DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

RULADA cu CREMA de cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

RULADA cu CREMA de cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Jelly roll, Swiss roll, numiti-o cum doriti, umpluta cu creme, budinci, dulceata, gemuri, jeleuri la alegere, dupa bunul plac, gust delicios si racoros !

Grozava cu un topping de ciocolata fara zahar 😛

Indrediente :

Aluat

Crema de cacao

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.

2

Amestecam galbenusurile, iaurtul, amidonul de porumb, laptele praf, indulcitorul si esenta de vanilie.

3

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri si adaugam praful de copt.

4

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia rezultata si o intindem pe intreaga suprafata (compozitia este pentru o tava clasica de aragaz).

5

Coacem aluatul cca.  20 – 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Pe durata coacerii aluatul se va umfla foarte mult, asa ca nu va speriati.

6

Scoatem aluatul din cuptor, il rulam cu tot cu hartie de copt intr-un prosop de bumbac inmuiat in apa rece si stors (procedeu ce faciliteaza desprinderea aluatului de hartia de copt cu mare usurinta) si il lasam la racit cca. 20 min.

7

Preparam Crema de cacao.

Separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam galbenusurile, cacao, amidonul, esenta de rom, aroma de ciocolata si indulcitorul intr-un vas antiaderent, subtiind treptat prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte sa o asezam pe foc ne asiguram ca sunt perfect omogenizate.

Restul de 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).

Turnam treptat in continuare laptele incalzit pana il incorporam, fierbem la foc mic, amestecand in continuu cu un tel pentru a nu se lipi crema.

8

In imagine vedeti 6 galbenusuri pentru ca am marit putin cantitatea la crema, am facut in acelasi timp si clatite pe care le-am umplut cu crema ramasa de la rulada, este atat de gustoasa incat iti vine sa o mananci chiar si pe paine. Insa, din cantitatile enumerate la ingredientele cremei va ajunge sa umpleti aceasta rulada.

Crema este gata cand se ingroasa si arata asa:

9

Pentru o consistenta mai ferma puteti adauga 1/2 lingurita gelatina vegetala, amestecati bine si lasati crema sa se racoareasca nu pana la racire completa.

Desprindem hartia de copt, dupa care intindem pe blat crema si rulam.

10

11

Rulada astfel umpluta se poate imbraca in folie alimentara (insa, daca crema pe care o folosim are o consitenta buna nu este necesar acest procedeu).

Cu un topping de ciocolata fara zahar este un deliciu.

Tinem rulada la rece cca. 1 – 2 ore inainte de a fi feliata.

La alegere, umplutura poate fi din budinca cu diverse arome.

Pentru cine tine dieta Dukan este un dulce delicios numai bun incepand cu etapa Croaziera.

 

Sursa retetei: Laura A. careia ii multumesc. Cu foarte mult timp in urma am notat aceasta reteta intr-un caietel, am dat peste ea acum si am adaptat cu arome pentru gustul meu 🙂

Daca mai ai putina rabdare sa topesti ciocolata neagra,  imbraca rulada in ciocolata si o sa arate cam asa 😉

Topiti o tableta (100 grame) ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao in 100 ml. lapte semi-degresat (1,5%). Rupeti ciocolata bucatele, puneti-o intr-un bol si adaugati laptele fierbinte peste ea. Acoperiti bolul cu o farfurie si lasati cateva minute pana se topeste ciocolata fara sa amestecati in ea. Dupa cca. 5 min. amestecati cu un tel pana ce se omogenizeaza bine si devine lucioasa. Turnati in strat uniform peste rulada asezata pe un gratar intr-o tava. Ciocolata care se scurge in tava nu o aruncati ea poate fi reincalzita la bain marie si refolosita.

Voila !

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

 

print

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *