DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

RULADA cu MERE si gust de CARAMEL (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

RULADA cu MERE si gust de CARAMEL (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Jelly roll, Swiss roll, numiti-o cum doriti, umpluta cu creme, fructe, budinci, dulceata, gemuri, jeleuri la alegere, dupa bunul plac, gust delicios si racoros ! 😋

Ingrediente:

Blat

Eu am folosit 75 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 PULBERE  – Green Sugar Premium

 – indulceste natural, este non – caloric, stabil la coacere, fierbere sau congelare si nu fermenteaza.

Puterea de indulcire fiind egala cu cea a zaharului. Zero calorii si indice glicemic. Recomandat in diete si pentru persoanele diabetice (in cadrul unei alimentatii echilibrate) sau cu fenilceto­nurie.

Umplutura

Mod de preparare :

Folosim un mixer pentru a bate albusul. Inca de la inceput adaugam un praf de sare si batem pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Adaugam spre final zeama de lamaie (sau otet) si mai batem 2-3 minute. Adaugam si indulcitorul si batem in continuare pana il incorporam si pe acesta.

Zeama de lamaie (sau otetul – mediu acid) si praful de sare sunt ingredientele care confera siguranta reusitei unei bezele ferme, care ramane pe peretii vasului, atunci cand il rasturnati invers.

Adaugam galbenusul de ou si vanilia, mixam inca putin pana omogenizam compozitia.

Amestecam faina de migdale cu mixul pentru gofre fara carbohidrati si cernem in ploaie treptat pana le incorporam in compozitie. Amestecam folosind o spatula cu miscari circulare de jos in sus pentru a nu scoate aerul din compozitie.

Cam asa arata blatul de rulada:

Preincalzim cuptorul la 180 grade, tapetam tava aragazului cu hartie de copt, turnam blatul si il nivelam la suprafata.

Coacem blatul cca. 30 min. in functie de cuptorul fiecaruia.

Rulam blatul cu tot cu hartie de copt, intr-un prosop de bumbac inmuiat in apa rece si stors (procedeu ce faciliteaza desprinderea aluatului de hartia de copt cu mare usurinta) si il lasam la racit cca. 20 min.

Se desprinde foarte usor de hartia de copt in acest mod.

Cat timp se raceste blatul preparam umplutura. Poate fi foarte variata cum va spuneam la inceput, insa am ales de data aceasta umplutura cu mere, budinca si caramel. Umplutura pe care multi din voi o stiti si ati facut-o la tortul de martisor, doar ca evident a trebuit sa schimb cantitatile, cele pe care vi le-am scris mai sus. Reteta tortului delicios de care va spuneam, pentru cei care inca nu ati apucat sa o incercati o gasiti AICI.

Asadar, curatam merele de coaja, scoatem casuta cu seminte si le taiem cuburi.

Intr-o cratita punem merele taiate, 100 ml. apa rece si indulcitorul.

Aducem merele la punctul de fierbere, lasam pana se inmoaie merele (punem capacul pentru a grabi inmuierea merelor), apoi adaugam scortisoara si ghimbirul. Amestecam usor cu spatula.

Budinca cu gust de caramel o dizolvam in restul de apa rece 250 ml. si o turnam peste merele deja indulcite, aromate si usor inmuiate. Daca va doriti un gust mai profund de caramel, adaugati acum aroma de caramel sau 2-3 linguri sirop de caramel fara zahar adaugat. Eu am primit siropul de caramel, cadou din UK de la prietena mea LuZi,  si am apelat la el. Pentru ca stiam ce retete dietetice face ea, am pus cu incredere cca. 3 linguri . O gasiti pe pagina ei 👉Retete Dukan a la LuZi cu multe retete rapide si delicioase, dati un ochi si veti fi placut surprinsi 🤗

Daca aveti sos de caramel deja achizitionat, sau primit cadou de la partenerii nostri No Sugar Shop, la concursurile organizate in grupul de suport Dukan Life Style, puteti proceda cum am facut eu la tortul cu mere, 3 linguri pline si va salveaza gustul intens, daca asta va doriti.

Amestecam in continuare usor cu o spatula pana ce compozitia se ingroasa.

Lasam umplutura sa se racoreasca nu pana la racire definitiva.

Desprindem hartia de copt, dupa care intindem pe blat umplutura cu mere.

O intindem pe toata suprafata blatului si rulam.

Invelim rulada cu aceeasi hartie de copt in care a fost coapta si o infasuram stans in folie de plastic alimentar, stangand la capete si inodand.

Astfel vom obtine o rulada uniforma la care nu vom avea surpriza neplacuta ca blatul sa se desprinda de umplutura.

Dam rulada la rece pentru 1-2 ore astfel asamblata si ambalata,  timp in care budinca se raceste, iar rulada capata fermitate.

Dupa indepartarea foliei alimentare de plastic si a hartiei de copt, rulada se feliaza foarte frumos.

Rulada poate fi consumata in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera de catre o singura persoana in 2 zile, tinand cont ca are doua ingrediente  tolerate : mar si budinca.

Va asigur ca nu puteti manca de unul singur rulada, iar prietenii vor da navala 😋

Este delicioasa, aroma marului cu caramel, scortisoara si ghimbir sigur o sa va cucereasca!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

2 Comentarii

  1. Cu ce putem inlocui Mix de gofre sau Mix de fibre? Sau cum se numeste in engleza? Am intrebat la health shop si nu stiu ce anume caut.. EU locuiesc in Irlanda, se gasesc aceleasi produse ca in UK
    Va multumesc frumos pt ajutor

    1. Cristina draga mea, ma bucur ca-ti place. Fainurile NoCarb inca nu au ajuns prea departe de Romania si Ungaria, poti face comanda la http://www.nosugarshop.ro. Pana atunci poti inlocui cu tarate de ovaz macinate fin in rasnita de cafea, insa trebuie sa alegi cantitatea corecta pentru ca nu se vor comporta la fel ca faina NoCarb si faina de migdale si mare atentie la albusul batut spuma tare sa nu se lase cand adaugi fainurile. In plus eu mi-am dorit un preparat 100% fara gluten si un preparat fara multe tolerate care sa se incadreze in etapa Croaziera a dietei dukan. Mai poti adauga amidon alimentar din porumb, dar din nou atentionez asupra consumului de tolerate.
      Pentru o prima incercare iti recomand si aceasta reteta de rulada, poti folosi blatul de aici :
      https://www.dukanlifestyle.ro/2016/12/02/rulada-cu-crema-de-cacao-fara-faina-alba-fara-zahar-dietetica/
      Te astept sa incerci si alte retete dietetice si sa-mi spui parerea ta. Succes si multumesc pentru vizita 🤗😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *