Azi, o reteta noua, de data aceasta sarata, in care cornurile cu cascaval va vor duce cu gandul doar la umplutura unor cornuri ce poate fi dupa cum bine stiti foarte variata. Insa, nu este doar atat! Reteta este grozav de gustoasa pentru ca in aluat avem ca ingredient principal chiar cascavalul.
In drum spre serviciu, la orice pas patiseriile te ademenesc, asadar fa-ti timp pentru tine, iar daca vremea de afara inca te tine prin casa, incinge cuptorul si fa-ti poftele 🙂
Ingrediente :
- 2 oua
- 200 grame cascaval light sau cascaval de casa, reteta o gasiti AICI
- 150 grame branza cremoasa degresata
- 40 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 40 grame (4 linguri) tarate de ovaz (macinate in rasnita de cafea)
- 60 grame (4 linguri) faina integrala de grau ( ovaz sau secara)
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente umplutura:
Cum bine stiti aceasta poate fi foarte variata, evident din ingrediente dietetice. Am umplut cornurile cu cascaval, mozzarella light dar si cu tofu. Imaginatia voastra o sa va ajute, iar eu va pot da idei multe insa, numai voi stiti ce aveti la indemana, pentru ca pana la final sunt convinsa ca veti da fuga la piata si va veti aproviziona 😉 Retineti ca, in bucatarie totul se intampla dupa pofta inimii, asadar sa coacem cu dragoste zic! 🥰
Mod de preparare :
Mai intai cantarim ingredientele uscate – faina fara carbohidrati, taratele de ovaz, faina integrala de grau si le amestecam cu sarea si praful de copt.
Cascavalul ras si branza le amestecam intr-un bol incapator.
Le topim in cuptorul cu microunde cca. 3 minute, apoi amestecam bine cu lingura si le mai topim inca 3-5 minute.
Adaugam cele doua oua intregi si amestecam bine pentru a le incorpora.
Adaugam treptat si amestecul de ingrediente uscate.
Amestecam bine cu lingura pana obtinem un aluat vartos.
Indepartam lingura si surplusul de aluat de pe ea si framantam putin cu podul palmei ca la orice aluat pana ce adunam toata compozitia si formam o bila. Acoperim aluatul cu un servet curat si il lasam sa se odihneasca (sa se hidrateze fainurile).
In acest timp ne ocupam sa feliem umplutura, sau dupa caz sa o pregatim, caci daca doriti se pot umple si cu branza amestecata cu ou, sarata si condimentata dupa gust sau de ce nu, cu ragu din carne slaba (scazut bine de sos). Un aperitiv gustos daca combinati cascavalul cu o carne slaba(muschi sau pastrama de vita/porc/pui/curcan).
Impartim bila in 2 bucati, iar fiecare bucata o intindem pe rand cu sucitorul, pulverizand foarte putin ulei pe blatul de lucru. Eu am ales sprayul de rapita, dar puteti unge si cu ulei de masline.
Intindem foaia de grosima a 2-4 mm, nu va temeti sa pulverizati putin ulei si peste foaie in timp ce o intindeti caci, intr-o dieta numai cantitatea folosita face diferenta, aici fiind nesemnificativa 😉 dar de ajutor.
Decupam aluatul punand o farfurie rotunda peste el. Il impartim in 4 parti.
Daca dorim sa dam cornurilor un aspect cat mai placut ca forma, trecem cu sucitorul peste fiecare triunghi (clin) si mai alungim putin coltul, ca in imagine.
Din fiecare triunghi formam cate un corn punand in el umplutura.
Rulam triunghiul de la exterior spre interior si astfel formate cornurile, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Din acest aluat mie mi-au iesit noua cornuri, voi daca aveti rabdare puteti face cornulete, decupand aluatul in mai multe parti egale cu dimensiunea mai mica. Aaaaa si sa nu uit, dar stiti si voi asta! De ce noua cornuri? Pentru ca din cele doua parti ale aluatului clar am facut opt, iar din resturile ramase de la aluatul decupat mi-a iesit al noualea, simplu … 😀 Deci, sa nu aruncati aluatul care va ramane de la decupare, il transformati si pe acesta in ceva delicios si gustos.
Ungem cornurile cu o pensula, cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte degresat, si presaram seminte dupa preferinta si sare roz de himalaya grunjoasa .
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min (in functie de cuptor) pana se rumenesc.
Fie calde, fie reci sau reincalzite, cornurile sunt grozave, gustul puternic de cascaval da o aroma aparte, textura aluatului fiind la fel ca cea a aluatului cu faina alba din grau, crocanta la exterior si moale, dar coapta la interior 🤗
Iata cam cum arata cornurile in interior si nu pot sa va arat cum miroase 😜🤭👌
Cascavalul s-a topit in interior si a imbracat peretii cornurilor, fara sa dispara gustul si fara ca aluatul sa ramana necopt.
Umplutura variata da posibilitatea sa le consumati inca din etapa croaziera a dietei dukan.
Aluatul contine doar un ingredient tolerat – faina integrala (1 lingura si jumatate/zi) si cornurile rezultate pot fi consumate de catre o singura persoana in doua zile. Asigura astfel si portia de tarate de ovaz obligatorie pentru aceste doua zile (2 linguri/zi).
Deci, iata un alt mod de a consuma taratele de ovaz in dieta dukan, un mod de care sunt convinsa ca nu veti fugi, v-a da dependenta 😋😅
Dimineata la cafea nu le vei ocoli, iar de patiserii te vei feri 🤗👌
Delicioase 😍 Daca v-am facut pofta imi fac mea culpa si va astept sa-mi spuneti daca v-au placut.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei.
Pofta buna s-aveti !
P.S. Stiti cum se numesc oamenii cu idei? Offf si am atat de multe … dar timpul este inamicul numarul 1 😜
Citeam deunazi pe blogul lui Andrei Chira si ma amuzam, dar recunosc ca am gasit si multe lucruri interesante …
„Oamenii destepti nu sunt consecventi, nu sunt perseverenti, au foarte multe idei si vor sa le incerce pe toate, trec de la una la alta in timp scurt, fara sa le dea timp sa se dezvolte.”
sau,
„Ce te face sa crezi ca tu poti schimba felul in care functioneaza Universul? Ce te face sa crezi ca tu poti schimba natura umana?”
si
„Noutati de ultima ora – the Universe doesn’t give a fuck about you.”
……………………………………………………………………..
Apai, am idei, incerc tot ce e posibil, nu prea am timp sa dezvolt mereu, dar le pun in practica; uneori ma plictesc de o idee (reteta ticluita) si trec la alta, insa nu fara a o lasa neterminata pe cea anterioara 😉 Motiv pentru care acum sunt in ceata, e posibil sa cred ca pot schimba ceva, dar nu intreaga lume, departe de mine gandul 😉 Oare cum se cheama asta? In ce categorie de oameni m-oi incadra?! 🤣🧐🤭🤔 Un lucru e cert: mi-e bine asa! 😋😘
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
2 Comentarii