Fie ca vrei sa impresionezi, fie ca pur si simplu iti faci dintr-o simpla zi o sarbatoare, incearca sa te joci cu arome si culori, sa inlocuiesti zaharul cu indulcitori naturali, sa scazi grasimile in alegerile pe care le faci si mai ales sa inlocuiesti faina alba din grau lipsita de nutrienti. Asadar, mi-a iesit un tort dietetic si delicios si sanatos! 😋
Pentru ca tot am preparat recent Blatul de Tort cu cacao – Low Crab, evident trebuia sa fac si un tort cu el.
Nimic mai simplu, blatul il aveam deja, l-am feliat in 3 discuri si am preparat cat se poate de rapid si usor o crema dietetica.
Ingrediente:
- 250 grame crema de branza semi-degresata (2% grasime)
- 60 grame unt
- 30 grame Indulcitor natural cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
- 10 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de vanilie Bourbon – Green Sugar sau 2 ml. esenta de vanile
- 250 grame dulceata de piersici fara zahar sau orice dulceata/gem fara zahar dupa preferinta
- 10 grame gelatina (hidratata in 30 ml. apa rece)
Mod de preparare:
Intr-un bol punem crema de branza, untul (ambele sa fie la temperatura camerei), indulcitorul (daca nu aveti pudra il puteti macina in rasnita de cafea) si indulcitorul aromat (sau esenta de vanilie). Le mixam 2-3 minute pana omogenizam compozitia.
Daca tot am facut dulceata de piersici fara zahar, am zis sa o si folosesc, dar puteti folosi ce dulceata doriti dupa preferinta voastra, sau pur si simplu sa adaugati fructe proaspete. In dieta dukan nu sunt permise piersicile in etapa croaziera, dar aveti alte alternative, gasiti lista fructelor tolerate 👉 AICI.
Asadar, peste crema de branza si unt, indulcita si aromata, adugam dulceata si amestecam cu spatula.
Va recomand ca in functie de cat de dulce aveti dulceata sau daca folositi fructe proaspete, sa gustati din crema si sa ajustati cantitatea de indulcitor dupa gustul vostru.
Dulceata mea fiind proaspat preparata, am lasat-o sa se racoareasca putin, nu trebuie sa fie rece de la frigider dar nici fierbinte. In dulceata calduta am dizolvat gelatina hidratata in prealabil in apa rece.
Voi puteti incalzi putin dulceata pe care o folositi (pe baie de abur) si astfel adaugand in ea gelatina hidratata, nu mai este necesar procedeul bine stiut de a dizolvat gelatina pe baie de abur inainte de a o adauga. Dulceata fiind calduta, gelatina se va dizolva in ea.
In situatia in care adaugati in crema de branza si unt, doar fructe proaspete, atunci se impune ca gelatina hidratata sa fie dizolvata pe baie de abur.
Crema de branza este gata, chiar daca este moale nu va speriati, nu o bagati la frigider, pentru ca ea se va intari dupa montarea tortului pe care il vom da la rece.
Tapetam cu hartie de copt baza detasabila a unei tavi rotunde cu diametrul de 20 – 22 cm (in functie de marimea blatului), iar pe marginea interioara punem folie de acetat daca dorim sa ne iasa uniform si aspectuos.
Asezam la baza un disc de blat, turnam 1/3 din crema, punem al doilea disc de blat, turnam din nou crema si apoi al treilea disc de blat si restul de crema.
Deasupra cateva fructe din dulceata sau fructe proaspete.
Dam tortul la rece 1-2 ore pana se intareste crema.
Se desprinde foarte usor, doar deschideti si indepartati inelul detasabil, apoi indepartati folia de acetat.
Voila!
Iar daca creativitatea este una dintre cele mai importante calitati, nu mai ramane decat sa ornati tortul cum simtiti si cu ce aveti voi la indemana. Nu se spune degeaba ca intai se satura ochii, apoi stomacul. Departe de mine gandul de a ma etala intr-un cofetar, dar imi place si o fac cu pasiune si din drag. Sper ca mi-a iesit! Am avut pudra de fistic si a mers de minune atat cromatica cat si gustul.
Ca aspect si gust, tortul a iesit excelent. Trebuie sa-l incercati ca sa va dati seama si de gustul divin.😋
Mai ales ca, preparand un asa tort, trebuie sa tineti cont ca nu mancati doar calorii goale cum ar fi faina alba din grau + zahar.
Doreste cineva o portie? 😜🍰
Feedback-ul este partea cea mai placuta in relatia cu oamenii. Va multumesc de fiecare data cand imi scrieti sau incercati retetele, dar cel mai mult ma bucur ca-mi trimiteti foto cu preparatele incercate si ca sunteti placut surprinsi de ce putem realiza.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
In dieta dukan, tortul poate fi consumat incepand cu etapa croaziera. Blatul nu contine ingrediente tolerate. Deci va puteti bucura papilele gustative adaugand in compozitia cremei 2 ingrediente tolerate.
Untul adaugat in crema il considerati ca ingredient permis in croaziera – 10 grame/zi si astfel tortul poate fi impartit in 6 felii considerabile cantitativ (zic eu destul de maricele 😉) incat sa fie sufient a manca 1 felie/zi.
Pofta buna s-aveti si-o dimineata cu aroma fructata, la cafea!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii