Un mod de a manca carne slaba fara sa ti se para un preparat fad si plictisitor! Aspicul protejeaza preparatele pentru a nu se desface sau a-si schimba culoarea, astfel veti avea un deliciu in farfurie 😋
Ingrediente:
- 500 grame piept curcan (puteti folosi orice carne slaba : pui/vita/muschi de porc sau in amestec)
- 200 grame ciperci din conserva (sau proaspete)
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei masline
- condimente dupa gust (sare, cimbru, boia dulce/iute si piper)
- 3 legaturi patrunjel proapat
- 3 legaturi marar proaspat
- 10 foi de gelatina (sau 20 grame gelatina granule)
- 600 ml. din apa in care blansam verdeata
Mod de preparare:
Mai intai de toate trebuie sa stim ca un robot de bucatarie, face toata treaba. Masina de tocat carne poate fi folosita, insa aceasta nu macereaza bine carnea si trebuie sa repetati tocarea de mai multe ori. Robotul este foarte indicat pentru ca transforma carnea intr-o pasta fina.
Taiem cuburi carnea si o maruntim bine in robotul de bucatarie pana devine o pasta omogena.
Condimentam carnea cu sare, cimbru, boia dulce/iute si piper si o amestecam cu un ou intreg. O lasam deoparte pana ce preparam umplutura.
Ciupercile si ceapa le inabusim intr-o lingura de ulei de masline.
Adaugam un ou, sare, piper si amestecam, fara sa mai gatim.
Folosim folie din plastic alimentar pentru a forma rulada. Asezam pasta de carne peste folie si o intindem sub forma unui dreptunghi cu lungimea aproximativ egala cu lungimea tavii in care vom coace rulada.
Asezam umplutura de ciuperci si rulam cu ajutorul foliei. Putem umple rulada cu diverse combinatii de legume la alegere.
Rulada formata o infoliem bine si presam, astfel incat sa nu ramana aer si inodam capetele.
Infoliem in staniol, in doua straturi. Rasucim strans la capete staniolul si punem rulada in tava pentru copt.
Coacem la 180 grade cca. 1 ora si jumatate (eu am avut carne din piept si pulpa de curcan).
Dupa ce se receste indepartam foliile. Asa arata rulada facuta in casa, din ingrediente bine cunoscute de tine!
Este delicioasa si bine legata, evident se poate renunta la umplutura sau puteti face diverse combinatii cu legume, masline, sau cascaval.
Preparam aspicul.
Blansam verdeata in apa (cca. 1 litru) cu 1 lingurita de sare pana se inmoaie cca. 10 minute.
Scoatem verdeata cu o paleta si o punem intr-un blender, fara sa aruncam apa.
Blendam verdeata si o transformam in pasta. Adaugam peste verdeata blendata 600 ml. din apa in care am blansat (cantitate estimata pentru tava in care montam rulada – tava din imagine).
Gelatina o hidratam in apa rece.
Cand lichidul cu verdeata sa racorit dar nu pana la racire completa (sa fie caldut), scurgem gelatina si o adaugam.
Amestecam pentru a dizolva gelatina in lichidul caldut.
Turnam cca. 1/4 din lichid in tava in care am copt rulada ( am folosit o tava de chec din yena) si dam la rece pentru a se inchega.
Peste aspicul inchegat asezam rulada si turnam restul lichidului.
Dam la rece pana a doua zi pana cand aspicul se intareste.
Cu un cutit cu lama subtire desprindem pe margini si scufundam vasul in apa calda cateva secunde pentru a putea rasturna rulada pe tava din care servim.
Se feliaza foarte frumos cu un cutit cu lama subtire, iar gustul este grozav. Combinatia de aspic din verdeturi cu carne slaba este delicioasa si chiar nu se simte nevoia unei salate sau alte garnituri 👌
Aspectul este demn de un aperitiv festiv si sper sa incercati, pentru ca nici gustul nu lasa de dorit 👌😋
Patrunjelul si mararul sunt nu numai condimente delicioase, ci si veritabile „medicamente”. Gustos si plin de vitamine, patrunjelul a batut recordul in ceea ce priveste continutul de vitamina C si fier. Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala si contine mai mult fier decat spanacul. In plus, nu e de neglijat nici rolul sau curativ in cazul multor afectiuni.
Mararul, de asemenea, are calitati terapeutice uimitoare. Acesta abunda in fibre, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, vitamine (A, B1, B2, B3, C, E, PP). Este aliatul tau numarul unu in ceea ce priveste problemele specific feminine. Datorita proprietatilor diuretice, previne aparitia celulitei si combate retentia apei in tesuturi.
In dieta dukan preparatul poate si consumat inca din etapa Atac daca nu umpleti rulada cu legume.
In etapa Croaziera, umplutura ruladei poate fi variata cu diverse legume.
Pofta buna s-aveti !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii