Retetele pentru inlocuirea painii traditionale din faina alba de grau sunt din ce in ce mai populare. Prin urmare, este usor sa gasiti o multime de alternative care va vor permite sa va bucurati de paine, fara regrete.
Pe blog AICI, am variante pe care trebuie sa le incercati, daca nu ati facut-o pana acum. Si chiar daca se spune ca, „gustul se educa in timp”, sunt convinsa ca or sa va placa.
De obicei, asociem cuvantul „paine” cu carbohidratii. Exista retete de paine low carb (cu continut scazut de carbohidrati/glucide)?
Raspunsul este da!
Da, exista retete, iar cu ajutorul acestor amestecuri de fibre, care au aparut in comert, ca urmare a cererii tot mai ridicate, sunt si foarte simplu de preparat. Si aici vorbesc de aceste Mixuri ideale pentru copt, fara carbohidrati si fara gluten!
Mixurile sunt foarte bune, mai ales atunci cand te grabesti si vrei o reteta sigura cu care nu dai gres, sau nu ai timp sa-ti bati capul cu alte combinatii daca nu esti experimentat.😋
Iata o noua reteta de care eu ma declar foarte multumita, textura pufoasa, saraca in carbohidrati, basca si fara gluten! Cat despre gust, pot sa spun ca este oarecum neutru, insa pe mine nu ma deranjeaza chiar imi place. Daca adaugati un mix de seminte cum am facut eu, gustul se schimba radical, mai ales ca veniti cu un mic de aport de grasimi sanatoase.
Ingrediente:
- 4 oua
- 50 grame KetoMix Universal
- 50 grame Faina universala fara carbohidrati – Szafi Reform
- 30 grame ulei de masline
- 5 grame sare
- 30 grame seminte (mix de seminte sau la alegere ce seminte va plac voua – optional)
- 10 grame praf de copt
- 200 grame apa rece
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam cele doua fainuri fara carbohidrati, sarea, praful de copt si semintele.
In vasul mixerului spargem cele 4 oua si le mixam la viteza mare.
Cand oualele s-au spumat deja, adaugam apa rece si mixam in continuare. Veti vedea placut surprinsi cum apa ajuta la spumarea oualelor si acestea isi dubleaza volumul, moment in care ne oprim din mixat.
Adaugam amestecul de fainuri, mixam la viteza mica pentru a-l incorpora.
Cand aluatul devine vartos, scoatem paletele mixerului si cu o spatula incorporam uleiul de masline.
Aluatul de paine este vartos, nu curge.
Nu va fie teama, caci aluatul nu este lipicios in asa fel incat sa nu va descurcati a modela o paine.
Luam aluatul din bol si cu podul palmelor umezite usor in apa rece, dar si cu blatul de lucru umezit foarte putin, modelam o forma rotunda sau ovala, in functie de tava in care coacem painica.
Eu am ales sa coc painea in forma de chec, dar o puteti coace si pe hartie de copt intr-o tava. Puteti sa o modelati in forma rotunda, chifle, baghete, nu conteaza, cum va place voua. Am presarat putina faina fara carbohidrati pentru un aspect mai rustic, voi puteti sa-i presarati deasupra si seminte daca doriti.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C cuptor cu convectie (incalzire sus-jos fara ventilatie) pe treapta din mijloc si coacem painica la aceasta temperatura 25 minute. Scadem temperatura cuptorului la 180 grade C si mai coacem 40 – 45 minute in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste frumos.
Scoatem painea coapta din cuptor si o lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu taiem paine calda!
Nu am avut timp sa mai fac foto cu pasii de preparare dar sunt foarte simpli si am facut destule fotografii care sa va imbie a prepara aceasta paine sanatoasa. Aaaa si sa nu uit, o puteti cresta inainte de coacere cu o lama, dupa imaginatie. Eu am crestat-o pe lung.
Chiar daca amestecurile de fibre nu contin carbohidrati, la preparatele ce necesita coacere se poate adauga si agent de crestere – praf de copt sau drojdie. Continutul bogat de celuloza reprezinta mediul ideal pentru drojdie. Aluatul va creste doar la caldura din cuptor, nu este necesar sa lasati aluatul sa creasca inainte de a-l coace, pentru ca oricum nu creste decat in cuptor.
De data aceasta eu am incercat doar cu praf de copt si rezultatul a fost acelasi, painica a crescut foarte frumos in cuptor si chiar si dupa racire, nu s-a “prabusit”.
Iata ce a minunatie a iesit! 🥰🍞
Painea se feliaza foarte frumos, dupa cum vedeti. 🤗
Painea poate fi consumata in dieta dukan incepand cu etapa Atac daca nu folositi seminte. In etapa croaziera puteti sa folositi seminte, intrucat aluatul nu contine ingrediente tolerate.
Conform dietei dukan, poate fi consumata de o singura persoana in 3 zile. Suficient cat sa-ti poti face un sandwich, sa poti sa mananci o slata de vinete, de icre sau sa o mananci cu alte preparate la care nu poti renunta la paine. 🤗
Painea nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan. Puteti astfel sa va bucurati de taratele de ovaz in alte preparate dietetice cum ar fi deserturi sau alte tipuri de inlocuitori ale painii din faina alba din grau : paine, focaccia, chifle, etc.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
P.S. Nu uita sa dai LIKE paginii de Facebook Dukan Life Style si Instagram dukan.lifestyle pentru a afla cand postez retete noi, dar si alte noutati!
Daca ai gatit aceasta reteta si vrei sa o postezi pe retelele de socializare, foloseste hashtagul #dukanlifestyle
Iti multumesc!
Voila!
Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii