si amestecam cu telul pana omogenizam compozitia.
Pentru cei ce nu sunt la dieta, sau vor sa faca pentru ceilalti membrii ai familiei, pot adauga 20 grame unt moale la temperatura camerei, faina integrala s-o inlocuiasca cu faina alba de grau, iar indulcitorul cu zahar (atentie la zahar – dublati cantitatea indulcitorului, adica puneti 100 grame zahar, intrucat acest indulcitor folosit de mine are putere dubla de indulcire fata de zahar).
Intr-o cratita fierbem apa si punem bolul deasupra fara sa atinga baza cratitei, preparare pe baie de abur.
“Bain-Marie” este un termen frantuzesc, dupa cum multi dintre voi stiti, si inseamna, in traducere libera “baia Mariei”. Folosit, de regula, in gastronomie, bain-marie reprezinta un “mod de a fierbe un aliment, incet, pentru a nu se prinde, pentru a se coagula lent etc., prin asezarea recipientului in care se afla alimentul respectiv in apa care fierbe in alt recipient pus direct pe flacara”, potrivit DOOM 2.

Amestecam cateva minute pana ce branza se incalzeste si incepe sa se lichefieze.
Turnam si laptele, amestecam pentru a-l incorpora si apoi scoatem bolul din baia de abur si-l lasam deoparte.

Cernem faina integrala peste compozitia de branza (Att! nu uitati, bolul nu se mai afla in baia de aburi). Nu o cernem pentru a elimina tarata, ci doar pentru a nu face cocoloase in momentul incorporarii. Tarata care ramane in sita nu o aruncam ci o punem deasupra la final si o incorporam si pe ea.

Cu miscari circulare, cu o spatula sau un tel, incorporam si faina integrala. Eu la acest cheesecake am folosit doar telul.

Faina integrala cu adevarat sanatoasa contine tarate, celuloza si minerale (fier, mangan, calciu, fosfor, seleniu). Partea interioara a bobului de grau, secara sau ovaz este bogata in carbohidrati complexi si proteine, acid folic, mai multe vitamine din copmplexul B si vitamina E. Coaja boabelor de cereale integrale, nerafinate furnizeaza aminoacizi esentiali si fibre. In schimb, in faina alba aminoacizii, fibrele si proprietatile nutritive ale bobului dispar aproape complet pentru ca sunt indepartati in timpul macinarii si in procesul de rafinare.
Adaugam cele 4 galbenusuri si amestecam.
Asa arata compozitia:
Separam ouale. Punem intr-un vas la indemana, cele 4 galbenusuri.
Batem spuma tare in alt vas, cele 4 albusuri,  cu un praf de sare.
Petru o consitenta ferma, cand albumina este deja sparta, utilizati zeama de lamaie. Cand bezeaua incepe sa prinda forma adaugam in 3 prize cele 50 grame indulcitor si aromele.
Luam 1/3 din bezeaua de albusuri si o incorporam usor in compozitie.
Astfel compozitia subtiata, o turnam peste restul de bezea ramasa si amestecam usor cu telul pentru a nu scoate aerul din ea.
Cam asta este tot, restul e rabdare. 🤗
Turnam compozitia in tava tapetata.
Punem tava rotunda intr-o alta tava mai mare in care turnam apa fiarta cca. 1/3 din volumul tavii. Pentru ca acest cheesecake trebuie copt tot la bain-marie, iar timpul de coacere estimat este indelungat.
Cuptorul deja preincalzit il setam la 160 grade Celsius si coacem pentru 25 minute. Apoi deschidem cuptorul lasam sa iasa caldura pret de 5-7 secunde (inumarand pana la 5-7), setam la 110 grade Celsius si continuam coacerea cca. 1 ora 1 ora si 15 min. (in functie de cuptorul fiecaruia). Cuptorul meu are gradatia pentru temperatura minima fara sa scrie cat in cifre … asadar am lasat la copt pe temperatura minima. In cazul in care vie se pare prea mult timpul de coacere 110 grade, urcati temperatura pana la 150 grade.
Scoatem tava rotunda din tava in cu apa in care s-a copt si o lasam sa se racoreasca. Apoi desprindem blatul, usor cu un cutit ascutit, rulandu-l de jur imprejur pe marginea interioara a tavii. Nu scoateti cheesecake-ul din tava imediat, este destul de fragil si trebuie sa-l lasati sa se racoreasca.
Punem deasupra o farfurie rotunda si rasturnam tava, dupa care o ridicam.

Indepartam si hartia de copt, dupa care il intoarcem in acelasi mod, prin rasturnare, punand deasupra o farfurie sau un platou pe care dorim sa-l servim sau sa-l ornam.

Va dati seama ca nu l-am taiat cald, deci nu stiu gustul, insa rece este demential de bun si de pufos. 😋

Putem sa il pudram doar cu indulcitor si sa-l servim ca atare, chiar miroase a sarbatoare!

Am facut ceva poze … de dragul lui 🤣 asta asa ca sa am si ce sa va arat. 🥰

In pofida faptului ca este foarte pufos si gingas si parca ti-e teama sa il misti, dupa ce se raceste, desi ramane la fel de pufos, capata rezistenta. Astfel, imaginatia poate sa-ti zburde si sa-l transformi prin decorare intr-un desert demn de sarbatoare.

Datorita vitaminelor si mineralelor, produsele din faina integrala contribuie la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea anemiilor. De asemenea, prin continutul de fibre alimentare, faina integrala scade nivelul colesterolului LDL.

Consuma mai multe fibre !

Chiar daca nu esti la dieta, incearca sa elimini cat poti de mult fina alba rafinata. 😊

Chiar daca mari maestri in ale cofetaritului sustin sus si tare ca nu se poate reinterpreta, ca nu se poate prepara, fara unt si crema de branza cu o grasime cat mai ridicata sau fara faina alba … 😉

Iata ca se poate! Provocarile imi plac la nebunie. Si stiti ce imi mai place mult? Atunci cand intalnesc oameni ce isi dau seama ca nu poti spune “mananc dietetic”,  doar eliminand zaharul din alimentatie 😉 Asadar, nu mancam cu zahar … bine pana aici! Si totusi, nu ne gandim ca si faina alba de grau inseamna doar calorii goale?! 🤔

Cu siguranta il voi prepara si de Craciun. Sper sa-l incercati si voi si sa-mi dati de veste daca v-a placut!

Beneficiile unui diete bogate in fibre :

  • aparatul digestiv functioneaza mai eficient, procesul de digestie fiind accelerat
  • contribuie la un tranzit intestinal mai bun si la detoxifierea organismului
  • scade riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare
  • scade nivelul colesterolului din sange
  • mentine sub control nivelul glicemiei
  • reduce senzatia de oboseala, prin aportul de energie
  • contribuie la mentinerea unei greutati corporale sanatoase
  • alimentele bogate in fibre sunt satioase si scad apetitul
  • intareste sistemul imunitar
  • o alimentatie bogata in fibre creste eficienta limfocitelor in lupta impotriva bolilor

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

In dieta dukan prajitura se poate consuma de catre o singura persoana incepand cu etapa croaziera, in doua zile, avand ca ingredient tolerat doar faina integrala de grau (20 grame/zi = 1 tolerat). Cele 2 linguri ulei de masline fiind permise (1 lingura/zi). Cu siguranta nu veti putea manca tot cheesecake-ul in 2 zile, asa ca va sfatuiesc sa va zburde imaginatia … eu deja m-am gandit cum il fac pentru Craciun, chiar daca mai adaug un igredient tolerat la ornare. 😍

Spiritul bland al Sfintelor Sarbatori sa ninga asupra voastra doar bucurie si senin, prosperitate, veselie si multa, multa sanatate! Cu siguranta pana la sfarsitul anului, mai am suprize deliciose si santoase pentru voi, dragilor! 🥰

Si evident, stiti ca va astept dimineata la o cafea, din drag pentru cei dragi, cu multa admiratie! ☕🍰

Super Fluffy & Jiggly ❤️

Pofta buna s-aveti !

De Revelion, l-am preparat din nou si l-am imbracat in ciocolata neagra topita cu putin lapte semidegresat. Un desert de sarbatoare foarte elegant si delicios! Deasupra am presarat alune de padure granulate.

Si daca tot e sarbatoare, ne jucam si cu ciocolata alba si neagra si facem ornamente pentru decor 🥰

La multi ani!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *