Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARIPAINE/PIZZA/PASTE

COVRIGI sarati (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

COVRIGI sarati (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Curiozitatea mea maxima a fost sa vad daca pot prepara covrigi dietetici in modul clasic, prin procedeul de oparire in apa cu bicarbonat de sodiu alimentar.

Atata timp cat aveam sa folosesc un aluat dietetic de paine imi doream ca gustul si consistenta sa se apropie cat mai mult de cei clasici din faina alba de grau.

Si m-am bucurat caci se preteaza foarte bine aluatul la acest procedeu!

Mod de preparare:

Pregatiti aluatul la masina de paine setand programul special pentru aluat fara coacere, doar framantare si dospire.

Daca nu aveti masina de paine il puteti framanta si manual, insa trebuie sa-l lasati bine la dospit in mediu propice.

Asa cum am mai spus si am promis, va voi arata cate minunatii se pot face cu acest aluat.

Portionam aluatul in 2 – 3  bucati pentru a fi mai usor de lucrat cu el.

Luam o bucata si o intindem pe blatul de lucru cu sucitorul.

Si blatul si sucitorul le ungem cu putin ulei de masline extravirgin.

Foaia o intindem mai groasa de cca. 1 cm. (nu la fel ca la covrigeii pe care-i coacem in cuptor fara sa-i oparim si care ne dorim sa devina crocanti, unde foaia o intindem cat mai subtire).

Decupam foaia intinsa cu un dispozitiv rotund cu gaura in mijloc, pe care-l gasiti in magazinele online de specialitate, foarte ieftin si bun.

Sau pur si simplu formam covrigi cu forma clasica, prin a modela suluri de aluat.

Intr-un vas turnam apa, pe care o punem la fiert, iar cand da in clocot adaugam 2-3 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar.

Scufundam fiecare covrig pe rand, sau atati cat incap in vas si oparim 2-3 min.

Cu o paleta scoatem covrigii opariti, ii tavalim printr-un amestec de seminte la alegere (in/ mac/ susan/ chia) si sare roz de himalaya grunjoasa sau le putem presara deasupra.

Coacem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon la cuptorul preincalzit 180 grade timp de cca. 30 min. sau cat de rumeni ii doriti.

Cu siguranta ca ii ve-ti aprecia pentru ca se aseamana foarte bine cu gustul autentic.

Miroase foarte bine in bucatarie, iar atat calzi cat si reci, cu un iaurt, lapte, lapte batut, kefir ori sana degresate /semidegresate, sunt satiosi si foarte gustosi.

Si iata ca aproape totul este posibil ! Nu o sa mai fiti ademeniti de mirosul covrigilor cand treceti pe langa covrigariile ce va sar in cale la orice pas.

In dieta Dukan se pot consuma incepand cu etapa Croaziera.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *