DESERTURIDukan CROAZIERADULCETURI

DULCEATA de PIERSICI (Fara zahar / Sugar free)

DULCEATA de PIERSICI (Fara zahar / Sugar free)

Prepararea dulceturilor si a gemurilor este o activitate de toamna pe care multe persoane o asociaza cu amintirile fericite din copilarie, din casa bunicilor sau a parintilor, asa ca este benefic din punct de vedere psihic sa continuam traditiile. Asadar, nu este nevoie sa renuntam la a face dulceata de casa, dar putem sa adaptam retetele in asa fel incat sa fie mai sanatoase atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Prea mult zahar rafinat nu este benefic pentru sanatate, iar dulceata contine de obicei o cantitate foarte mare.

Sunt persoane care nu consuma deloc zahar rafinat, unele din motive medicale, altele pentru ca nu doresc sau nu le plac in mod deosebit preparatele prea dulci.

Si atunci, sa nu mai facem dulceata?

Este posibil sa faci dulceata gustoasa daca nu folosesti zahar? Raspunsul este DA, iar dulceata fara zahar este mai sanatoasa si poate fi consumata si de persoanele care nu mananca alimente indulcite cu zahar din cauza anumitor probleme de sanatate sau tin diete.

Dupa ani de teste si cercetari, Green Sugar  pune la dispozitie un nou produs dedicat – Green Sugar GELIFIANT.

Acest amestec conține Green Sugar (îndulcitor 100% natural din extract de Stevia Rebaudiana și Eritritol, cu 0 calorii și 0 indice glicemic) și Pectină de citrice (extract standardizat din coajă de citrice selectată, de înaltă calitate).

Acest GELIFIANT va oferi o rezistență ridicată, o aromă excelentă și un timp de gelifiere rapid. Din acest motiv, este foarte important ca gelifiantul să fie adăugat la final, dupa ce fructele au fiert bine.

Pentru ca tot am cules piersici din curtea mamei, am facut o prajitura dietetica foarte delicioasa, o gasiti 👉 AICI, si am facut si dulceata fara zahar adaugat.

Este foarte usor de prearat cu ajutorul gelifiantului, nu o sa va vina sa credeti. Am urmat exact pasii din instructiunile scrise pe ambalaj, iar mai multe detalii gasiti pe site-ul lor 👉 AICI.

Asadar, 1 kg de fructe proaspete, spalate, curatate, intregi sau taiate la dimensiunea dorita.

Fructele se pun la fiert, la foc mic, impreună cu zeama de la o jumatate de lamaie si apa. Eu am pus 600 ml apa in loc de 500 ml cat era indicat, pentru ca mi-am dorit o dulceata cu mai mult sirop.

In plus am adaugat si coaja rasa si cateva bucatele de coja de lamaie netratata, pentru mai multa aroma.

Fructele se fierb bine si se amesteca usor cu o spatula, pentru a le pastra intregi. Le-am fiert cca. 15 minute la foc moderat pana s-au inmuiat.

Cand fructele sunt bine inmuiate, intr-un vas separat se pune gelifiantul si pentru o extra aroma 20 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de vanilie Bourbon (optional – dar nu o sa regretati😋).

Acesta se dizolva turnand treptat peste el siropul format prin fierberea fructelor.

Dupa ce s-a dizolvat amestecand in el, veti observa ca deja se transforma intr-o gelatina (in functie de cat sirop puneti peste el – mai mult sau mai putin) si se toarna peste fructe.

Amestecam usor cu spatula si mai fierbem impreuna maxim 2-3 minute. Spre final, tot extra, am adaugat 1 lingurita menta uscata (optional). Delicioooos!😋

Dulceata sau gemul fara zahar pot fi consumate ca parte a unui mic dejun sanatos, sau ca atare pentru a-ti potoli pofta de dulce. Dulceata sau gemul cu Green Sugar GELIFIANTse prepara foarte usor si nu simti lipsa gustului dulce, dar nici ca ar fi preparata cu indulcitor.

O culoare super reusita, aroma, gust si consistenta, exact cu mi-am dorit! ❤

Cu dulceata fara zahar adaugat, putem umple clatite, gogosi, o putem folosi in diferite creme pentru prajituri dietetice, sau pur si simplu putem unge felii de paine (tot dietetica, evident 😏).

Sper ca v-am starnit curiozitatea cu aceasta dulceata de piersici fara zahar adaugat – dietetica si veti testa aceasta versiune naturala. Pana imi veti da de veste, de va placut, eu va astept la o cafea si o felie de paine unsa cu delicii fara remuscari. 🤗

Fie ca preparati dulceata sau gemuri fara zahar adaugat, puteti folosi ce fructe va plac voua, iar despre acest gelifiant, pot sa spun ca este intr-adevar revolutionar, foarte usor de utilizat si de mare ajutor.❤

In dieta dukan, dulceata si gemul fara zahar adaugat se poate consuma ca ingredient tolerat incepand cu etapa croaziera. Vezi lista ingredientelor tolerate si afla ce fructe poti consuma in planul alimentar de slabire 👉AICI.

Nu uitati!

– După umplerea borcanelor sterilizate in prealabil, acestea se răstoarnă și se lasă cu capacul în jos până la răcirea completă
– După răcire, borcanele sigilate se depozitează în mediu uscat la temperatură de maxim 25°C

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *