Nu, nu astept colindatorii Dar cu siguranta si lor o sa pleca, daca va lasa inima sa-i impartiti. Sunt foarte gustosi satiosi si sanatosi!
Preparati aluatul sarat cu cascaval si branza. Mod de preparare gasiti AICI .
Daca nu aveti masina de paine il puteti framanta si manual, insa trebuie sa-l lasati bine la dospit in mediu propice.
Portionam aluatul in 3 – 4 bucati pentru a fi mai usor de lucrat.
Luam o bucata si o intindem pe blatul de lucru cu sucitorul.
Si blatul si sucitorul le ungem cu putin ulei de masline extravirgin sau ulei de rapita.
Foaia o intindem subtire de cca. 3 – 5 mm.
Decupam foaia intinsa cu un dispozitiv rotund cu gaura in mijloc, pe care-l gasiti in magazinele online de specialitate, foarte ieftin si bun. Sau folositi un pahar mai mare si unul mic pentru a decupa in mijloc.
Sau mai gasiti in supermarketuri si acest dispozitiv ieftin si bun pentru astfel de preparate.
Se decupeaza foarte usor cu el si au un aspect deosebit.
Nu avem timp, nu-i bai, pur si simplu intindem cu sucitorul, taiem cu cutitul si coacem cu dragoste 🥰 rezistam tentatiilor nesanatoase, iar fericirea vine din noi, din munca noastra si din faptul ca stim sa facem alegeri bune.
Aluatul poate fi modelat cu mare usurinta cu palmele, deci puteti rasuci ovrigi sau orice alte forme doriti fara sa decupati.
Tavalim fiecare covrig printr-un amestec de seminte la alegere (in/ mac/ susan/ chia) si sare roz de himalaya grunjoasa.
Coacem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon la cuptorul preincalzit 180 grade timp de 25-30 min. sau cat de rumeni ii doriti.
In dieta dukan aluatul poate fi consumat inca din etapa croaziera a dietei dukan.
Aluatul contine doar un ingredient tolerat – faina integrala (1 lingura si jumatate/zi) daca nu adaugam seminte tolerate. Produsele rezultate din el pot fi consumate de catre o singura persoana in doua zile, pentru ca 3 linguri de faina integrala inseamna doua tolerate acceptate in etapa croaziera. Acum daca va raman cativa covrigei (grisine etc.) pentru a treia zi cu atat mai bine, pentru ca astfel o lingura de faina integrala (tolerata), din cele patru linguri, este acoperita si ea conform principiilor dietei dukan 😃 Aluatul asigura si portia de tarate de ovaz obligatorie pentru aceste doua zile (2 linguri/zi).
Pastrati in cosulet sau insirati pe sfoara, devin crocanti, asa ca va sfatuiesc sa ii faceti cu o zi inainte de a-i consuma daca va place foarte crocant.
Daca ii doriti moi ii pastrati in punga de plastic alimentar in frigider.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Provocarea vine din nou 🤗
Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style>> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Chiar si aici in comentarii la reteta stam de vorba despre ce doresti tu si poti atasa o fotografie daca ai incercat vreo reteta si ti-a placut. Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Vino in grupul de suport pentru dieta dukan << Dukan Life Style >> si vei vedea harnicia si priceperea noastra 🤗Acolo oamenii se sustin, invata unii de la altii si impartasesc acest stil de viata, basca ca sunt inventivi si ne arata o multime de retete grozave si apetisante.
Fie calde, fie reci sau reincalzite, preparatele din acest aluat sunt grozave, gustul puternic de cascaval da o aroma aparte, textura aluatului fiind la fel ca cea a aluatului cu faina alba din grau, crocanta la exterior, dar moale si coapta la interior 🤗
Pana data viitoare, ramaneti sanatosi!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii