Nu mananc cirese cu ligheanul 😅😜 Daca asta va spune ceva … atunci, va las cu drag o reteta delicioasa pe care sunt ferm convinsa ca o sa o incercati!
Ingrediente blat:
- 3 oua marime medie 63-65 gr. (4 daca sunt mici)
- 100 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 20 grame amidon alimentar din porumb
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 40 grame lapte praf degresat
- 40 grame izolat proteic din zer
- 2 linguri ulei de cocos (optional) sau ulei de masline extravirgin
- indulcitor
cca. 80-100 grame xilitol sau green sugar (indulcitori naturali), daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie)
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 3 oua
- 500 grame branza degresata
- 100 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 10 grame gris fara carbohidrati
- sucul de la 1/2 lamaie
- coaja de lamaie rasa sau coaja de portocala rasa (sau ambele)
- 1 plic zahar de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie)
- indulcitor
- cca. 80-100 grame xilitol sau green sugar (indulcitori naturali), daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust
- 400 grame cirese fara samburi (sau fructele permise in croaziera)
Mod de preparare:
Spalam ciresele, le indepartam coditele si samburii si le punem la scurs.
Pentru blat am folosit o tava dreptunghiulara cu baza detasabila si dimensiuni de 29/19 cm, insa puteti sa coaceti blatul si intr-o forma rotunda.
Amestecam ingredientele uscate : amidonul, Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, laptele praf, izolatul proteic din zer si praful de copt.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare ouale, sarea, indulcitorul si zaharul de mesteacan vanilat (sau esenta) pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi adaugam uleiul de cocos (optional) sau uleiul de masline extravirgin si la final iaurtul.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate si omogenizam bine, mai intai utilizam viteza mica a mixerului apoi marim viteza cca 2-3 minute pentru a omogeniza bine compozitia.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20-30 minute in functie de cuptor, nu pana la coacere definitiva.
Cat timp se coace blatul, pregatim umplutura.
Nu trebuie dacat sa mixam toate ingredientele, mai putin fructele, pentru a omogeniza compozitia.
Eu am folosit o branza grunjoasa cu 0,5% grasime, cumparata din Metro. V-o recomand, este foarte gustoasa si nu este apoasa. Desi cantitatea este mare (5 kg), raportul calitate – pret este convenabil, si se poate congela in portii de 500 gr. in casolete ermetic inchise, pentru ca evident nu o consumam pe toata o singura data.
Adaugam in umplutura de branza si cirese cca. 250 grame si amestecam cu o spatula.
Punem deasupra umplutura de branza dulce si intindem intr-un start uniform.
Adaugam restul de cirese (150 grame) pe toata suprafata.
Introducem tava din nou la cuptor ~ 35 – 45 min, in functie de cuptor, pana ce branza prinde o usoara crusta si o culoare frumoasa.
Nu pot sa va descriu in cuvinte cum miroase 🥰
Dupa coacere lasam sa se raceasca complet si indepartam marginea detasabila a tavii.
De preferat sa o lasati la frigider cca. o ora, pentru a savura o prajitura fresh 😋
Portionam cu un cutit bine ascutit si presaram pe desupra ciocolata neagra rasa .
Yum Yum arata grozav, asa-i?! 😋🍒
Este o prajitura care te racoreste intr-o zi calduroasa de vara, o prajitura usor de preparat, fina si aromata. Surprinde pe oricine, garantat 😏 Inclusiv pe tine cel care o prepari!
Tine cont, daca tii dieta dukan – blatul nu contine decat 1 portie de ingredient tolerat (20 gr. amidon alimentar din porumb) daca folosesti:
- ulei de masline (permis) in loc de ulei de cocos
- lapte praf degresat cu maxim 2% grasime, pentru ca este considerat un aliment permis din Croaziera daca face parte din cele 800 grame produse lactate autorizate pe zi, fiind diluat (preparat)
Motiv pentru care te poti bucura de al doilea ingredient tolerat si poti prepara acest cheesecake cu fructele tolerate, tinand cont si alegand din:
- Fructe 100 g de capsuni, zmeura, afine, coacaze, catina, mure, pepene verde, grapefruit = 1 tolerat
1 portocala = 1 tolerat
2 mandarine = 1 tolerat
1 mar = 1 tolerat
1 para = 1 tolerat
- Fructe goji :
CROAZIERA PP – 1 lingura/zi
CROAZIERA PL – 2 linguri/zi
De regula cheesecak-urile se potrivesc de minune si la cafeaua de dimineata, asadar apucati-va de copt 😜
Un desert rafinat si cremos, care merita incercat decat sa mananci cirese cu ligheanul 😍
Daca v-am facut pofta macar cum arata sectiunea cu ciresele dinauntrul, dati-mi de veste si vin fuguta cu o portie 🤗
Il voi repeta si cu visine si alte fructe, caci cu siguranta o sa fie delicios.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii