Ingrediente putine si usor de executat, doar doua din motivele pentru care o poti prepara mai des 🙂
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri faina Mix de fibre fara carbohidrati
- 1 lingura ulei de nuca de cocos (sau de masline extravirgin) -optional
- 6 linguri indulcitor pudra
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita de ness
- dovleac si indulcitor dupa gust
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.
Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok mi se pare o alternativa foarte buna).
Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.
Lasam dovleacul la racit, iar cand s-a racit adaugam scortisoara macinata.
Timpul in care dovleacul calit se raceste ne ocupam de blat.
Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam cu 3 linguri de indulcitor pudra, uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o crema spumoasa.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat restul de 3 linguri indulcitor pudra ramas si mixam pana incorporam indulcitorul.
Incorporam albusul spuma in crema de galbenus.
Adaugam cele 6 linguri faina Mix de fibre fara carbohidrati si praful de copt, amestecand usor pana la omogenizare.
Oprim 2 linguri din compozitia de blat.
Turnam ½ din compozitie, intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma de silicon (am pus intr-o forma de tarta cu baza detasabila avand diametrul de 16 cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 min.
Scoatem tava si adaugam dovleacul calit acoperind toata suprafata tavii.
Turnam si cealalta jumatate de blat peste dovleac.
1 lingurita de ness o amestecam cu putin lapte lichid degresat (sau apa) si esenta de rom.
Cele 2 linguri oprite din compozitia de blat le adaugam peste nessul astfel diluat si obtinem o pasta cu care ornam prajitura.
Punem pasta de ornat intr-un pos sau o punga de plastic alimentar si “ne jucam cu fantezia” (optional).
Coacem din nou pentru inca cca. 30 – 40 min.
Si cam asta este !
Delicioasa, alba si pufoasa de nu-ti vine sa crezi ca nu a trecut pe langa ea faina alba de grau 😉
In dieta dukan putem considera ca este o prajitura fara alimente tolerate daca nu optam sa folosim uleiul de nuca de cocos.
Se poate consuma in etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii