DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PANDISPAN cu PIERSICI (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten free)

PANDISPAN cu PIERSICI (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten free)

Pufos, delicios, versatil si sanatos, se prepara foarte rapid, iar rezultatul este peste masura. Uimitor o sa spuneti! Dar, totusi adevarat! 👌

Toate fructele de sezon sa vina la mine! 😂 Ma stiti deja ca rar consum fructe ca atare, dar nu ma dezic de a le incorpora intr-o prajitura. Asta-i farmecul lor pentru mine, pentru ca dau savoare, o nota de prospetime, aduc zaharuri naturale preparatului, basca aroma, dar si culoare.


Am cules piersicile din curtea mamei. O daaaa, caci are o curte plina cu tot felul de pomi fructiferi, care mai de care. Rodesc pe rand, pentru ca sunt ingrijiti in functie de anotimp. Lucrarile in livada nu inceteaza nici in timpul verii, pentru ca pomii nu au niciodata vacanta.🤗

Culesul fructelor se face manual (de preferat), cu tot cu codite, pentru a rezista cat mai mult timp, deci am avut de treaba. 🥰

Asadar, nu aveam cum sa nu profit si sa nu prepar o prajitura delicioasa cu piersici, mai ales ca am adus si oua proaspete de la gainile mamei. Deci, sa nu va mirati ca este un pandispan de un galben frumos, caci nu contine colorant sintetic, ci oua de tara!

Desigur, prajitura poate fi preparat cu orice fructe preferati voi, fie proaspete, fie congelate.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spalam piersicile, le scoatem samburii si apoi le taiem cubulete nu foarte mici.

Cantarim si amestecam ingredientele uscate: KetoMix Universal + Fibre de ovaz + Izolat proteic din zerpraf de copt + bicarbonat de sodiu .

Separam ouale, galbenusurile le punem intr-un bol incapator pentru ca in acesta vom prepara blatul, iar albusurile in alt bol separat.

Peste galbenusuri adaugam indulcitorii si mixam pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Daca folositi un alt indulcitor, dozati dupa gust, iar daca nu aveti indulcitorul aromat cu vanilie, adaugati esenta de vanilie .

In compozitia spumata de galbenusuri cu indulcitor, adaugam uleiul de cocos, iaurtul si coaja rasa de lamaie si portocala, apoi mixam putin la viteza mica si le incorporam.

Adaugam mixul de ingrediente uscate si amestecam cu un tel. Obtinem o compozitie vartoasa.

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste compozitia vartoasa din galbenusuri si ingrediente uscate, adaugam albusul spuma. Mai intai 1/3  din albusul spuma si amestecam cu telul sau cu mixerul la viteza mica pentru a subtia compozitia de baza, apoi restul de albus spuma il incorporam cu o spatula cu miscari usoare, pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.

Am scris la ingrediente ca este optional sa folosi cacaoa. Eu am vrut sa fac baza blatului cu cacao iar deasupra fara cacao. Dar, foarte bine pandispanul se poate prepara fara cacao, puteti omite aceasta etapa si blatul este gata.

Daca va place ce mi-a iesit si va asigur ca este foarte gustos, atunci este momentul acum sa impartiti blatul rezultat in doua parti cat de cat egale, iar intr-una din parti sa adaugati cele 15 grame de cacao si sa amestecati usor cu spatula sau cu telul.

Turnam blatul cu cacao in tava tapetata cu hartie de copt, acesta fiind baza prajiturii.

Asezam jumatate din fructele taiate cubulete.

Turnam si blatul alb fara cacaoa si punem deasupra restul fructelor.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cuptor cu convectie (incalzire sus-jos fara ventilatie) pe treapta din mijloc cca. 40 min. In functie de cuptorul fiecaruia va sfatuiesc sa faceti testul cu scobitoarea.

Nu am avut timp sa mai fac foto cu pasii de preparare dar sunt foarte simpli si am facut destule fotografii care sa va imbie a prepara acest pandispan pufos, delicios si sanatos, basca si imbogatit proteic.

Iata ce a minunatie a iesit, un pandispan frumos, inalt si super pufos.

Voila! Pandispanul creste foarte frumos si nu se “prabuseste”😍

Imaginile sper sa graiasca. 😋🤗

Mai ramane doar sa aveti rabdare sa se racoreasca putin tava ca sa nu va frigeti, apoi sa scoateti pandispanul din tava. Nu il lasati in tava pana la racirea completa pentru a nu face condens si a se umezi la baza. Scoateti pandispanul din tava si il lasati la racit pe un gratar, dupa care il pudrati cu indulcitor pudra.

Sunt convinsa ca vreti sa vedeti si o sectiune. 😅😍🥰

Pandispanul poate fi consumat in dieta dukan incepand cu etapa croaziera.

Blatul nu contine ingrediente tolerate, daca folositi cacao degresata 1% grasime sau renuntati la cacao.

Puteti adauga in pandispan – fructele considerate ca ingredient tolerat in dieta dukan, gasiti Lista alimentelor tolerate 👉  AICI.

Pandispanul nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de acestea in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Super Fluffy! 😋

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Un preparat dieteic, gustos si pufos, aromat pe masura, bun si pentru cei care nu sunt la dieta, pandispanul nu contine gluten.

P.S. Nu uita sa dai LIKE paginii de Facebook Dukan Life Style si Instagram dukan.lifestyle pentru a afla cand postez retete noi, dar si alte noutati!

Daca ai gatit aceasta reteta si vrei sa o postezi pe retelele de socializare, foloseste hashtagul #dukanlifestyle

Iti multumesc! ❤

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *