DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZRETETE in ETAPE

PRAJITURA cu MERE si BEZEA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PRAJITURA cu MERE si BEZEA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Merele sunt cele mai sanatoase si accesibile fructe pe care le putem consuma. Cu siguranta ati auzit sfatul specialistilor in nutritie: “Un mar pe zi, tine toate bolile departe.”

Merele contin peste 80% apa, acizi organici, substante pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod si potasiu. Sa nu uitam de flavonoizi, fibre si faptul ca merele sunt foarte sarace in calorii.

Ingrediente:

Blat:

Umplutura:

Bezea:

Mod de preparare:

Trebuie sa va spun mai intai ca aceste cantitati, pentru a obtine o prajitura ca in imaginile mele, sunt date pentru o tava de 20/20 cm cu baza detasabila. Dar, sigur o puteti coace in orice forma doriti voi.

Pentru preparare umplutura:

Spalam merele si le scoatem casuta, le taiem in bucati mari si le tocam in robotul de bucatarie (sau varianta rase pe razatoare). Eu nu le curat de coaja.

Punem merele intr-o cratita la foc domol si amestecam din cand in cand pana ce se inmoaie. Punem indulcitorul dupa gust in functie de cat de dulci avem merele. Cand sucul de la mere a scazut stim ca sunt gata.

Tragem cratita de pe foc si adaugam scortisoara pudra si ghimbirul (optional). Lasam deoparte si preparam blatul.

Amestecam ingredientele uscate cu praful de copt si sarea.

Separam cele 2 oua.

Mixam cele 2 galbenusuri cu indulcitorul pana cresc in volum si indulcitorul se dizolva.

Adaugam aromele si coaja rasa de citrice, apoi optional lingura de ulei.

Adaugam branza cremoasa degresata si mixam in continuare pana omogenizam.

Adaugam ingredientele uscate si amestecam subtiind compozitia cu 50 ml. apa minerala (sau apa plata sau lapte semi-degresat 1,5% grasime).

Batem spuma cele doua albusuri cu un praf de sare, si incorporam in compozititia de mai sus.

Tapetam tava cu hartie de copt, la mine a fost nevoie doar baza sa o tapetez, dar sunt convinsa ca mergea si fara, fiind o tava de o calitate superioara. Turnam si nivelam compozitia.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, cca. 20 min. in functie de cuptorul fiecaruia, pana ce capata putina rezistenta pentru a sustine umplutura de mere.

Adaugam si nivelam peste blat umputura de mere.

Mixam spuma tare cele 150-200 ml. albus de ou.  Pentru o reusita maxima a bezelei, albusul trebuie sa fie rece de la frigider, iar cand albumina este deja sparta de paletele mixerului, adaugati 1 lingurita de otet sau zeama de lamaie. Adaugati in 3 prize indulcitorul si continuati mixarea pana obtineti o bezea ferma. Eu am folosit albus de ou pasteurizat din comert. Insa, ca sa va dati seama daca nu aveti albus de ou pasteurizat, puteti calcula echivalentul, pentru ca 1 albus = 40 grame. Deci pentru 200 grame folositi 5 albusuri de ou.

Turnam bezeaua deasupra merelor, o nivelam si optional cu lingura putem sa facem forme diferite, dupa preferinta fiecaruia. Eu am smuls bezeaua cu dosul lingurii, din loc in loc si astfel am optinut acele moturi de bezea.

Continuam coacerea micsorand temperatura cuptorului la 160-170 grade, pana ce bezeaua devine aurie.

Sunt foarte incantata, pentru ca am inceput sa testez noile mixuri Keto si multe dintre acestea se pliaza foarte bine si pe dieta dukan. Trebuie doar sa cititi ingredientele pentru fiecare sortiment in parte, pentru ca sunt destule sortimente din care puteti obtine preparate delicioase si sanatoase. In cazul acestui mix de waffe, cu doar 15g carbohidrati net/100 grame produs, caci restul sunt fibre si doar 1 ingredient tolerat in dieta dukan (pentru ca, contine si faina de cocos), ne putem bucura de o alternativa minunata la faina alba din grau, cea de care toti nutritionistii spun ca este lipsita de nutrienti, aducand la pachet doar calorii goale.

Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi cu un cutit bine ascutit, o portionam.

Eu am taiat patrate si mi-au iesit 16 buc. dolofane. 😍 Dupa cum vedeti si in poze, una am mancat-o deja. 😜

Blatul este pufos si nici nu-ti dai seama ca nu contine faina alba din grau. 

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

In dieta dukan, prajitura contine 2 ingrediente tolerate: faina de cocos din keto mix wafe (va dati seama ca este o cantitate infima in 35 grame mix cat am folosit noi in aceasta reteta) si merele (1 mar/zi). Motiv pentru care, poate fi consumata de o singura persoana in etapa croaziera in 5 zile. Deci, 3 buc./zi daca o portionati ca mine.

Va spun sincer, ca este suficienta portia de 3 buc./zi. Va faceti placerea nevinovata si nu tanjiti dupa dulciuri procesate ce va vor periclita dieta.

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

Ideea de deserturi la cafea vine zic eu, daca nu crezi in deserturi ca ratiune de a trai.  😅 Eu le iubesc pe amandoua.  🥰 Deci va astept la cafea!

Si nu uitati! Alegeti pentru stilul vostru de viata sanatos, un indulcitor 100% natural. Recomandarea mea este Green Sugar.

GREEN SUGAR, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA și marcă înregistrată la nivelul Uniunii Europene, este singurul îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi ai Societății de Nutriție din România.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *